rere79 08.08.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 O Pepe w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.08.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Hmm, rozgaszczam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 08.08.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam się i ja. Do dziennika zaglądałam, ale fajnie, że się przeniosłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.08.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Cześć pepe! Fajnie, że się tu przeniosłaś. Czy ja już pisałam, że masz świetne lampy? Ja na ścianie w kuchni też będę miała gres! Tylko mój będzie czarny błyszczący. Twój wygląda na niebrudzący się. Zdradzisz co to? I podobnie płytki w łazience. Pozwolisz, że jeszcze wrócę do Twojego blatu Kuchnię masz z IKEA? Czyli blat na równi z szafkami? Jeśli tak, to czy mogłabym prosić o jakieś zbliżenie? Takie z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.08.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ooo witamy kolejną Galeriankę:wiggle: Teraz to już będę zaglądać regularnie na bank, bo w tych dziennikach to zawsze, mi coś umykało:bash: Piękne wnętrza pepe, gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.08.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Ja na ścianie w kuchni też będę miała gres! Tylko mój będzie czarny błyszczący. Twój wygląda na niebrudzący się. Zdradzisz co to? I podobnie płytki w łazience. narendil muszę sie przyznać , ze przy szukaniu materiałów wykończeniowych (oprócz ceny niestety i wygladu) kierowałam się przed wszystkim łatwością utrzymania w czystości Takie mam podłogi i takie mam płytki w łazience i kuchni. Oczywiście, ze marzyła mi się na dole ciemna, taka rustykalna podłoga ale względy praktyczne zwyciężyły Wiadomo, że sprząta sie na bieżąco i niby nie ma znaczenia czy masz białe czy czarne rzeczy, jasne czy ciemne ale... po co mam co minute latać ze ścierką czy mopem bo widać okruszek czy jakiś paluch czy mazaj, i od razu widać i CIe denerwuje wypalcowana płytka Płytki do kuchni to półpoler, z lekka błyszczącą powierzchnią, rewelacyjnym rysunkiem, nie widac żadnych zabrudzeń, plam, jak coś pryśnie wystarczy przetrzeć i jest ok. Specjalnie takich szukałam bo wiadomo w kuchni czyha więcej zagrożeń na ściany:stirthepot:. Początkowo byłam skłonna kupić Paradyża Magnifique ale właśnie te Paradyża są porowate i na pewno byłby problem z plamami, odpryskami z gotowania na nich, potem przymierzałam sie do Paradyża Taranto, oglądałam Ceramstica Saragossa i SAblo ale przypadkiem zobaczyłam Ariana Imperial Nero i kupiłam je bez wahania. W realu są dużo ładniejsze niż na fotkach, mimo nazwy Negro to taki ciemny grafit. i jeszcze jedna ważna rzecz. Te Ariany sa wypalane inaczej tzn., w razie odprysku nie powinno byc go widać bo one całe są ciemne, na całej grubości płytki jest ciemny wypalony kolor nie tylko wierzchnia warstwa tak jak w przypadku Paradyża czy Ceramstica. Płytki w łazience to Cifre Oxido Negro i Cemento. One sa jakby takie przecierane, maja takie przebłyski w zależności od światła fajnie sie wybijają, odpowiednie oświetlenie pewnie jeszcze bardziej podkreśli ich urode W sumie są bardziej matowe i nic w nie nie w łazi, nie są porowate wiec nie ma problemu z zostawianiem jakichkolwiek śladów. Z dokonanych wyborów jak na razie jestem zadowolona, robiłam próby z różnymi sokami, olejami itp. na nich i wszystko było ok. No ale jak zacznę mieszkać na całego to więcej coś na ten temat powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.08.2012 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Pozwolisz, że jeszcze wrócę do Twojego blatu Kuchnię masz z IKEA? Czyli blat na równi z szafkami? Jeśli tak, to czy mogłabym prosić o jakieś zbliżenie? Takie z boku tak kuchnia Ikea fronty Arsta pojechałam do Ikei po szary abstrakt i w ostatniej chwili, już w sklepie zmieniłam na Arstę białą Blat będę montować jak położę płytki, przymierzałam tylko jak lepiej wygląda: czy na równi z frontami czy lekko wystający. U mnie będzie na równi z frontami bo jak wiesz tylko ikeowskie oryginalne blaty sa na głebokośc 62 cm a pozostałe standardowo 60 cm. No chyba ze zamówisz 120 cm i bedziesz ucinac, ale to chyba nieekonomiczne W przypadku moich Arst to nawet lepiej bo wygodniej bedzie wkładać paluchy do tych uchwytowych rynienek Nie wiem jakie planujesz uchwyty do Abstrakta i jaki blat ale wez sobie to pod uwage jak zamontuje to fotki zrobie oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.08.