Redivivus-Ignis 08.08.2012 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam,właśnie zabrałem się za remont podłogi w kuchni (bo w końcu pralka wpadnie do piwnicy).Budynek poniemiecki, podłoga składa się od góry z desek (część mocno spróchniała) jakieś 2cm, piasek i legary kilka centymetrów, znowu deski, i belki które tworzą sufit piwnicy.Nie wiem jak się za to zabrać. Pierwotnie myślałem o zerwaniu desek i postawieniu grubych płyt OSB. Ale zrywanie wszystkiego byłoby masakrą bo większość no NAPRAWDĘ mocne deski.Teraz myślę że byłoby dobrze powycinać spróchniałe części desek i uzupełnić je nowymi. potem wylać beton albo coś podobnego i postawić cienkie Płyty OSB. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam PS Znajomy doradził mi abym po prostu Wymienił uszkodzone deski i przykręcił płyty osb. PS2 Jak do tego mógłbym przymocować Płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 12.08.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 tak tylko jak dasz osb na deski moze sie uginac i skrzypiec ja bym wywalil deski i zrobil plyty ale nie jedna gruba tylko 2 cienkie na krzyż i masz swiety spokuj jeszcze pod plyte daj jakies ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 12.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 U mnie deski zostały dobite do legarów, nie trzeba było kłaść płyty osb, tylko zieloną piankę i panele. Nic nie skrzypi, nic się nie ugina ani nie rusza. Ale mam w domu balterio, więc nie wiem, jakby to było z pierwszym lepszym panelem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 12.09.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zalezy jakie finanse masz. Podobijaj wszystkie deski , te bardzo spruchniałe powymieniaj na to osb i np parkiet Albo na te stare deski ponabijaj nowe deski w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 12.09.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Wystarczy deski porządnie dobić i nie zapomnij włożyć watę albo styropian to trochę przy okazji ocieplisz. Na to możesz spokojnie montować właściwe deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts