DominikaJacek 07.03.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Tak też planuje budować się na tym terenie, obecnie jestem na etapie wyboru projektu fajnie, że teren sie coraz bardziej "zadomowia", w której części bedziesz się budować? Ja przy Działowksiego. Kamil_Idaredy - Podjechałem ciąć krzaki u mnie na skwerku, zerknełem z ciekawości na postępy u Ciebie i musze przyznać, że imponujące tempo, a wiosny jeszcze nie ma. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 07.03.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 chłopaki dają rade... ale już niedługo sie zatrzymam... więźba i dachówka dopiero jesienią... :/ co do naszego terenu - podobno w tym roku ma już być wodociąg i oświetlenie głównej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 08.03.2013 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Strop zalany http://img19.imageshack.us/img19/3826/84333386.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 12.03.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 I kolejna porcja fotek:http://imageshack.us/a/img90/2001/20130312075844.jpghttp://imageshack.us/a/img831/9505/20130312075716.jpghttp://imageshack.us/a/img14/55/20130312080416.jpgi widok na sypialnię na piętrzehttp://imageshack.us/a/img594/20/20130312075544.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 13.03.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Na dzisiaj wszystko przygotowane pod zalanie wieńca, ale niestety pogoda postanowiła przesunąć nasze prace co najmniej do przyszłego tygodnia. Po zalaniu będzie na tyle, jeżeli chodzi o postępy w 1 połowie 2013... Dach odkładamy na koniec lata/jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.03.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Piękna robota. Ps.Proszę podaj namiary na wykonawców , na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 13.03.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zaraz podeślę - Zbigniew będziesz zainteresowany stemplami i deskami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaJacek 13.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ładnie! Więźbe będziesz robić klasycznie czy zamawiasz prefabrykowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.03.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zaraz podeślę - Zbigniew będziesz zainteresowany stemplami i deskami ? Jak będzie dobra cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 13.03.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jak będzie dobra cena . zależy za ile jesteś w stanie gdzieś kupić ja płaciłem po 580/kubik i po 6zł za stempel na pewno jestem w stanie oddać taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 13.03.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ładnie! Więźbe będziesz robić klasycznie czy zamawiasz prefabrykowaną? chodzi za mna prefabrykowana tym bardziej, że jeden z moich klientów sie tym zajmuje i może coś taniej udałoby sie załatwić... z drugiej - robiłem trochę zmian (równałem strop, podnosiłem ściankę kolankową i cały budynek) że chyba lepiej będzie jednak jak ekipa bedzie to robiła na miejscu.. A co sądzisz na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaJacek 13.03.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Przy powtarzalnych przekrojach dachu prefabrykacja ma w zasadzie same zalety. Czas, dokładnośc a nawet czasem koszt wykonania. pewniejsze drewno. Idealne płaszczyzny co potem jest istotne przy wykańczaniu. Przy zróźnicowanych przekrojach cena wzrasta dramatycznie (gdzieś na necie są opracowane porówania między klasyczna a prefabrykowaną) ale jak tylko zrobiłeś przeróbki a kształt dachu jest jednakowy w każdym przekroju (albo wiekszości) to myślę warto to przeliczyć. Ja do swojego projektu to wstępnie liczyłem wyszło mi taniej o parę tysiaków ale wiesz to bylo troche po łebkach. Tu http://www.dachymitek.pl/projekty-typowe.php możesz znaleść porównania na przykładach, ale reklamuja sie tym, więc ja na te porównania patrze ostrożnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 13.03.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 muszę sobie omówić z tą osobą od więźby - chyba trzeba będzie mu pokazać budowę i niech oceni. jak sobie teraz czytam tematy o dachach to wychodzi na to, że zrobię pełne deskowanie - jednak na osb12mm + papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaJacek 13.03.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Co Cię do tego skłania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 14.03.2013 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Poczytałem troche i zobaczyłem zdjęcia jak może wyglądać folia po kilku latach Powierzchnia dachu to ok 245m2. więc myślę ze w okolicach 5-6k sie zmieszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 31.03.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 przy tej pogodzie to sie wszystkiego odechciewa... :/ ma ktoś z Was jakąś rozsądną prognozę kiedy przyjdzie wiosna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 10.04.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wiosna wróciła... Wieniec zalany, chłopaki rozszalowują strop, teraz budowa komina, ścianek działowych i od poniedziałku jedziemy z dachem PS. Zmieniłem zdanie - dach robimy teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 10.04.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Co sądzicie o dachówkach ? Wstępnie wybralismy Robena Monze. Wato dokładać ok 5k do Creatona albo Braasa ? Jeszcze do gry wkroczył Roben Piemont... Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Kamil_Idaredy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 16.04.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Na dzisiaj jesteśmy na początku drogi ... Co do samej budowy to dokonaliśmy niewielkich zmian wg standardowego projektu - najważniejsze to: - poszerzenie budynku od strony garażu i salonu po 0,5m. - usunięcie jednego okna "balkonowego" w salonie - budujemy na płycie fund. - zlikwidowaliśmy balkon - zamieniliśmy ustawieniami pomieszczenia przy wejściu (WC i wiatrołap) - zależało nam na zrobieniu normalnego przejścia z domu do garażu Witam Panie Kamilu. Zastanawiam się bardzo poważnie nad budową Idaredów i również na płycie fundamentowej. I tu rodzi się pytanie - jakie inne zmiany poza wyrówaniem poziomu podłogi na parterze pociągnęła za sobą budowa na płycie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Idaredy 16.04.2013 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Panie Kamilu. Zastanawiam się bardzo poważnie nad budową Idaredów i również na płycie fundamentowej. I tu rodzi się pytanie - jakie inne zmiany poza wyrówaniem poziomu podłogi na parterze pociągnęła za sobą ta zmiana? Z góry dziękuję za odpowiedź. Witaj, niesie to ze sobą szereg zmian... - równy poziom na parterze - równy poziom na poddaszu - kwestia ścianki kolankowej na garażu do przedyskutowania (podnosisz poziom o 2 pustaki więc o tyle zmniejsza się ścianka która była w projekcie) - kwestia schodów (wchodzisz wyżej niż oryginalnie) To tak z grubsza które kojarzę Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Kamil_Idaredy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts