tommargo 06.08.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam Po dzisiejszej wizycie kontrolnej na budowie stwierdziłem sporą odchyłkę od poziomu chudziaka.Zastanawiam się teraz czy 7 cm różnicy poziomu na długości ok 15 metrów jest dopuszczalne. Myślę również nad rozwiązaniem tematu bo nie chciałbym wyrównywać docelową wylewką ze względu na podłogówkę, Może ktoś spotkał się już z takim problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 06.08.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam Po dzisiejszej wizycie kontrolnej na budowie stwierdziłem sporą odchyłkę od poziomu chudziaka. Zastanawiam się teraz czy 7 cm różnicy poziomu na długości ok 15 metrów jest dopuszczalne. Myślę również nad rozwiązaniem tematu bo nie chciałbym wyrównywać docelową wylewką ze względu na podłogówkę, Może ktoś spotkał się już z takim problemem? Pozdrawiam Miałeś niwelator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 07.08.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie jest. Moi budowlańcy twierdzą że max to 1-2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommargo 07.08.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie, tylko poziomicę laserową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 07.08.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 7 cm to bardzo dużo. Trudno będzie wyrównać na posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcio102 13.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 WitamU mnie było mniej (około 3-4 cm) i wyrównałem to odpowiednim ułożeniem styropianu. Bo na chudziak idzie warstwa izolacji np.styropianu. Dodatkowo okazało się że ekipa która robiła mi wylewkę powiedziała że w takich wypadkach lepiej nie kłaść styropianu tylko można u nich zamówić taki granulat styropianowy w cemencie ( taką masę ) która może być ułożona równo i niweluje wcześniejsze nierówności. Podobno kosztuje to podobnie jak styropian ale szczegółów nie znam bo jak mówię ja wyrównałem styropianem. Najlepiej dopytać u firm robiących wylewki.Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 17.02.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 7cm to sporo.standard na powierzchni 100m2 to 2-5cm.wszystko bedzie rownane styropianem.jednak jesli gdzies wyjdzie go 15cm nie mozesz wyedy wylac 4cm wylewki ale min 6cm na siatce posadzkarze chcieli naciagnac Cie i wylac styrobeton ktory sie wylewa w domach drewnianych na stropach kleina i przy duzych nierownosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 05.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 z jednej strony dasz ceglowke pod zbrojenie 5cm z drugiej 2 ceglowki bedzie ok Witam Po dzisiejszej wizycie kontrolnej na budowie stwierdziłem sporą odchyłkę od poziomu chudziaka. Zastanawiam się teraz czy 7 cm różnicy poziomu na długości ok 15 metrów jest dopuszczalne. Myślę również nad rozwiązaniem tematu bo nie chciałbym wyrównywać docelową wylewką ze względu na podłogówkę, Może ktoś spotkał się już z takim problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts