mierzej 05.08.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam, szukam narożnego kominka.Zastanawiam się co wybrać: szybę jednolitą giętą czy łączoną z dwóch kawałków bez szprosów.Jakie są wady i zalety poszczególnych rozwiązań?Wiem że szyba jednolita jest droższa w zakupie i w wypadku ewentualnej wymiany.Jak wygląda w praktyce czyszczenie i szczelność obu wariantów?Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 05.08.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) SZYBA JEDNOLITA GIĘTA W UŻYTKOWANIU, jest lepsza. To znaczy większa szczelność wkładu, co za sobą ciągnie różne plusy. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzej 06.08.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Czy ryzyko ewentualnej nieszczelności związane jest z konkretnym producentem?Ja wybieram wkład Arysto, i zastanawiam się, czy warto dopłacać około 1000 złotych za szybę giętą.A jak wygląda sprawa brudzenia się tej szyby w narożniku i jej czyszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.08.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 SZYBA JEDNOLITA GIĘTA W UŻYTKOWANIU, jest lepsza. To znaczy większa szczelność wkładu, co za sobą ciągnie różne plusy. Zapytam wprost.Masz w ofercie wkłady z takimi szybami???Masz może w ofercie szyby np. gięte pod kątem, łuku i gięte trapezowo.Przyłączam sie do autora tylko jakbyś mógł coś więcej nie tak skąpo w wypowiedzi.Więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 07.08.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Odpowiem bardzo skromnie i po cichu.Klikając na link z mojego płatnego profilu po prawej stronie w tym moim poście można zapoznać się z moją ofertą. Są tam wkłady kominkowe z szybami, takimi i takimi.A takimi "po łuku" nie mam. NIKTNie orientujesz się jaka pogoda jest teraz w Moskwie? Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.08.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Więcej informacji a nie więcej reklamy z twej strony.Czy w twoich wypowiedziach nie mogą być konkrety tylko same odnośniki -przekierowania ???Przepraszam autora topiku.Napisz jakie masz doświadczenia z tymi szybami o których pisze autor.Co np.przemawia za nimi???.Czego np unikać by ich żywotność była większa???Co zrobić np.przy wyborze wkładu z taką to a taką szyba by niepotrzebnie nie wpaść w dołek finansowy??? itp.Na wytłuszczenie nie odpowiem bo znowu zabrzmi grzecznie :yes:.ale niegrzecznie powiem ,że prostacki styl zaczyna i tobie służyć.Nadal będę śledził twoje wpisy byś więcej kitu jak możesz nie sprzedawał.:D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 07.08.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) NIKTCzyli nie Wiesz jaka pogoda w MOSKWIE? Dyskutować o wadach i zaletach takich a takich rozwiązań można u mnie w punkcie.Oczywiście po wcześniejszym umówieniu się telefonicznie. To forum to tylko i wyłącznie wymiana doświadczeń. Wymiana doświadczeń głównie pomiędzy użytkownikami. Czyli na podstawie doświadczeń użytkowania, lub wykonywania, ktoś drugi może wyciągnąć jakieś wnioski dla siebie. Oczywiście jeżeli osoba mające jakieś doświadczenia dobrowolnie chce je opisać, aby inni mogli poczytać. Pozdrawiam Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decorraf 07.08.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 witam ja chcialem zapytac o inna sprawe montaz kozy ,szukalem odpowiedzi na forum ale nie znalazlem nic co moglo by mi pomoc.mieszkam w uk. i chce zamontowac koze aby dogzac parter,komin jest z cegly i nie byl uzywany od okolo 20lat (nie bylo w nim palone),czy samo sprawdzenie komina przed montazem wystarczy ,czy moze powinienem zamontowac rure na spaliny (ocynk lub zarowa),czy kozy potrzebuja wentylacji tak jak wklady kominkowe,dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 08.08.2012 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 ale niegrzecznie powiem ,że prostacki styl zaczyna i tobie służyć.Nadal będę śledził twoje wpisy byś więcej kitu jak możesz nie sprzedawał.:D:D. Przyznam, że czuje niepokój NIKT Dodałem wpis, a Ty nie komentujesz go w swoim stylu starego wyjadacza tego forum... Twoje milczenie trwa już około 12 godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Pytają a ty jak filip z konopi.Zgryźliwy tetryku nie potrzebnie się wypalasz zostaw coś sobie dla otuchy.Obserwuję cie i czekam aż znowu coś pierdniesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts