MasterCheat 05.08.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam, Jestem kompletnie zielony w temacie. Do tej pory mieszkałem w bloku gdzie wystarczyło odkręcić kurki i była ciepła woda Teraz na czas budowy własnego domku, musiałem wynająć dom. Majm tutaj bojlej 100 l z wężownicą i grzałką 1500W. Pytanie mam takie jak grzeć tą grzałką (poza właczeniem do kontaktu i nastawieniem temperatury na termostacie ? Czy trzeba zamykać jakieś zawory na węrzownicy ? Do bojlera z boku (jest poziomy) wchodzą rury (na dole niebieska, u góry czerwona) zakładam że to sa od wężownicy i leca do pieca. Od dołu wchodzi cieńsza rórka niebieka (pewnie zimna woda) a od góry wychodzi pewnie ciepła woda. na każdej z rór sa zawory do zamknięcia lub otwarcia. Jak one mają być ustawione podczas grzania grzałką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.08.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 rury od wężownicy zamkniete szczególnie ten górny. Reszta otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 05.08.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Zamknij tylko jeden zawór - na zasilaniu wężownicy, nigdy dwóch, gdyż woda podgrzana w wężownicy (od ciepłej wody użytkowej) musi skompensować wzrost objętości i ciśnienia w układzie CO w naczyniu przeponowym lub wzbiorczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 06.08.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Dzięki, właśnie na początku zamknąłem oba od wężownicy i zaczęło kapać i się pocić . otworzyłem czerwony na wężownicy (górny) i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.08.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 to zrób odwrotnie - zamknij górny i otwórz dolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts