ok1719509853 10.08.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 WitamStanąłem przed kolejnym dylematem. Dom zamierzam ogrzewać kominkiem z PW oraz kotłem elektrycznym.Kominek grzać będzie bufor CO oraz zasobnik CWU. Do sterowania przepustnicy kominka, pomp ładujących bufor CO i CWU zamierzam użyć sterownika Tatarek. Mam dylemat jak rozwiązać sterowanie obwodów wtórnych CO. Gorąca woda z bufora ma trafić na obiegi podłogówki (po podmieszaniu z powrotu), drugi obwód to grzejniki (będą 3 szt) podłączone jak wyżej. Ma tym sterować sterownik a nie użytkownik kręcąc zaworem. Jaki sterownik polecacie zastosować.Drugi dylemat to jak w taki układ wpiąc kocioł elektryczny? Wszystko ma działać automatycznie. Kiedy temperatura wody w buforze spadnie np do 30 stopni ma załączyć się kocioł elektryczny. Czy jest na forum użytkownik takiego rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok1719509853 29.08.2012 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 ---podnoszę--- Czy pomoże ktoś? Nikt nie ma podobnego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christ0f 03.04.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Czy udało się rozwiązać tę sytuację? Mam bardzo podobną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimiko 04.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witam.Mam podobny system tylko z kotłem Dietrich MCA. Do sterowania podłogówką służy zawór trójdrogowy Afriso sterowany przez piec. Grzejniki w łazienkach i piwnicy (jedyne grzejniki w domu) są zasilane z osobnego rozdzielacza z osobną pompą. Całość sterowana jest przez piec sterownikiem pogodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts