Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 254
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W końcu nasza sandra pnie się ku górze. Ostateczne zmiany jakich dokonaliśmy w projekcie to: likwidacja ścianki między salonem a gabinetem - powstała fajna duża przestrzeń, kominek będzie na ażurowej ścianie która już nie jest ażurowa, ścianka między salonem a kuchnią dł. ok. 1.50 cm., na której ma być tv, ścianka między kuchnią a korytarzem ażurowa.......Jak się nauczę wklejać zdjęcia to wkleję.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich:) mam dylemat .Czy ktos podwyzszał budynek???jak tak to o ile ???my podnieslismy o 2 cegły,ale boje sie ,ze to za duzo.Jeszcze moge to zmienic ,wiec szukam pomocy.Chcemy zrezygnowac z jednego okna w kuchni i zrobic cala sciane zabudowana meblami tym samym zyskac wiecej miejsca.U nas juz stoja sciany, wiec musze sie decydowac co zmienic.Na pewno zostawiamy wyjscie z kuchni na taras bo bardzo sie przydaje z tego co wiem.Wejscie do lazienki robimy z sypialni i powiekszamy łazienkę kosztem kotłowni.Acha schody juz mamy projekt -zabiegowe.Tylko nie wiemy jak zrobic wejscie od salonu czy od wiatrołapu?Powiedzcie co o tym myslicie??pozdrawiam Pati.

Co do fotek to proszę wszystkie na forum. Ja też chętnie zobaczę. :)

Co do zmian o których czytałem że warto zrobić:

1) Poprawić schody, kosztem garażu i pom gospodarczego.

2) Kibelek jest strasznie mały, podobno nie mieści się nawet umywalka, lepiej zrobić większą łazienkę.

3) Podobno warto poszerzyć ścianę garażu o 0,5 metra aby swobodnie wysiadać z obu samochodów.

4) Kominek z projektu tylną ścianką grzej podwórko - mało ekonomicznie, warto go przesunąć np na ścianę gabinetu.

5) Można też powięklszyć sypialnie nie robiąć garderoby tylko szafę w zabudowie

6) widziałem też zabudowaną wnękę między salonem a kuchnią - wtedy mamy kuchnię zamkniętą i na tej ścianie można dać kominek

Ja jeszcze nie buduję ale jestem zdecydowany na zmiany 1-5

ps. Strych jest normalnym pomieszczeniem śmiało tam można robić 3 sypialnię lub pracownię

Co do podnoszenia dachu o 2 cegły to nie mam pojęcia jaki będzie efekt ale jestem bardzo ciekawy czy warto, może ktoś to robił ? :)

Witam dzieki z gory za fotoski;)my na pewno podniesiemy gorę o 1 cegle widzielismy podniesiona i jest ok bardzo ladnie. Zmienilismy schody na zabioegowe bedzie wygodniej.Chyba zostawie te drugie okno w kuchni bo i tak nie mam jak zabudowanych mebli wstawic:(wiec zrobie w kolo scain meble z blatami.Pozdrawiam

Ja mam taki pomysł na kuchnię:

Zamórować wnękę między holem a kuchnią, zostanie tylko przejście do salonu. Na tej ścianie zrobić meble kuchenne, wyspę zlikwiduję a na przeciwległej ścianie wstawię stół pod oknem i zrobię kącik jadalny :)

Pod drugim oknem w kuchni będzie zlew.

Co wy na to?

witam serdecznie,

zwracam sie do WAS z ogromną prośbą a mianowicie do osób które wykupiły już projekt sandra, potzrebuje miec wymiary numeryczne, przynajmniej główne gabaryty tego budynku aby architekt mógł nanieść na mapkę do celów projektorych dla Pernu,niestety na stronie internetowej ich nie ma a ja mam ropociąg na działce w związku z czym każdy centymetr tego budynku jest dla mnie bardzo wazny, nie chce narazie wykupować tego projektu gdyż boje sie że będzie za duży i nie bede mogła go wybudować przez strefe ochronną.

bardzo proszę o pomoc

[email protected]

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...