Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palisady z tworzywa sztucznego

Recommended Posts

• 5 weeks później...
Ja też nie zgadzam sie, że to tandeta itp. Jasne, jak się ma kupę kasy to można wybrzydzać i wybierać towar z najwyższej półki, ale jak sie nie ma co się lubi... Ale poważnie, sam użyłem palisadę IPAL7 brązową i wierzcie mi lub nie, ale nie wygląda to tandetnie, a wrecz ładnie. Nie pieknie, nie będę ściemniał, że to ósmy cud świata, ale po prostu ładnie i schludnie. Zreszta uważam, że najważniejszę to dbać o ogród. Bo jak ogród bedzie zaniedbany to nawet ustawione w nim złote posągi nie pomogą.

Ja też nie zgadzam sie, że to tandeta itp. Jasne, jak się ma kupę kasy to można wybrzydzać i wybierać towar z najwyższej półki, ale jak sie nie ma co się lubi... Ale poważnie, sam użyłem palisadę IPAL7 brązową i wierzcie mi lub nie, ale nie wygląda to tandetnie, a wrecz ładnie. Nie pieknie, nie będę ściemniał, że to ósmy cud świata, ale po prostu ładnie i schludnie. Zreszta uważam, że najważniejszę to dbać o ogród. Bo jak ogród bedzie zaniedbany to nawet ustawione w nim złote posągi nie pomogą.

Pokaż zdjęcia SWOJEGO ogrodu! Bo mi śmierdzi marketingiem szemranym na kilometr!

Postulowałbym o trochę więcej spokoju. Dla mnie takie palisady też są średnio urokliwe, ale warto zaakceptować prostą prawdę, ze nie wszystko co dla nas jest brzydkie musi być takie dla wszystkich. W końcu od tego jest to forum - by rozmawiać, wymieniac się uwagami i myslami, a nie atakować każdego kto ma inne zdanie. Ja wierzę, że takie palisady znajdują zwolenników, no bo jakiś czas są już jednak na rynku i znajdują dla siebie nabywców.

A swoją drogą, z daleka wcale nie wyglądają źle ;)

• 4 years później...
Ja jak najbardziej jestem za. Sam na początku wakacji zastosowałem takie palisady i one wcale nie wyglądają tandetnie, a wręcz przeciwnie. Ładnie komponują sie z krajobrazem, oddzielając trawnik od rabaty.

Też nie byłam przekonana do takich rozwiązań. Ale odkąd podpatrzyłam u sąsiadki plastikowe palisady, które nawet zimą wyglądają ładnie i się nic z nimi nie dzieje, to sama zdec ydowałam się na zakup palisady takiej oto: [palisada-ipal7-terakota-3_big.jpg

Edytowane przez Elfir