Zdun Darek B 28.04.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Podobne obecnie niemożna stosować betonu "mieszanego na budowie" tylko trzeba kupować gotowy atestowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 28.04.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Podobne obecnie niemożna stosować betonu "mieszanego na budowie" tylko trzeba kupować gotowy atestowany . A łysych biją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedBool 10.05.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam. Jestem nowy na forum i prosiłbym o wyrozumiałość. Mam pewien problem który wyszedł po kupnie domu, mowa tutaj o odpadającym tynku zewnętrznym na domu zbudowanym z bloczków styropianowych.Po jakimś czasie zauważyłem ze szczególnie na szczytach domu powstają odparzenia tynku i zaczyna on odpadać wiec postanowiłem oderwać jeden kawałek i zobaczyć jak to wyglada, ewidentnie tynk chłonie wodę gdyż tynk jest zawilgocony w miejscach odparzeń. Wyglada to tak : ściany z bloczków styropianowych następnie siatka przyczepiana bodajże punktowo i na to jakiś dziwny granulowany tynk w kolorze cementowym dosyć gruby ( ciężko powiedzieć może 6-10mm) następnie cienka warstwa białego tynku około 1-1,5mm i to wszystko zatarte na gładko i pomalowane farba z rodzaju hydrofobowej. Pierwszy raz widzę coś takiego ze siatka nie jest przymocowana na klej tylko punktowo ze po usunięciu tynku normalnie można ja zdjąć.Zastanawia mnie również rodzaj tego tynku w postaci granulek. Podjąłem już decyzje o wymianie całego tynku i tutaj chciałbym się poradzić co tutaj na takie ściany można położyć?Napewno musi to być coś łatwo zmywalnego bo dom robi się zielony co jakiś czas. Czy tynk musi być na takiej zasadzie jak teraz ze w razie ewentualnych problemów w przyszłości będzie można go łatwo usunąć nie uszkadzając ścian styropianowych czy tez może to być np siatka przymocowana na klej i na to np cienko warstwowy tynk sylikonowy? Całkiem inaczej by to wyglądało jeżeli dom by był murowany i ocieplony styropianem , w razie jakiś problemów można oderwać styropian i położyć na nowo wszystko. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 11.05.2017 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam. ... Wyglada to tak : ściany z bloczków styropianowych następnie siatka przyczepiana bodajże punktowo i na to jakiś dziwny granulowany tynk w kolorze cementowym dosyć gruby ( ciężko powiedzieć może 6-10mm) następnie cienka warstwa białego tynku około 1-1,5mm i to wszystko zatarte na gładko i pomalowane farba z rodzaju hydrofobowej. Pierwszy raz widzę coś takiego ze siatka nie jest przymocowana na klej tylko punktowo ze po usunięciu tynku normalnie można ja zdjąć. Zastanawia mnie również rodzaj tego tynku w postaci granulek. ... Całkiem inaczej by to wyglądało jeżeli dom by był murowany i ocieplony styropianem , w razie jakiś problemów można oderwać styropian i położyć na nowo wszystko. To nie problem bloczków styropianowych tylko ekipy, która spartaczyła elewację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amir 24.12.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Chcę odgrzebać ten temat gdyż szukałem obecnie dostawcy technologii Thermo mur i niestety strona nie działa a z tego co wiem to była to znacznie tańsza technologia niż Isodom2000? Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy są obecnie jakieś technologie budowy z tego typu bloczków w konkurencyjnej cenie do systemu Isodom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 08.01.2019 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Patrząc na oferowane elementy thermodom to zostali oni przejęci przez Izodom 2000 Polska. Nie wiem, jak cenowo to wychodzi - ma ktoś może wyceny na ten sam projekt z tych 2 źródeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 08.01.2019 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Przyjrzyj się bloczkom Ekolit http://ecopasshouse.com/oferta/ekolit Patrząc na oferowane elementy thermodom to zostali oni przejęci przez Izodom 2000 Polska. Nie wiem, jak cenowo to wychodzi - ma ktoś może wyceny na ten sam projekt z tych 2 źródeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amir 09.01.2019 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 A cena tego? Bo nigdzie w internecie nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.01.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Jak nie możesz znaleźć to znaczy że to system że to technologia że to wiedza tajemna a to MUSI kosztować , ot nowomowa , oni to olewają bo i tak 90 procent tego idzie na zachód bo nasi szpece twierdzą że to be i tak dalej i dalej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 09.01.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 A cena tego? Bo nigdzie w internecie nie mogę znaleźć? Napisz do nich maila dostaniesz cennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzacz 05.09.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Planuje budowe domu parterowego z poddaszem uzytkowym, na parterze ma znajdowac sie lokal uslugowy (gabinet kosmetyczny) Jak wyglada izolacja akustyczna scian wewnetrznych i zewnetrznych z klockow stropianowych?jak ze stropami? polecacie z ksztaltek stropianowych czy tradycyjne? Ktos orientuje sie odnosnie producentow? przeczytalem caly watek i sporej czesci firm juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts