errol 11.08.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 WItam, położyłem sobie panele i zabrałem się za listwy przypodłogowe - plastikowe, na kołki i zatrzask. Większość już za mną, ale mam problem z dopasowaniem dwóch kawałków przy drzwiach, które są trochę w ścianie i kąty nie są proste. Nie mają nawet standardowych wymiarów, były robione kupę lat temu... W każdym razie, nie wiem jak dociąć listwę. Jak wiadomo, jej przekrój jest taki, że na dole jest szersza na na górze węższa, co sprawia problem z docinką. Wydawałoby się że wystarczy przeciąć pod kątem "na oko" w dwóch miejscach i po sprawie, ale w praktyce to w ogóle nie wychodzi, cały czas gdzieś są szpary. Na koniec zamieszczam zdjęcie, które wiele wam powie - proszę o pomoc, bo sam nie potrafię rozwiązać tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 11.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Sieczna kąta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.08.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Sieczna kąta. Jak już to dwusieczna. W praktyce takie listwy najłatwiej dociąć stawiając jedną na drugą. Stawiasz kątownik stolarski na podłodze i na obu listwach dolnej i górnej oznaczasz wierzchołek styku. Przy ścianie to samo ale np od pionowej kreski na niej narysowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
errol 20.08.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 @perm, dzięki za odpowiedź i rady. Sprawdziły się i przydały w 100% do tego dorzuciłem jeszcze swój pomysł i wszystko wyszło pięknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts