brunet wieczorową 07.08.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, chcę dać kanał płaski w ścianie którym w przyszłości puszczę przewody z szafki do telewizora wiszącego na ścianie. Wiem, że wiele osób daje kanał wentylacyjny o rozmiarach bodajże 110x55mm. Jednak czy aż tak duży kanał jest rzeczywiście potrzebny? Zastanawiam się czy nie wystarczyłby 60x40mm. Co myślicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 07.08.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeśli masz do tego systemowe kolanka to czemu nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 07.08.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeśli masz do tego systemowe kolanka to czemu nie.... Są, widziałem w Castoramie. A nawet jeśliby nie było, to nie można zakończyć tego kanału puszkami? Chodzi mi tylko o wymiar, czy 60x40 wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 07.08.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 pewnie, że styknie. Ja doprowadziłem za telewizor wszystkie możliwe kabelki pod tynkiem tj. napięcie, skrętka i satelita, dla pewności zamontowałem równierz peszel - w przyszłości dociagne dodatkowe... jeśli sie boisz o wymiar, to kabli nie koniecznie będziesz dokładać - jeśli w przyszłości wejdzie nowy standard to nieużywane przewody można usunąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 12.08.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Brunet - a u mnie Ci się nie podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 12.08.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Brunet - a u mnie Ci się nie podoba ? Masz rewelacyjny i coś takiego właśnie chcę zrobić u siebie. Masz 110x55 czy mniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 15.08.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Masz rewelacyjny i coś takiego właśnie chcę zrobić u siebie. Masz 110x55 czy mniejszy? Długość kanału ok. 80 cm + kolanka = ok 120 cm. Jest na pewno węższy ok 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.08.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Kanał powinien taki, aby wtyczka przeszła(ta grubsza). Inaczej wystarczyłaby rurka fi32 kanalizacyjna. Weszłyby w nią i HDMI i Componenty i chinche. Wtyczka już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 15.08.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Kanał powinien taki, aby wtyczka przeszła(ta grubsza). Inaczej wystarczyłaby rurka fi32 kanalizacyjna. Weszłyby w nią i HDMI i Componenty i chinche. Wtyczka już nie. Chodzi o wtyczkę z zasilaniem? Grubsza przez kanał 40x60 może nie przejść, co najwyżej płaska. Ale ja chyba przy górnym wylocie kanału machnę gniazdo, zaś przewód zasilający puszczę w pewnej rozsądnej odległości od kanału, aby sygnał i zasilanie nie szło razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.08.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 I o to właściwie tylko chodzi. Jeśli masz na wysokości montażu TV gniazdo to właściwie pchanie się w szerokie kanały pozwoli tylko mniej pogłówkować nad przepchaniem tam tych kilku kabli. Sam mam koryto +- 60x40, ale tylko ze względu na to, że miałem pod ręką. Aha, kabelki do ethernetu chyba też warto puścić, chociaż sam net po wifi poleci. Bardziej dla filmów to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts