What 09.08.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dzień dobry. Po głowie chodzi mi ostatnio myśl, aby wykończyć pokój w piwnicy. Sprawa wygląda tak: - Wymiary ok 4x5m (mogę zmierzyć dokładnie) - Ściany - pustaki - Sufit - beton zbrojony - Podłoga - wylewka betonowa chyba bez żadnej izolacji - Ogrzewanie - trzeba by było zamówić hydraulika, bo pod sufitem są rury od wody. Więc chciałbym samodzielnie podzielić pokój na dwie części ścianą działową (w jednej części mój warsztacik, bo lubię lutować itp., a w drugiej pokój sypialny, bo na piętrze jest trochę ciasno w 6 osób). Ale problem jest taki że lubię majsterkować, mam doświadczenie, ale nie w budownictwie. Więc tynk chyba odpada. Myślałem o płytach kartonowo-gipsowych. Ale co zrobić z podłogą i sufitem? Jaki był by tego koszt (materiały). P.S. Chcę to zrobić samodzielnie ze względu na koszty, bo trochę bida , oraz satysfakcję z wykonanej pracy . Przy okazji nabił bym sobie jakieś doświadczenie, co może się przydarzać. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje. I to będzie mój pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 09.08.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Czy w piwnicy czuć wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
What 10.08.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Dodam że dwie ściany są ocieplone z zewnątrz, jedna idzie do garażu, a druga do pokoju z piecem. Raczej nie czuć wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 11.08.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 bez izolacji od podłogi to bym nie radziła. My zrobilismy kuchnie w "piwnicy" a właściwie garażu i wiem ze to duuużo pracy, ale jak się dobrze zrobi to efekt rewelacyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 13.08.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 A może boazeria, czy jakieś panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_raczka 17.08.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Polecam stronę pomyslodajnia.pl, na której jest wiele ciekawych porad z których sam korzystałem podczas samodzielnych remontów i napraw w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts