Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy Dom w Idaredach G2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam serdecznie, wreszcie natrafiłam na kogoś kto zmaga się z budową tego pięknego domku koło Krakowa :-) Od kilku miesięcy usilnie poszukuję kogoś bliżej niż woj.mazowieckie hehe Kamil kibicuję z całego serducha wszystkim poczynaniom i bacznie obserwuję postępy :-) Zazdroszczę że masz już projekt i pozwolenie w ręce i możesz stawiać kolejne kroki....ja z Narzeczonym jesteśmy na etapie WZ-tki...jak to już słusznie zauważyli wszyscy....w Krakowie cierpliwości trzeba mieć bez liku :-D

Kamil jeśli mogę spytać.....czy przed zakupieniem projektu oglądałeś ten domek gdzieś na żywo? Mężczyźni mają lepszą wyobraźnię przestrzenną niż kobiety i pewnie łatwiej Wam sobie te wszystkie ściany i odległości wyobrazić, ale dla mnie to czarna magia hehe Pytam bo starałam się wyszukać kogoś kto pozwoliłby na rzut okiem na ściany, ale albo ja nie potrafię odszukać albo nikt jeszcze tego domku nie wybudował...przynajmniej nie w okolicach małopolski :-)

Pozdrawiam!!!

Małgosia :-)

Witam serdecznie, wreszcie natrafiłam na kogoś kto zmaga się z budową tego pięknego domku koło Krakowa :-) Od kilku miesięcy usilnie poszukuję kogoś bliżej niż woj.mazowieckie hehe Kamil kibicuję z całego serducha wszystkim poczynaniom i bacznie obserwuję postępy :-) Zazdroszczę że masz już projekt i pozwolenie w ręce i możesz stawiać kolejne kroki....ja z Narzeczonym jesteśmy na etapie WZ-tki...jak to już słusznie zauważyli wszyscy....w Krakowie cierpliwości trzeba mieć bez liku :-D

Kamil jeśli mogę spytać.....czy przed zakupieniem projektu oglądałeś ten domek gdzieś na żywo? Mężczyźni mają lepszą wyobraźnię przestrzenną niż kobiety i pewnie łatwiej Wam sobie te wszystkie ściany i odległości wyobrazić, ale dla mnie to czarna magia hehe Pytam bo starałam się wyszukać kogoś kto pozwoliłby na rzut okiem na ściany, ale albo ja nie potrafię odszukać albo nikt jeszcze tego domku nie wybudował...przynajmniej nie w okolicach małopolski :-)

Pozdrawiam!!!

Małgosia :-)

Witaj,

:) widziałem ten domek w stanie surowym w sierpnu tego roku - mam sporo zdjęć i kilka filmików - ale ciężko byłoby je przesłać siecią bo to kilkaset mb. domek oglądałem w ok. Tarnowskich Gór.

Wygląda naprawdę ok i ma to czego sie oczekuje :)

ja mam już wylaną płytę - tylko czasu brak żeby zdjęcia wrzucić - a Wy kiedy planujecie zaczynać?

A co do ścian - u mnie pewnie nie wcześniej niż właśnie tą porą w przyszłym roku :)

Wygląda super i jak szybko;-) Widzę,że kolega robi szalunek ze styropianu w późniejszym terminie. Zbrojenie jedna warstwa ale chyba fi spore??

Powodzonka;-)

Wiesz, podbudowę miałem zrobioną wiec poszlo juz szybko. zbrojenie tylko dołem + pogrubienia na ścianach nośnych. a fi różne od 10 do 14... plus dozbrajaliśmy w niektórych miejscach :)

Witaj,

:) widziałem ten domek w stanie surowym w sierpnu tego roku - mam sporo zdjęć i kilka filmików - ale ciężko byłoby je przesłać siecią bo to kilkaset mb. domek oglądałem w ok. Tarnowskich Gór.

Wygląda naprawdę ok i ma to czego sie oczekuje :)

ja mam już wylaną płytę - tylko czasu brak żeby zdjęcia wrzucić - a Wy kiedy planujecie zaczynać?

A co do ścian - u mnie pewnie nie wcześniej niż właśnie tą porą w przyszłym roku :)

:-) powiem szczerze że plany mamy wielkie ale zobaczymy jak to się zderzy z rzeczywistością...chcemy zacząć jak tylko zaczną się ciepłe dni w przyszłym roku. Zdaję sobie sprawę że będzie pod górę ale może uda się postawić ściany raz dwa. Obecnie wynajmujemy mieszkanie i jak najszybciej chcemy wejść na swoje :-)

Uśmiechnęłam się na te Tarnowskie Góry bo widziałam wpis na forum Archonu Pani z tamtego regionu i była chyba właśnie już na etapie dachu. Pisałeś,że masz sporo zdjęć i filmików...czy byłaby jakaś szansa spotkać się gdzieś w Krakowie i je zobaczyć czy też przerzucić na pena? :-)

Pozdrawiam ciepło,

Małgosia

nie ma problemu - na co dzien pracuje przy G.Kazimierz więc jak byś była w okolicy to zapraszam. a jak u Ciebie z pozwoleniem ?

no i w którym rejonie Krakowa macie działeczkę ?

My do tygodnia będziemy dopiero mieć WZtkę...więc do pozwolenia jeszcze trochę czekania :-D

A działka na Starym Bieżanowie. Ja to już przebieram nóżkami na samą myśl budowy i własnych ścian :-) Bacznie obserwuję Twoje poczynania i kibicuję!! :-)

Super się składa bo ja pracuję na ul.Gazowej więc rzut beretem od Gal.Kazimierz :-)

My do tygodnia będziemy dopiero mieć WZtkę...więc do pozwolenia jeszcze trochę czekania :-D

A działka na Starym Bieżanowie. Ja to już przebieram nóżkami na samą myśl budowy i własnych ścian :-) Bacznie obserwuję Twoje poczynania i kibicuję!! :-)

Super się składa bo ja pracuję na ul.Gazowej więc rzut beretem od Gal.Kazimierz :-)

Daj tylko znać kiedy i jak Cię można łapać :-)

No nareszcie znalazłam kogoś, kto buduje "mój" domek :) Bardzo spodobał mi się ten projekt, choć ostatecznie będę chyba robiła projekt indywidualny, ale w oparciu właśnie o Idaredy...będę śledziła Wasze poczynania na budowie, bo u mnie to jeszcze troooooszkę zejdzie, zanim się zabierzemy za budowę...niestety... Szkoda też, że nie ma kogoś bliżej Opolszczyzny, albo Dolnego Śląska, ale cóż, jeśli to nie będzie problem, to urządzimy sobie najwyżej potem (jak już będziemy na tyle blisko z rozpoczęciem budowy) małą wycieczkę do Was i pooglądamy to cudo w realu :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Na razie będę podziwiała wszytko w dzienniku :) My pewnie nie zaczniemy wcześniej niż w przyszłym roku i to przy baaardzo dobrych wiatrach (na razie nie mamy nic prócz marzeń o swoim domku :), bo nie wiemy gdzie dokładnie na Opolszczyźnie się osiedlimy), także myślę, że zdążycie już postawić mury, zanim my byśmy się zjawili ;) Jednak już dziękuję za zaproszenia :)

z reguly codziennie - w tym tygodniu 13-20. musialabys tylko wczesniej dac znac okolo ktorej mialbym sie Ciebie spodziewac.

Jeśli mogę to zapowiadam się na czwartek na 15tą? :-) powiedz tylko gdzie dokładnie mam się stawić :-) Podaję swojego maila gdyby to coś ułatwiło ([email protected])

• 2 weeks później...

Cześć,

Jestem właśnie na etapie zakupu działki w MPZP Skotniki- Działowskiego. Bardzo mnie zaskoczyło, gdy przeczytałem, że PnB dostałeś po 1,5r! Z czym robili problemy, to wręcz niewiarygodne! Z tego co widżę, działka, którą się interesuje jest ok 400 od Twojej przy Działowskiego. Liczyłem na to, że we wrześniu 2013 mógłbym już fundamenty lać i trochę mnie zaniepokoiłeś. Robiłeś badania geologiczne, pytam bo tak na oko to słabo nośne grunty. Dzięki z Góry za odpowiedzi, Pozdarwiam!

Edytowane przez Dominika&Jacek
orto.

• 2 months później...

Przenoszę wpis od Malka 26;

Dzień dobry.

Serdecznie witam wszystkich budowniczych , szczególnie Inwestorów Domu w idaredach.

Oboje z małżonką jesteśmy na etapie wyboru projektu domu.

Podobał nam się projekt ;

http://projekty.muratordom.pl/projek...htm?mirror=yes

ale w dniu dzisiejszym trafiłem na Dom w idaredach (G2) i jesteśmy w nim "zakochani"

Kwitnąca jabłoń była niezła , ale chcieliśmy wprowadzić pewne zmiany , które właśnie G2 już w sobie zawiera.

W chwili obecnej przeglądam FM w poszukiwaniu inwestorów Domu w idaredach.

Teren budowy to Skawina koło Krakowa .

pozdrawiam

Zbigniew

Witam, jestesmy nowi na forum, wiec z gory przepraszamy, jesli poruszymy watki, ktore juz wczesniej byly przerabiane. Zdecydowalismy sie na idaredy G2 glownie ze wzgledu na prostote i funkcjonalnosc budynku. Z projektem, budowa, ruszamy latem tego roku (jesli pogoda pozowli:). Jestesmy wlasnie na etapie poszukiwania ekipy do wykonania SSO. Pierwsze otrzymane oferty troche nas zaskoczyly - 70tys netto za robocizne. Chyba duzo??? Budujemy pod Warszawa (Sulejowek) i chcielibysmy nawiazac kontakt z ludzmi, ktorzy z okolic, zeby wymienic sie doswiadczeniami itp. Milo bedzie Was poznac!

• 2 weeks później...