Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy Dom w Idaredach G2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Napiszesz w jaki sposób wyrównywaliście działkę?

najpierw koparka nawiózł nam kilkadziesiąt kupek ziemi, a później łopata i grabie...

poziom ustawialismy poziomica na pretach metalowych co kilka metrów, zeby bylo mniej wiecej równo...

na koniec pzejechalem malazageszczarka zeby troche to poubijac.

• 9 months później...
Ja też dołączyłem do grona budujących Idaredy tylko tak jak poprzedniczka w wersji 5 i mam ten sam dylemat z słupem. Po postawieniu więźby słup ten wchodzi do łazienki i także nie wiem co zrobić z nim. W projekcie słup ten jest w pokoju obok i nie wchodzi do łazienki, ale także nie stoi on na pociągu kuchni. Budowlańcy powiedzieli żeby przesunąć ten słup do pokoju bo mam strop wylewany zbrojony i nie powinien pęknąć. Taka sama jest sytuacja z drugim słupem na drugiej płatwi.

Nasz ekipa nie zgodziła się na postawienie słupów na stropie bez podciągu, my też wolimy aby jednak stał tam gdzie ma stać, ale mamy teraz dylemat czy ściankę działową pociągnąć do słupa czy jednak przed nim, bo drzewo pracuje i ścianka będzie pękała, myślimy jeszcze żeby obudować to później regipsem od strony łazienki, bo w pokoju będzie tam szafa w zabudowie, więc nie będzie widać. A może Wy macie jakieś lepsze rozwiązanie?