lgosia1 12.05.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 ejas, monbor, tklicki i reszta sympatyków - no i przede wszystkim Kluseczka!!!! Odezwijcie się. Proponuję wymienić się jakimiś adresami kontaktowymi czy numerami gg, gdzie byśmy mogli częściej się wymieniać doświadczeniamimój mail[email protected]gg 2078406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 13.05.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Hola , hola !!!!!! Nie tak szybko przecież ja mam dopiero stan surowy otwarty !!!! Jeszcze się nie wprowadzam, jak co niektórzy sobie mogą myśleć. Od odtatniego razu na forum , trochę się pozmieniało no i teraz już wiem napewno: 1. żadnych kaloryferów w moim domu!!!!!!!!!!!!!! tylko podłogówka!!! 2. pompa ciepła w systemie woda-woda (dwie studnie do głębokości ok 30 m max) najtaniej - można się zmieścić w ok 30 tyś zł - koszt wszystkich instalacji z podłogówką, automatyką, przygotowaniem CWU 3. okna - tylko drewniane!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 13.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 oj jak się cieszę)))) że się odnalazłaś kluseczka!!!!! A jak się mój mąż cieszy, bo jemu się marzy dokładnie takie samo ogrzewanie jakie wy chcecie!!!! Kluseczka moje aktualne marzenie, to żebyś skończyła dom i była tak wspaniałomyślna przestrzec nas przed wszelkimi niemiłymi niespodziankami!!!! A drugie marzenie, to żebyście się wszyscy zgodzili na śledzenie waszych efektów pracy. U nas sytuacja jest taka, że forsę mamy, działkę mamy ale projekt jeszcze nie kupiony no i totalny brak wiedzy w temacie. Oczywiście wiemy, że musi to być Sandra! Może wszyscy jakoś zmobilizujemy siły i ustalimy co w tym projekcie należy zmienić. Może nawet koszty tych zmian możnaby jakoś podzielić? Tak czy siak niech ten wątek żyje Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 13.05.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 czy może się ktoś odnieść do wad projektu wskazanych w poście z 13.maja przez mifsc w tym wątku:?http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=23634269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomitk 16.05.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 elo, kluseczka, a czy możesz przesłac na maila albo zamieścić na forum fotkę Twojej "surowej" Sandry pozdr tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 21.09.2005 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Może odezwie się ktoś,kto buduje lub zbudował Sandrę.Od 2 lat "choruję"na nią.Jaki jest koszt budowy,bez wykończeniówki.Powiedzcie chociaż mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 21.09.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 znam dwie rodzinki z Poznania - jedni wybudowali Sandrę, drudzy zaczynają budowę. Nie wiem ile kosztowała "ta pierwsza" Sandra, ale ta druga sam dach ma szacowany na 80 tys zł. Osobiście myślę, że z budową będzie się można zmieścić w 400 tys. zł.(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 22.09.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jeśli ktoś miałby ochotę na wycieczkę do Kwidzyna to zapraszam, jestem na etapie kończenia ocieplenia, pokrycia dachu (Roben), w środku elektryka , surowe tynki, w październiku stolarka : okna , drzwi wejściowe - Urzędowski, brama rolety - krispol, dookoła krajobraz jak po wielkiej bitwie, zainteresowanych proszę o e-mail to wyślę jakieś fotki, niestety nie próbowałam jescze umieszczać fotek na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 23.09.2005 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 do Igosia1:400 tys.+przyłącza+wykończenie?A jak myślicie jaka działka,chodzi mi o wymiary,byłaby optymalna,aby dom jakoś wyglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 23.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 JA MAM 35, NATOMIAST NA 20 WYGLĄDAŁBY RÓWNIE DOBRZE, JEST WĘŻSZY Z PRZODU, ALE DŁUGALAŚNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 23.09.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 ARÓW OCZYWIŚCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 23.09.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 do kluseczki:a jaka wg. Ciebie min. szerokośc i długośc działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 23.09.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 najmniejsza - ok.23mx21m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 23.09.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 ale to naprawdę wersja minimalistyczna przy zachowaniu po ok 3 m z każdej strony domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 23.09.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 chodzi mi o min. wymiary ,jak to widzisz,żeby dom ładnie wyglądał. jaka jest u ciebie szer i dł a może powiesz jaki jest koszt sandry w stanie do wykończenia Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ejas 23.09.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam, moja dzialka pod Sandre to 30 front na 47 -w sumie 1410 m2 jest ok , lini zabudowy od granicy 6m. U mnie juz sa fundamenty !!!Podstawowe zmiany:schody zabiegowe -w miejscu wahlarzowychPustka nad salonemKominek przeniesiony na sciane północną pozdrawiam zwolleników Sandrusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 24.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 kurczę.... Maciek pękam z zazdrości..... A my ciągle na etapie rozmów z architektami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ejas 25.09.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 A my ciągle na etapie rozmów z architektami.... Rozmawiaj , rozmawiaj i przydus by opracowali szczególowy wykaz stali , bo jak na razie mam z tym problemy , Archipelag nie spisal sie z tym projektem, brak szczegółowego wykazu materiałów!!! ,Więźba dachowa tez jest do kitu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_T 26.09.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 no to dołaczmy do grona szaleńców u mnie wylane fundamenty i stan 0, za dwa tygodnie zaczynamy sciany murowac . Technologia porotherm..ale fakt jest jeden..tani dom to to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ejas 27.09.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 fakt jest jeden..tani dom to to nie jest... Witaj, moze warto wymienić się uwagami? Równierz zmienilem na porotherm , dzis leja płytę!!! Także jesteśmy na tym samym etapie, jaki zakatek Polski?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts