Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy Dom w Idaredach G2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Fajny domek powstaje (nasi znajomi budują Idaredy w Bochni, to wiem, że fajny :)).

My też budujemy na płycie i teraz na podobnym etapie jesteśmy.

Kiedy okna?

Coś nam chyba pogoda poprzeszkadza?

Okna juz zamówione - robią sie :)

Drzwi zamówione...

Zastanawiam sie nad bramą i drzwiami bocznymi do garażu...

Montaż - jak pogoda pozwoli chciałbym na początku marca..

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich serdecznie.

Wiele razy tu szperałem, ale nie miałem pojęcia, że jest osobny wątek na "mój domek". Mieszkamy już od października. Ze zmian, które dokonaliśmy w projekcie to:

dorobienie piwnicy pod salonem - zmiana fundamentów na schodkowe (kurcze jednak to pracuje...);

zmiana usytuowania wejścia do małej łazienki i likwidacja przedsionka do garażu;

przerobienie oryginalnej kotłowni na gabinet z osobnym wejściem i likwidacja wejścia z garażu;

zmiana wejść do pokojów nad garażem i likwidacja garderob;

likwidacja pojedyńczego okna balkonowego w salonie; zastąpienie okna tarasowego trójpołaciowego podwójnym.

Ogólnie dom super; koszty ogrzewania dosyć wysokie w dzisiejsze mrozy (na razie ogrzewamy węglem za pomocą kopciucha czekając na gaz...) no ale w końcu to 900m3 kubatury i trójka małych bombli...

Do zagospodarowania jeszcze została piwnica garaż i cała reszta działki... Roboty na kilka lat... Jest tu ktoś kto już mieszka? Chciałbym porównać aspekty ekonomiczne budynku.

Pozdrawiam Wszystkich budujących ten Dom.

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
Kamilu czy możesz zdradzić co ta za drzwi (poszukujemy takiego modelu) oraz brama? Bardzo też proszę o kontakt do tynkarzy i zdradź proszę na priv ile sobie życzą za pracę :) Pozdrawiam!

Hej - drzwi zamawialismy z Aluhaus - jest to z grupy oknoplastu...

Brama to Novoferm :)

a co do tynków - Supertynki.pl - Tomasz Zamorski SuperTynki [[email protected]]

co do ceny - wszystko zalezy od tego jak proste masz sciany i ile pojdzie materialu... u mnie bylo z tym cienko i na materiale duzo pojechalem... - ale za to mam prosto :)

• 2 weeks później...