Michałl olo 05.08.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam Czy można podłączyć sie do mechanicznego szybu wentylacyjnego(wentylator jest na kominie)? Mam mieszkanie z antresolą i owy szyb wentylacyjny biegnie od kuchni do góry przez antresolę. Antresolę chcę częściowo zabudować i ze względu na duchotę w gorące dni myślałem, żeby zrobić tam wentylację wywiewną gdyż mam okna z nawiewnikami. Czy jest to możliwe, żeby to działało poprawnie bo na dzień dzisiejszy mino roszczelnienia wszystkich okien na antreloli jest borąco i duszno. W mieszkaniu mam dwa szybu wentylacyjne, jeden służy do podłączenia okapu zaś drugi jest do odprowadzenia powietrza z pokoju a aneksem kuchennym i łazienki. Na kolejny sezon letni planuję zamotować markiwy zewnętrzne i to pewnie zmniejszy temp. na antresoli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 06.08.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Wentylacja Ci duchoty nie usunie, zainstaluj klimatyzację. Tym bardziej, że wentylacja ma wyciągać powietrze z pomieszczeń wilgotnych -- łazienki i kuchni, a nie pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts