tumi 07.08.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam Mam poważny problem. Dom już stoi i większe zmiany raczej nie wchodzą w grę. Proszę o informację czy jest możliwe przesunięcie kominka od wlotu do komina o ok. 3m?Niestety wizja nasza się mocno zmieniła i kominek nie może zostać na wcześniej planowanym miejscu. Jeśli jest możliwe takie rozwiązanie to pod jakim kątem powinna być zamocowana rura z wkładu do wejścia do komina, aby to wszystko działało poprawnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.08.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam.Jak nie zamieścisz zwymiarowanego szkicu sytuacyjnego lub zdjęć z wrysowanym umiejscowieniem kominka i komina to możemy sobie pisać po próżnicy ...Jeszcze przydało by się kilka rzeczy - jaki komin i jakie jego wymiary oraz długość i jak będzie wyglądał kominek, jaka jest wysokość pomieszczenia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 18.03.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Witam, chce przesunąć kominek w lewo o niecały metr, czy mocno to wpłynie na ciąg. Obecnie stoi koza jak na zdjęciu, a chcę zrobić zabudowany z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.03.2019 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Witam, chce przesunąć kominek w lewo o niecały metr, czy mocno to wpłynie na ciąg. Obecnie stoi koza jak na zdjęciu, a chcę zrobić zabudowany z lewej strony. [ATTACH=CONFIG]428174[/ATTACH]30 -45 stopni nachylenia rury powinno zostać zgodnie ze sztuką. Dostęp taki by wygarnąć coś z tej rury jak w niej utknie. "Na oko" wygląda, że możesz....Pamiętaj o średnicy komina...Koza nie ma takich wymogów jak duży wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 18.03.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Średnica wkładu kominowego to 160, chce zabudować kominek jak w poniższym zdjęciu, więc z tym skosem trochę ciężko. Rura do komina przechodzi przez strop, może wyciąć nową dziurę w stropie i puścić rurę i dopiero na strychu zrobić skos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 19.03.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Czy w przypadku odprowadzenia spalin do komina, czy między kominkiem a kominem można zrobić jakąś rewizję do czyszczenia rury w przyszłości, czy takich rzeczy się nie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.03.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Średnica160 nie nadaje się do takiego kominka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 20.03.2019 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Zmierzylem przed chwilą, średnica wkładu komina 200mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 21.03.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Ta rura co idzie od kozy do komina ma 160, wkład kominowy ma 200. Rozumiem że taki zwykły kominek do zabudowy bez problemu podlaczę rurą taką samą jak od kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 21.03.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Doczytałem że kominki mają przeważnie średnicę wylotu spalin 200, ale czy można przebić się z taką rurą przez strop i na strychu zrobić skos do komina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.03.2019 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Doczytałem że kominki mają przeważnie średnicę wylotu spalin 200, ale czy można przebić się z taką rurą przez strop i na strychu zrobić skos do komina ?Niby można...Jak planujesz to zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 23.03.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Specjalną wełną do izolacji rur kominowych, taka zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.03.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Specjalną wełną do izolacji rur kominowych, taka zielonaZnam przypadek wpakowania 20 cm takiej wełny między belkę drewnianą a rurę i się dom spalił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Znam przypadek wpakowania 20 cm takiej wełny między belkę drewnianą a rurę i się dom spalił.... Też o podobnym przypadku słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.03.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 .Testy nawet kiedyś jakieś porobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts