Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kara93

Recommended Posts

Witam serdecznie! Chcę zakupić kabel grzejny na rury PEX do wody pitnej gdyż ciągle mi one w zimie zamarzają, a chce powoli wykańczać prace remontowe i zrobić to tak, żeby nie musieć już tego rozkopywać. Zaproponowano mi więc niby cudne rozwiązanie jakim jest ten kabel. Nie zapytałam jednak jaki ten kabel kupić? O jakiej najlepiej mocy, aby sprawdziło się to na takich rurach i, żeby ani nie przegrzało ani też nie było za mało. Gdzie nie gdzie ludzie piszą o tym, aby kabel taki puścić dwa razy np. w rynnie dla lepszego efektu, ale rurka 16mm średnicy jest dużo mniejsza i tu pytanie czy raz puszczony kabel wystarczy? I ostatnie do jakiej temperatury taki kabel maksymalnie się nagrzewa? Jeśli ktoś będzie znał odpowiedzi na moje pytania z góry bardzo dziękuje jestem laikiem w tej dziedzinie,a nie chce, żeby ktoś wcisnął mi jakiś drogi feler.

• 4 years później...
Kup kabel grzewczy tylko ważne żeby miał wbudowany termostat. Po pierwsze jest to spora oszczędność energii, a przede wszystkim nie wymaga żadnej kontroli.Jak temperatura jest zbyt niska sam się włącza, a gdy jest zawysoka wyłączy się więc nie ma tu mowy o przegrzaniu. Kupiłem taki przez internet w sklepie rolmarket. Kabel jest niemieckiej produkcji co dobrze o nim świadczy, bo nie jest to jakaś Chińszczyzna. Wszystkie niezbędne inf. tam znajdziesz na temat tego produktu.

Chlopie!!

Kara93 szukała tego kabla 4 lata temu!! Patrz na co odpowiadasz.

Chlopie!!

Kara93 szukała tego kabla 4 lata temu!! Patrz na co odpowiadasz.

Jastrząb! No co ty? Przecież to nie jest wpis o problemie tylko o sklepie internetowym.

Przejrzałem sobie kilka postów MarkaBR. Bardzo uczynny chłopak! A to podpowie, czym odstraszyć dziki albo muchy, w czym zgromadzić deszczówkę i jeszcze parę innych cennych wskazówek, a wszystkie te cudo-produkty, wyłącznie od budzących zaufanie producentów nie-Chińczyków, są dostępne w tym samym sklepie internetowym.

Co za zbieg okoliczności! :wtf: