oopl 02.12.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 witam, zapytam jeszcze raz, może znajdzie sie ktoś i pomoże czy krył ktoś dach , dachówka zakładkową, nie wprowadzając żadnych zmian konstrukcyjnych dachu( mam na myśli fale) jeśli tak to proszę o inf. wolałbym zakładkową od karpiówki, tylko czy można na takim dachu ? pozdrawiamoopl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacgor 04.12.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 J robie dzach z dachówki Euronitu profil S i dekarz który co prawda jeszcze nie zaczą układać dachówki ale juz zapoznał sie z projektem i mam nadzieje lada dzień sie pokaże mówił że nie ma problemy tym bardziej że w ofercie firmy Euronit są tzw. połówki tego profilu.Pozdrawiam Wacgor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oopl 23.12.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Witam, poniżej link do zdjęć z budowy, zacząłem w VIII.2007 http://www.fotosik.pl/moje_albumy.php link jest bezpośredni dla osób zalogowanych w fotosiku drugi sposób oglądnięcia zdjęć to trzeba na stroniehttp://www.fotosik.pl w wyszukiwarce wpisać oopl i też znajdzie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 24.01.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 czy ktoś buduje Sandrę Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 25.01.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Tutaj coś było o Sandrze http://forum.muratordom.pl/czy-ktos-buduje-sandre-archipelagu,t34553.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 25.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 25.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 25.01.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Magi a może Ty znasz kogoś kto budował ten domek.Chętnie bym obejrzał poddasze bo widziałem zdjęcia z budowy w ktorej ktoś całą konstrukcję dachu opierał na drewnianych słupach.To bardzo ciężki dach dlatego zagszczenie słupow było duże i nie wyglądalo to ciekawie.Jestem właśnie na etapie zamawiania projektu,ktory jest teraz aktualizowany w archipelagu.Niepokoi mnie to poddasze.najlepiej byłoby zobaczyc jak to wygląda w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jestem45 23.02.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 ja buduję sandrę,zaczynam wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja 5 14.03.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 ja również buduję sandrę i jestem na etapie wykończeniowym. Słupy na poddaszu mam drewniane i są obrobione płytą gipsowo kartonową. wygląda to całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 28.03.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 super ze sie ktoś odezwal.ja jestem na etapie fundamentów.mam kilka pytań.jak długo trwała u was budowa ?czy nie mieliście problemów z dachem?czy robiliście jakieś zmiany?my u siebie zamiast jednego z pokoi na poddaszu planujemy antresole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja 5 30.03.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 zmian u mnie pod dostatkiem. 1.nie wstawiłam drzwi w kuchni z wyjściem na taras (kuchnia nieustawna)2.nie mam również ścianki działowej, która oddziela kuchnię od holu, zostawiłam otwartą przestrzen3.ściana na której jest kominek została powiększona kosztem mniejszego okna w salonie4. nad dużym oknem przy kominku wstawiłam nadproże, którego nie było w projekcie5. między dwoma dużymi oknami w salonie wybudowany w samym rogu słupek6. na ścianie w salonie z wnękami wstawiłam dodatkowe zbrojenie 7. zrezygnowałam z drzwi z pomieszczenia gospodarczego do łazienki8.w pomieszczeniu gospodarczym nie mam szklanych drzwi tylko normalne zewnętrzne i okno jak w garażu9.na górze mam 2 duże pokoje , łazienka z której jest również wyjście do sauny, spory hol który przeznaczyłam na telewizyjny dla dzieci, i dwa małe stryszki.10.Jeśli chodzi o dach to zrezygnowałam z fali (trochę tego żałuję)tak mi doradzili fachowcy . ale wygląda całkiem nieźle. dachówka cementowa braas11. nie mam również od strony tarasu kamienia i podpory drewnianej. (koleżanka stwierdziła, że wygląda jakby podpierała rozwalający się dom)12. zrezygnowałam również z dwóch słupów na zewnątrz od strony pomieszczenia gospodarczego. Są konstrukcyjnie niepotrzebne13. dom z pustaka belix 24 i styropian 12, cokół (na wysokości 50 cm)10 styropian14 w kominach dodatkowe otwory wentylacyjne (grill na tarasie, dodatkowy otwór kominowy awaryjny gdyby trzeba było przejść z gazu na inny materiał)15. podłogówka w salonie kuchni, korytarzu, wiatrołapie i łazienkach, kominek z płaszczem wodnymNa dzień dzisiejszy na pewno (100%) zmieniłabym klatkę schodową, niestety u mnie już za późno.Wkleiłabym zdięcia ale na forum nie umiem. Mogę przesłać na e-mail, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 06.04.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 przepraszamy,ze dopiero sie odzywamy ale byliśmy w podróży służbowej.U nas w miejscu pom.gospod. będzie wejście,a pom. gosp. w miejscu wejścia,kominek bedzie na ścianie oddzielającej sypialnię od salonu,chcemy też jeden z pokoi na dole zmienić w garderobę a garaż na gabinet.Co do otwarcia kuchni na salon to chyba bardzo dobry pomysł.Chętnie zobaczymy fotki waszego domku.Fajnie,że sie odezwałas.ód dziś codziennie sprawdzamy forum.Zastanawiamy się nad zmianą schodów ,te okrągłe z projektu wydają sie niewygodne.a tak wogóle podajemy email [email protected] .czekamy na zdjęcia i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 06.04.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 ludzie dlaczego taki ciekawy wątek tak nagle zamarł?proponuję żeby go z wznowić.Łatwiej nam się będzie budowało.Piszcie jak tam wasze domy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Może niewiele osób buduje według tego projektu?Ja już w "Sandrze" - trochę przerobionej mieszkam.Jakbyście mieli jakieś pytania to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 07.04.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ciekawi nas wszystko co dotyczy tego domku.pytań mamy tysiące,na początek moze napisz jak się mieszka,co warto zmienić bo jest niepraktyczne.No i dach........z czego robiliście i jak wyszła fala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.04.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Fale na dachu to właśnie jedna z rzeczy które w tym projekcie zmieniłam ( tzn nie zrobiłam ich). Konieczne jest absolutnie poszerzenie garażu o 0,5m i ewentualnie wydłużenie go jesli samochód jest większy. Przeciwnym razie ledwo otworzy się drzwi od smochodu nie mówiąc o swobodnym przejściu między samochodami. Całe szczęście że pomyślałam o tym na etapie zmian w projekcie. Zastanawiam sie jak architekci z Archipelagu liczyli szerokość smochodu przyjmujac takie wymiary garażu. Więcej napiszę potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 07.04.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 fajnie ze sie odezwałaś Betsi.U mnie w miejscu garażu będzie gabinet.Garaże będą w osobnym wolnostojącym budynku właśnie ze względu na to ze auta by się nie zmieściły.mamy dość dużą działkę więc nie było z tym problemu.Chcemy zmienić te schody,wydają się ciasne,kominek na ścianę sypialni i wejście w miejscu pom. gosp.Ściankę kolankową podniosę o 75 cm i koniecznie antresola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 07.04.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Betsi znalazłem posty ze zmianami w Twoim domku z 2006 roku.Co Byś teraz z perspektywy czasu doradziła.Chciałbym wszystko dobrze przemyśleć 2 razy zanim coś zrobię chociaż na pewno po czasie okaże się żę można było inaczej,lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 07.04.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Bardzo sie ieszę, że wątek Sandry ożył i mam nadzieje że nie jest to chwilowy przebłysk.Również zaczynam budowę tego domku.Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to kazdy przystosowuje je do własnych potrzeb.Ja ten domek widziałam na zywo. Dla mnie konieczne zmiany:1. Poszerezyć garaż2. Poszerzyć ubikację.3. Sciana pomiędzy salonem i kuchnią, a na niej kominek.No właśnie i tu moja wielka potrzeba - nie wyobrażam sobie kuchni polączonej z salonem. Uważam że ma to sens jeśli gotujemy w piwnicy, a ta kuchnia przy salonie sluży parzeniu kawki dla gości. Smród cebuli i kapusty w salonie - wielkie dzięki, a do tego ciągle dbanie o porządek w tej kuchni bo a noż widelen niezapowiedziany gosć a tu w tej kuchni połączonej z salonem lekki nieporządek jak to w kuchni. Uważam ze to moda z zachodu gdzie ludzie stołują się na mieście a ta kuchnia służy im właśnie do parzenia tych herbatek. Widzialm u wielu osob to rozwiazanie i uważam( oni zreszta również), ze to pomyłka.4. Schody zmienić na wygodne kosztem cześci pomieszczenia gospodarczego.5. Podnieść górę o jeden pustak.6. Więcej okien na górze.Zlikwidować niektóre drzwi na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts