mateuszolsztyn 08.08.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam Mam drobny problem z baterią wannową Ferro - model taki jak ten albo bardzo podobny... http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-wannowa-scienna-ferro-napoli-brn1,401545,120,i.html Mianowicie "grzybek" do regulacji przepływu wody przez prysznic/wylewkę od początku sprawiał problemy - odskakiwał/zacinał się. Problem stanowiła zmiana przepływu wody z wylewki na prysznic. Kilka dni temu psiknąłem go (po odkręceniu tej wierzchniej części) WD40 i problem z regulacją zniknął niestety po krótkim czasie pojawił się kolejny - wyciek z tego właśnie miejsca. Woda zaczyna wylatywać spod "grzybka" w momencie przestawienia wody z prysznica na wylewkę Czy ktoś wie może jak to naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 09.08.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Raczej chyba tylko reklamacja jeżeli to nowa bateria. Jeżeli stara to już na 99% pozostanie się rozglądać za nową. Słyszałem, że Ferro do chinole produkują, chociaż do najgorszych nie należy. Ja osobiście polecam Valvex i wyżej. Naprawdę czuć różnicę za co się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszolsztyn 09.08.2012 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Bateria ma ponad 3 lata ale niestety nie jest już na gwarancji.... Pytanie tylko czy da się jakoś samemu rozkręcić, ewentualnie wymienić ten mechanizm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts