Altair1997 08.08.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam serdecznie, Chciałem się zorientować jaki byłby przybliżony koszt przygotowania zmian w istniejącym projekcie domu jednorodzinnego (230m2). Oryginalny projekt pochodzi z lat 80-tych i pod względem funkcjonalności odbiega od współczesnych standardów. Budynek znajduje się obecnie w stanie surowym otwartym. Przebudowa dotyczyłaby m.in adaptacji poddasza na pomieszczenia mieszkalne: uzwględnienie okien dachowych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.08.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Koszt to tyle ile "zawoła"sobie architekt.Tutaj są cenniki od sasa do lasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 08.08.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Koszt to tyle ile "zawoła"sobie architekt. Tutaj są cenniki od sasa do lasa. A możesz podać ceny minimalne i maksymalne? Po prostu nie wiem jakie są to wartości :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Za zmianę stropu z drewnianego na lany i likwidację dwóch balkonów zapłaciłam 800zł.U innego archi 4 tyś kosztował mnie cały indywidualny projekt domu parterowego 140 metrów,u jeszcze innego mały 60 metrów budynek usługowy 9 tyś.Czy coś z tego wiesz?Nic.Musisz dać do wyceny po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 08.08.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Bardzo Ci dziękuję Zawsze jest to jakiś punkt odniesienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 08.08.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 a moze najtaniej będzie pójsć do autora tego domu? Bywa, ze chociaż może byc zły o zmiany, to może i za darmo je zrobi, czasem taki honor jest, że kasa już raz wzięta za ten dom była... a i w urzędzie nie będą ganiać po zgodę autora budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.08.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A czy masz w ogóle pozwolenie na budowę dla tego budynku?Chyba już nie?To trzeba bardziej tak traktować jakbyś nowy projekt robił.Występowanie o warunki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 09.08.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Pozwolenie na budowę już wygasło dlatego będę musiał wystąpić o pozwolenie na wznowienie prac budowlanych. Teren objęty jest miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego więc o tyle dobrze, że nie muszę występować o warunki zabudowy. Składając wniosek o pozwolenie na wznowienie prac budowlanych chciałem również wystąpić o zmianę pozwolania na budowę przedstawiając gotowy projekt zmian. Semiramida: Niestety problem polega na tym, że mam problem ze zlokalizowaniem architekta, który projektował dom. Dom zaprojektowany został w 1985 r. W tej sytuacji ciężko mi będzie uzyskać od niego zgodę na wprowadzenie zmian do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 09.08.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Nie warunki zabudowy,tylko warunki przyłączy.Chyba że masz cały czas czynne przyłącza i opłacasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 10.08.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Nie warunki zabudowy,tylko warunki przyłączy.Chyba że masz cały czas czynne przyłącza i opłacasz? Muszę dopiero wystąpić o warunki przyłączy. Wpierw chcę zacząć od przeprojektowania domu i zrobieniu wstępnego kosztorysu robót budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 18.10.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Odświeżając temat czy adaptacja poddasza do celów mieszkalnych i wstawienie okien dachowych - jeżeli nie naruszają konstrukcji dachowej - wymagają zmian w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts