Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ben88

Co prawda nie mieszkam jeszcze zbyt długo, ale pewne rzeczy są już widoczne. Tak jak piszesz i tak zawsze okarze sie ze mozna było zrobic cos innaczej. :wink:

Twoja decyzja o wolnostojącym garazu była bardzo słuszna i może w przyszłości też tak zrobię. Na razie parkuję samochody - na całe szczeście w powiekszonym garazu i dzieki temu wygodnym. Bardzo chwale sobie wejście do garazu z wiatrołapu i z garazu do kotłowni.

Strych jest rewelacyjny, tam poza graciarnią mam tez pralnię ( przy scianie od łazienki na górze). Generalnie poddasze bardzo mi sie podoba, pomimo skosów jest duzo miejsca właszcza w sypialni 1. Ściany do sypialni 2 nie postawiłam wcale i jest swietna otwarta przestrzeń. Na kominie który idzie od dołu przez srodek sypialni 2 wymysliłam półki z GK.

Ażurowa ściana w salonie wygląda świetnie ale niestety bardzo przenosi dźwieki z salonu ( moze dlatego że te otwory mam niczym niezabudowane - narazie).

Schody zmieniłam na normalne 2 biegowe bo kręcone sa bardzo niewygodne.

więcej nastepnym razem :lol:

• Odpowiedzi 254
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam kolejnego Sandrowicza.Fajnie ze miałaś okazję zobaczyć Sandrę na żywo to znacznie ulatwia wyobrazenie sobie domu od srodka.Jestem ciekawa czy salon z kuchnia nie sa male.My nie vplanujemy powiekszenia salonu kosztem tarasu i rowniez rezygnujemy ze sciany dzielacej kuchnie z salonem. Z garazu robimy pokoj-gabinet.Oczywiscie tez mamy w planie zmiane schodow,ale nie moge sie zdecydowac na jakie.Pozdrawiam

Kaja podoba nam się Twój pomysł o pociągnięciu dallej ściany z kominkiem.My myślimy go przenieść na tą ścianę gdzie w projekcie jest telewizor,ale wtedy jest problem gdzie umieścić cały sprzęt i TV.Likwidujemy tą ściankę ażurową więc tam też odpada.Do 30 kwietnia ENEA ma nam podłączyć prąd i ostro ruszamy. :wink:

Ben88

Nie mam kominka z płaszczem wodnym tylko taki normalny.

Głównym źródłem ciepła jest piec gazowy kondensacyjny.

Jesli chodzi o pralnię to wykorzystuję w tym celu częś strychu " za zakrętem"

( po wstawieniu innych schodów poddasze jest w kształcie litery L). Wchodząc na strych pralka, szafka iumywalka inne sprzęty pralniowe są niewidoczne.

Na strychu mam 2 okna ale wydaje mi się ża są one też w projekcie.

Miejsca jest na dwie rozkładane suszarki i jeszcze trochę.

Witam wszystkich Sandrowiczów jesteśmy kolejnymi budującymi ten śliczny domek ale jesteśmy dopiero na etapie stawiania ścian. Z wielkim zainteresowanie będe śledzić wasze porady i korzystać z podpowiedzi doświadczonych. Bardzo się ciesze że ruszył znowu ten wątek. Mam jedną prośbę jeżeli byłoby to możliwe to proszę o zdjęcia a szczególnie zdjęcia ze środka. Czy ktoś z was może robi sobie antresolę i kwadratowe schody bo my takie robimy i bardzo nas interesują doświadczenia.

Pozdrawiam wszystkich

Aśka

Witam,my rowniez zamierzamy zmienic schody na zabiegowe.W sumie to jakies drobne rzeczy myslimy przrerobic np.ilosc i rozmiar okien i drzwi.Przesuniemy lub zlikwidujemy jakies scianki dzialowe tj.Toaleta kosztem pomieszczenia gosp.A wy juz macie zmiany schodow? mozecie wiecej o nich napisac?tzn ochodzi mi o wymairy schodow i dlugosc wneki z gory dzieki Justa pozdrawiam:)))moj email to [email protected]