Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam my jesteśmy dopiero na etapie murowania ścian wczoraj przyszli murarze a schody nie wiem dokładnie jakie mają wymiary wiem że mają szerokości po 120cm bo jest na środku ten słup jeszcze nie mamy nic wymurowane i nie wiem jak to wszystko będzie wyglądać wiem że się będą zaczynać od strony salonu jak zrobię zdjęcie i jutro zmierze wszystko :) to mogę Ci przesłać

• Odpowiedzi 254
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla mnie dużym minusem projektu jest brak konkretnej, dużej jadalni. Z tego względu likwiduje ścianę miedzy salonem i gabinetem a w miejscu gabinetu robię jadalnię. Gabinet robię w miejscu kotłowni a kotłownię w piwnicy( zmieniłam projekt na taki z częściowym podpiwniczeniem). Co Wy na to?

To znaczy zejście do piwnicy będzie u Was z tej kotłowni obok garażu, dobrze zrozumiałam?A co planujecie w tej kotłowni , nie tej w piwnicy tylko tej przy garażu? Czy widzieliście Sandrę z podpiwniczeniem?Czy bryła budynku nie straci swojego uroku?Braliście pozwolenie od archipelagu na tą zmianę w projekcie?

Cześć Sandrowicze.Pomysł na niewielką piwnicę wydaje mi się całkiem,całkiem.My jednak zdecydowaliśmy się na kotłownię w innym budynku,właśnie dlatego Zeby uniknąć bałaganu w domu bo palić będziemy albo peletami,albo eko groszkiem.Mamy dużą działkę więc garaż i kotłownia będzie przeniesiona.

Czesc Pati. Nasze schody beda nachodzic na kawalek garazu, ktory zmienilismy na pokoj.Wejscie do domu mamy w miejscu kotlowni, a kotlownia bedzie w innym budynku.wysle ci na meila zdjecie schodow jakie bedziemy robic.Konstrukor wlasnie robi do nich obliczenia.Pozdrawiam.Jak masz ochote zobaczyc wybudowane Sandry to stoja w Klodawie na osiedlu Marzen(2). Ja bylam troche rozczarowana :( . Takie duze domy wcisniete na male dzialki i pelno domkow obok... nie przypominaja Sandry z katalogu.Ale warto zobaczyc.

• 1 month później...
  • 1 month później...