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Fajne te fronty - to jest mat, tak? A kolor? Taki "super biały"?Rozumiem, że wszystkie są bezuchwytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.08.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Sharlotka tak, fronty są matowe a kolor nie super biały;) właściwie to taki trudny do określenia, na pewno nie jest śnieżnobiały ale tez nie jest jakiś brudny czy ecru Fronty bezuchwytowe, matowe niby metaliczne, nawet paluchy niezle w nich pasują Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez pepejeans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.08.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 pepe, dzięki! Właśnie, blat chyba będzie na równi. Chociaż tak sobie kombinuję, żeby gres położyć na ścianie od wysokości korpusów szafek i zyskać dzięki temu jakiś centymetr wystającego blatu. Przy czym wymaga to konsultacji ze stolarzem. Uchwyty planuję jakieś TAKIE. Tylko muszę poszukać tańszego zamiennika, bo te z IKEA trochę drogie mi się wydają A może to normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.08.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dzień dobry! Przysiadam w kąciku i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.08.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Drop_Inn witaj narendil taka wizje kuchni tzn., szary abstrakt i uchwyty Blakett (kiedys to one sie strecket chyba nazywały) miałam jak pojechałam do sklepu:yes: plus blat beton eggera I na miejscu mi sie odwidziało i zmieniło:cool: ja tez bede kombinowac z gresem żeby blat konczył sie tam gdzie chcę, mój gres ma 1 cm grubosci plus klej więc coś mój małz wykombinuje, żeby mnie zadowolić...jakkolwiek to brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkaleena 09.08.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 I ja się witam!! Będę kibicować! Inspiracje niektóre na prawdę świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.08.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 matkaleena witam inspiracje inspiracjami... oby choć troszkę faktyczna realizacja sie powiodła wg mojej myśli i zasobności portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.08.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 To i ja się przywitam:) Ależ masz odważnego męża!!!!!! Aż ciarki mi przeszły.... ja mam lęk wysokości, więc podziwiam!!! Inspiracje świetne...będę zaglądać:) Beata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 10.08.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 bogumil witaj Ależ masz odważnego męża!!!!!! ano mam w ogole praktycznie robimy wszystko sami, tzn, małż wykonczeniówkę, ja pomysły choć w sumie to razem kładlismy płytki, malowali, skrecalismy we dwójke kuchnię, no ale fakt wiekszośc robi mój P i chwła mu za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.08.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 To Wy zdolni i robotni jesteście, Pepe!!! Gratulacje i podziwiam!!!! Weźże szybciej się wykańczaj, bo się nie mogę ostatecznego efektu doczekać!!! Czy schody macie bejcowane na orzech/ brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 10.08.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 tak, schody bejcowane na jakiś taki ciemny orzech, bardziej taki teakowy kolor, nie mam pojęcia jaki to oficjalnie kolor. Wybieralam z kilku próbek stolarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.08.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Kolor przepiękny - też taki rozważam (lub biały), zobaczymy, która opcja wygra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 to i ja się odmeldowuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts