Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki wkad z doprowadzeniem powietrza?

usrobo

Recommended Posts

Witam.

Pozytywy same ... mogę właściwie zrobić im tylko reklamę z mojej strony.

Zarówno sam właściciel firmy jak i właściciele kaflarni, w której powstają kafle na te piecyki to bardzo dobrzy rzemieślnicy w swym fachu. Piecyki są oparte o polską myśl techniczną, polską technologię, prawdziwą akumulację (pomimo swoich niewielkich rozmiarów).

Jeżeli podoba Ci się ich "dizajn" to będzie to za tę cenę dobry wybór.

Pozdrawiam.

• 3 months później...

Śliczne te kominki. Jak bym robił kominek teraz to coś takiego stanęło by w pokoju, a nie karton gips.

pozdrawiam

witam ponownie

znalazłem w sieci kominek kaflowy Agatka IV

spełnia wszystkie moje oczekiwania

- powietrze z zewnątrz

- akumulacja

- super wygląd

- łatwy w czyszczeniu ;)

macie jakieś opinie o tym kominku i firmie ? http://www.kominkikowalski.pl

• 5 months później...
A ja jestem zainteresowana kominkiem ale z DGP jako dodatkowe źródło ciepła. W domu będzie Wentylacja mechaniczna. Dom około 180 m2. Co możecie polecić.

Twój kominek zrobiony zgodnie z wizualizacją, może być problemem. Mam na myśli szybę z lewej strony i drewno bezpośrednio przy niej...

• 4 weeks później...
Twój kominek zrobiony zgodnie z wizualizacją, może być problemem. Mam na myśli szybę z lewej strony i drewno bezpośrednio przy niej...

Wkład został zmieniony na taki z szybą narożną. W związku z powyższym szyby od lewej strony nie będzie. Oprócz pytania o DGP, które podbijam:yes: mam jeszcze pytanie o umieszczenie wkładu bezpośrednio pod kominem. Mój kierownik budowy twierdzi, ze to nie jest najlepszy pomysł.

Komin nad kominkiem, a nie obok to dobre rozwiązanie. Kierbud nie wie jak to zrobić, więc musi tak gadać;)

Co z tym DGP? Sprecyzuj...

To nawet nie o to chodzi. Moja ekipa budowlana wie jak to zrobić. Natomiast problem jest w tym, że komin nie powinien "leżeć" na wkładzie i oczywiście "a co z wyczystką?" - to oczywiście pytania mojego kierbuda

Jeżeli chodzi o DGP to pytanie dotyczyło rodzaju wkładu. Nie chciałabym wydawać więcej niż muszę. Nie wiem na co się zdecydować .

To powiedz kierbudowi, żeby się położył... Może jakiś szkic tych pomysłów ekipy? Będziesz pewniejsza.

Co powiesz o szczelnej Pamie? Jakoś nikt po niej dotkliwie nie "jedzie", a cena czyni czuba...:cool:

Byłam nim bardzo zainteresowana Diablo LP ale przestraszyłam się właśnie tego, że brak o nich opinii. Poza tym jak z serwisem - nie znalazłam w okolicach Trójmiasta firmy, która zajmowałaby się ich sprzedażą i montażem.

Nie ukrywam, że podobają mi się ich wkłady i oczywiście cena również.:D

A mogę dla ułatwienia prosić o linki:)

Linków się nie doczekałam:) ale znalazłam sama wątek odnośnie Pamy. Informacje, która tam przeczytałam skłaniają mnie do zakupu tego wkładu. Problem polega na tym, że nie znalazłam nikogo w mojej okolicy kto mi ten wkład zamontuje:(