Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 254
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hola , hola !!!!!! Nie tak szybko :p przecież ja mam dopiero stan surowy otwarty !!!! Jeszcze się nie wprowadzam, jak co niektórzy sobie mogą myśleć. Od odtatniego razu na forum , trochę się pozmieniało no i teraz już wiem napewno:

1. żadnych kaloryferów w moim domu!!!!!!!!!!!!!! tylko podłogówka!!!

2. pompa ciepła w systemie woda-woda (dwie studnie do głębokości ok 30 m max) najtaniej - można się zmieścić w ok 30 tyś zł - koszt wszystkich instalacji z podłogówką, automatyką, przygotowaniem CWU

3. okna - tylko drewniane!!!!!!

oj jak się cieszę:))))) że się odnalazłaś kluseczka!!!!!

A jak się mój mąż cieszy, bo jemu się marzy dokładnie takie samo ogrzewanie jakie wy chcecie!!!!

Kluseczka moje aktualne marzenie, to żebyś skończyła dom i była tak wspaniałomyślna przestrzec nas przed wszelkimi niemiłymi niespodziankami!!!!

A drugie marzenie, to żebyście się wszyscy zgodzili na śledzenie waszych efektów pracy.

U nas sytuacja jest taka, że forsę mamy, działkę mamy ale projekt jeszcze nie kupiony no i totalny brak wiedzy w temacie. Oczywiście wiemy, że musi to być Sandra!

Może wszyscy jakoś zmobilizujemy siły i ustalimy co w tym projekcie należy zmienić. Może nawet koszty tych zmian możnaby jakoś podzielić?

Tak czy siak niech ten wątek żyje

Pozdrawiam Gosia

• 4 months później...

Jeśli ktoś miałby ochotę na wycieczkę do Kwidzyna to zapraszam, jestem na etapie kończenia ocieplenia, pokrycia dachu (Roben), w środku elektryka , surowe tynki, w październiku stolarka : okna , drzwi wejściowe - Urzędowski, brama rolety - krispol, dookoła krajobraz jak po wielkiej bitwie, zainteresowanych proszę o e-mail to wyślę jakieś fotki, niestety nie próbowałam jescze umieszczać fotek na forum.

pozdrawiam :wink:

Witam, moja dzialka pod Sandre to 30 front na 47 -w sumie 1410 m2 jest ok , lini zabudowy od granicy 6m. U mnie juz sa fundamenty !!!

Podstawowe zmiany:

schody zabiegowe -w miejscu wahlarzowych

Pustka nad salonem

Kominek przeniesiony na sciane północną

pozdrawiam zwolleników Sandrusi

A my ciągle na etapie rozmów z architektami....

Rozmawiaj , rozmawiaj i przydus by opracowali szczególowy wykaz stali , bo jak na razie mam z tym problemy , Archipelag nie spisal sie z tym projektem, brak szczegółowego wykazu materiałów!!! ,Więźba dachowa tez jest do kitu !!!