Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 254
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj zaczeli wstawiac okienka. niestety na patio trzeba troche poczekac, bo jest problem z roletami do nich. Brame garazowa maja wstawiac w poniedzialek. Juz nie mozemy sie doczekac jak to wszystko bedzie wygladac :) Okienka tak jak wczesniej pisalam sa drewniane, tzreba bylo sporo czekac, ale jak widac oplacalo sie...

pozdrawiam sandrowiczow i nie tylko

http://elizamag.fotosik.pl/albumy/210001.html - link do najnowszych zdjatek (niestety nie sa zbyt dobrej jakosci)[/url]

Najważniejsze pytanie czy ktoś z posiadaczy Sandry wie czy na strychu można zrobić sypialnie?

Oczywiście, że można. Tam jest bardzo duzo miejsca - nawet więcej niż w pom. 2 na poddaszu, który jest zaplanowany na sypilnię.

To pomieszczenie jest mocno niefunkcjonalne, bo na środku stoi komin i wchodzą jeszcze 2 słupy podtrzymujące krokwie. Ja tam nawet ściany nie postawiłam, tylko zrobiłam taki otwarty salon z holem.

KiKS, marta-wis

Fale w dachu wyprostowałam. Deska ozdobna na dachu sprawia kłopot chyba wszystkim wykonawcom, bo moi też mnie do tego pomysłu zniechęcają.

Ale idę w zaparte, bo tak jak Ty uważam że dach straci urok ( i tak mam bez fal)

Dla zainteresowanych kilka zdjęć domu z zewnątrz

http://www.betsi2006.fotosik.pl/

• 2 months później...

Właśnie jestem na etapie wykańczania domu Sandra.

Po zabudowaniu geberitu w WC koazało się ze WC jest mały tzn za krótki.

Długość całego WC 150cm po zabudowie geberitu ma 130cm, jak podwiesimy jeszce miskę ( min 52 cm) to zostaje niewiele miejsca do drzwi. Ponadto żeby powiesić jeszcze wąska umywalkę ( znalazłam najwęższą 26cm) to zostaje na prawdę mało miejsca.

Jeśli macie jeszcze mozliwośc, to warto ją na pewno wydłuzyć a i poszerzyć też warto - ze wzgledu na umywalkę, lub zrobić kosztem kawałka kotłowni wnekę na umywalkę. Kotłownia i tak jest bardzo duża.

Tak też mam ten podciąg wystający z sufitu :(

Można to było zmienić na etapie adaptacji projektu i schować go w strop, no ale już za późno. Moze następni to zmienią jak przeczytają tego posta. :wink:

Na razie zaplanowałam na tym podciągu oświetlenie w GK żey go trochę zamaskować ale jednocześnie wykorzystać jako optyczne oddzielenie salonu od kuchni.

• 2 months później...

Szanowni Sandrowicze,

jak rozwiązaliście problem filarów, tzn. jak je obłożyć drewnem by wyglądały jak oryginalne sosnowe bale?

Myślałem by kupić takie olbrzymie drzewa wydrążyć je w środku, przeciąć na dwie połówki i nimi obłożyć słupy, dokładnie dopasowując, ale problem jak zaczną pękać i cała robota na nic

pozdrawiam