jan_wozny 04.08.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam!Gotowe barierki balkonowe/tarasowe są bardzo drogie a mój balkon jest dość duży bo aż 2,8 x 7, 5 – dlatego chciałbym wykonać barierkę sam. Znalazłem nawet zdjęcie takiej barierkihttp://images38.fotosik.pl/1737/674509dbba4a0d3c.jpg i nawet widziałem podobną na żywo i wiem, że koszt materiałów nie będzie wysoki bo potrzebuję trochę oheblowanych desek i profile stalowe. Jestem w stanie sam wykonać taką barierkę tylko muszę wiedzieć: Z jakiego drzewa powinny być deski? Czy do uzyskania takiego efektu jak na zdjęciu wystarczy bejca (impregnat) do zabarwienia drewna a następnie na to lakier (jaki lakier?) ? Na ile części podzielić krótszy (2,8m) bok balkonu a na ile dłuższy (7,5m) ( w jakiej odległości rozmieścić profile pionowe?) tak aby wizualnie ładnie wyglądało Jaką wysokość powinna mieć standardowa barierka balkonowa? Jakiej szerokości kupić deski? Czy ktoś wie jak nazywają się takie zaślepki na profil kwadratowy aby zakryć łepki od śrub (na zdjęciu zaznaczyłem na czerwono) ? Na jaki kolor zostały zabarwione deski na zdjęciu? Będę wdzięczy za pomoc,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 14.08.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Bardzo podobny kolor a może i taki sam uzyskasz stosując sadolin lakierobejca kolor piniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_wozny 14.08.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam adam998, dzieki za odpowidź, rozumiem, że po użyciu takiej lakierobejcy nie trzeba juz uzywać (jak sama nazwa mówi) zadnych lakierów, a efekt będzie taki jakbym najpierw zabarwił zwykłą bejcą a później polakierowa tak? Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez jan_wozny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts