KubaSko 05.08.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam przedstawiam projekt instalacji c.o. który chcę wykonać. Proszę o ewnetualne uwagi. Moje pytanie co do instalacji brzmi w jaki sposób wykonać instalację podłogówki przy tak małych pętlach? Myślałem nad zaworami RTL na parterze ( 1 obieg 10m2 kuchnia, drugi 3m2 WC) i piętrze (1 obieg 10m2 - łazienka). A może na piętrze dać RTL a na parterze mieszacz i zawór termostatyczny? Co do bojlera zamierzam go grzać grawitacyjnie bez dodatkowej pompki, po prostu na sterowniku ustawię priorytet cwu, obieg grawitacyjny podgrzeje zasobnik i dopiero wtedy załączy się pompa co.Zasobnik będzie też posiadał grzałkę elektr. Kocioł specjalnie został troszkę przewymiarowany ponieważ w większości jako paliwa będę używał drzewa. Średnice rur dobierałem z nomogramów aby uzyskać odpowiednie przepływy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/170768-projekt-co/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts