Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet panelowy BALTIC WOOD - opinie

Majask

Recommended Posts

Szukamy z mężem paneli do nowo wybudowanego domku na wsi. Spodobał nam się bardzo parkiet panelowy Baltic Wood tylko nie wiem czy będzie to dobry wybór jeśli chodzi o panele na kilkanaście lat. Zależy nam oczywiście nam ładnym wyglądzie panela cały czas.

Tutaj zdjęcia wybranego panela:

http://podlogi24.net/baltic-wood-dab-harmony-lakier-matowy-wzor-3-lam,-premium-size-szer.182mm,-dl.-2,2m-o_l_939.html

Jeśli ktoś kładł u siebie takie panele bądź widział u kogoś to proszę o informację.

szkoda kasy za parkiet za to bedziecie mieli z montazem

To co byś polecał kolego z bardziej trwałych paneli?

Chodzi mi o to czy będzie trwały i wytrzymały na rożnego rodzaju zarysowania itd...

Myśleliśmy jeszcze nad panelem laminowanym PERGO - tylko czekam na odpowiedź z tego sklepu czy będą mieli konkretną ilość wybranego modelu.

Jak znasz się to przejrzyj ofertę tego sklepu i podpowiedz co warto kupić, zależy mi też na zakupie w tym sklepie bo mam tam zniżkę :)

Szukamy z mężem paneli do nowo wybudowanego domku na wsi. Spodobał nam się bardzo parkiet panelowy Baltic Wood tylko nie wiem czy będzie to dobry wybór jeśli chodzi o panele na kilkanaście lat. Zależy nam oczywiście nam ładnym wyglądzie panela cały czas.

Tutaj zdjęcia wybranego panela:

http://podlogi24.net/baltic-wood-dab-harmony-lakier-matowy-wzor-3-lam,-premium-size-szer.182mm,-dl.-2,2m-o_l_939.html

Jeśli ktoś kładł u siebie takie panele bądź widział u kogoś to proszę o informację.

Fajny parkiet panelowy. Jeśli wam pasuje do wnętrza to śmiało się możecie na niego decydować bo są to porządny parkiet panelowy.

Jednak w tej cenie dostaniecie też parkiet i to na tej stronie, widziałem w podobnym odcieniu.

• 2 months później...
I jak sprawuję się podłoga?

Ja w tym czasie skorzystałem też z paneli Pergo i póki co jest zadowolony. Fajny kolorek udało mi się dobrać i świetnie komponuje się z resztą salonu.

Podłoga świetnie :)

Teraz wysłuchuje tylko pochwał moich gości: "o jaka ładna podłoga, gdzie ją kupiłeś?" :)

Tak więc naprawdę jestem zadowolony :)

• 1 year później...

Widzę, że starszy temat podbity - ciekawa byłam opinii o baltic wood, bo sama mam ich deskę i nie narzekam, a tu prawie same pochwały parkietu... Miałam parkiet całe życie w domu rodziców (trwały to on był!) i nie widzę w nim nic ciekawego. Wolę deskę czy to litą, czy warstwową. Moja jeszcze mi się nie opatrzyła, a ponoć ma wytrzymać tyle, co ten parkiet z mojego dzieciństwa. Zobaczymy...

PS katia.katia - jaki masz model, no i lita czy warstwowa? (my mamy litą syrah)

• 1 month później...

Podbije temat,bo często robię z drewnem i deski z Baltica najlepiej są dopracowane jeśli chodzi o wymiar deski i warstwę wykończeniową. Montowałem różne inne deski i jak mam polecać to tylko od nich,bo wiem że się dobrze złoży i będzie służyć bez problemowo na lata..

W razie pytań co do montażu chętnie podpowiem.

• 1 month później...