Betsi2006 07.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ben88 Co prawda nie mieszkam jeszcze zbyt długo, ale pewne rzeczy są już widoczne. Tak jak piszesz i tak zawsze okarze sie ze mozna było zrobic cos innaczej. Twoja decyzja o wolnostojącym garazu była bardzo słuszna i może w przyszłości też tak zrobię. Na razie parkuję samochody - na całe szczeście w powiekszonym garazu i dzieki temu wygodnym. Bardzo chwale sobie wejście do garazu z wiatrołapu i z garazu do kotłowni. Strych jest rewelacyjny, tam poza graciarnią mam tez pralnię ( przy scianie od łazienki na górze). Generalnie poddasze bardzo mi sie podoba, pomimo skosów jest duzo miejsca właszcza w sypialni 1. Ściany do sypialni 2 nie postawiłam wcale i jest swietna otwarta przestrzeń. Na kominie który idzie od dołu przez srodek sypialni 2 wymysliłam półki z GK. Ażurowa ściana w salonie wygląda świetnie ale niestety bardzo przenosi dźwieki z salonu ( moze dlatego że te otwory mam niczym niezabudowane - narazie). Schody zmieniłam na normalne 2 biegowe bo kręcone sa bardzo niewygodne. więcej nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 07.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam kolejnego Sandrowicza.Fajnie ze miałaś okazję zobaczyć Sandrę na żywo to znacznie ulatwia wyobrazenie sobie domu od srodka.Jestem ciekawa czy salon z kuchnia nie sa male.My nie vplanujemy powiekszenia salonu kosztem tarasu i rowniez rezygnujemy ze sciany dzielacej kuchnie z salonem. Z garazu robimy pokoj-gabinet.Oczywiscie tez mamy w planie zmiane schodow,ale nie moge sie zdecydowac na jakie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.04.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 marta-wis A ja myślałam ze ty już conajmniej masz stan surowy Gdzie widziałas tą Sandrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja 5 08.04.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 dzisiaj odwiedziłam kolejnego architekta wnętrz. sukces!!!!. bardzo mi się spodobały jego pomysły. Z powodu wyjazdu zdięcia prześlę pod koniec przyszłego tygodnia. Proszę o cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 09.04.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Betsi a jak się spisuje kominek z płaszczem wodnym?daje rade czy dogrzewacie którymś z pieców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 09.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Super.Czekamy.My tez byliśmy dzisiaj u architektów ze zdjęciami schodów,poszły do obliczeń konstrukcyjnych,te w projekcie nam si nie podobają.Marzą nam się te wąskie żelbetowe z wystającymi stopniami,to te kóre wkleiła Lelumpolelum w dziale o schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 09.04.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Kaja podoba nam się Twój pomysł o pociągnięciu dallej ściany z kominkiem.My myślimy go przenieść na tą ścianę gdzie w projekcie jest telewizor,ale wtedy jest problem gdzie umieścić cały sprzęt i TV.Likwidujemy tą ściankę ażurową więc tam też odpada.Do 30 kwietnia ENEA ma nam podłączyć prąd i ostro ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 09.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Czesc Betsi.Mam pytanie dotyczace pralni na gorze.Czy robilas w niej okno i czy jest w niej miejsce na suszenie prania. Mam dosc biegania zima z suszarka po mieszkaniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.04.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ben88 Nie mam kominka z płaszczem wodnym tylko taki normalny.Głównym źródłem ciepła jest piec gazowy kondensacyjny. Jesli chodzi o pralnię to wykorzystuję w tym celu częś strychu " za zakrętem"( po wstawieniu innych schodów poddasze jest w kształcie litery L). Wchodząc na strych pralka, szafka iumywalka inne sprzęty pralniowe są niewidoczne.Na strychu mam 2 okna ale wydaje mi się ża są one też w projekcie. Miejsca jest na dwie rozkładane suszarki i jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 09.04.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 u nas tak nie da rady,bo w miejscu tego strychu będzie pokój,a tam gdzie pokój nr2 w projekcie mój mąż wymyślił antresolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 09.04.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Betsi Dom widziałam w Piasecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiko 11.04.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam prosze o zdjecia domku w srodku:)za tydzien ruszamy z budowa sandry w okolicach Gorzowa Wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 11.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 my też jesteśmy z okolic Gorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiko 14.04.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam:)a dokladniej gdzie sie budujecie???my w Santocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 15.04.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 my w Chwałowicach tj. na wieprzycach przy kościele w lewo i 6 km,ale jesteśmy z Gorzowa.Uciekamy po prostu z miasta.Na jakim jesteście etapie?My dopiero zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiko 15.04.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam;)my rowniez nie wyobrazamy sobie zycia w miescie.U nas to sam poczatek budowy, wiec jedziemy na tm samym wozku:)))pozdrawiamy.Pati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 15.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Czesc Pati. To extra, ze budujemy niedaleko siebie.Bedziemy mogli wymieniac sie informacjami. My mamy wiele watpliwosci co do np. dachu ,schodow itd.Wprowadzilismy sporo zmian w projekcie i jestem cikawa jak wyglada to u was? Pozdrawiam Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pejki 16.04.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Sandrowiczów jesteśmy kolejnymi budującymi ten śliczny domek ale jesteśmy dopiero na etapie stawiania ścian. Z wielkim zainteresowanie będe śledzić wasze porady i korzystać z podpowiedzi doświadczonych. Bardzo się ciesze że ruszył znowu ten wątek. Mam jedną prośbę jeżeli byłoby to możliwe to proszę o zdjęcia a szczególnie zdjęcia ze środka. Czy ktoś z was może robi sobie antresolę i kwadratowe schody bo my takie robimy i bardzo nas interesują doświadczenia. Pozdrawiam wszystkich Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pejki 16.04.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Sorry nie podałam emaila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiko 16.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam,my rowniez zamierzamy zmienic schody na zabiegowe.W sumie to jakies drobne rzeczy myslimy przrerobic np.ilosc i rozmiar okien i drzwi.Przesuniemy lub zlikwidujemy jakies scianki dzialowe tj.Toaleta kosztem pomieszczenia gosp.A wy juz macie zmiany schodow? mozecie wiecej o nich napisac?tzn ochodzi mi o wymairy schodow i dlugosc wneki z gory dzieki Justa pozdrawiam:)))moj email to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts