Bep 10.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Dziękuję za wyrozumiałość. Postaram się wynagrodzić czekanie zdjeciami podciągów w salonie i zbrojenia nadproży nad garażem i oknami. Nie wiem jak inni forumowicze - jak nie będą zainteresowani (tak jakoś dużo zdjeć ostatnio umieściwłem na forum) to wyślę na priva. PozdrawiamBep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 10.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Dziękuję za wszystkie zdjęcia. Czy to na priva czy na forum. Jak dla mnie to wydaje mi się, że jest to dopowiednie forum do wklejania wszelkich zdjęć i dzielenia się informacjami. W prawdzie zostaliśmy tylko my na tym forum , ale może jeszcze ktoś zawita i wykorzysta nasze doświadczenia, przemyślenia i wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 11.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Was Kochani Cieszę sie że wreszcie wątek żyje a u Was się tak duzo i fajnie dzieje Będę Wam gorąco kibicowała Bep , jesli jeszcze nie jest za późno podaje wymiary naszego okna w salonie - 360x160 . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 11.05.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Maxtorka, jak fajnie, że jesteś i będziesz nam kibicowała. Zawsze to raźniej jak ktoś doświadczony "przygląda" się naszemu budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 11.05.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Basiu , czekam też na zdjęcia Nic tak nie cieszy oka jak widać że mury pną się do góry I zapraszam do nas jak będziecie w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 11.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Maxtorka, bardzo, bardzo dziękuję za zaproszenie. Jak będę u moich dziadków, na pewno przyjedziemy się przywitać Postępy naszych prac możesz zobaczyć w naszym katalogu (odnośnik w stopce). Na razie cisza na budowie, gdyż ekipa buduje dwa domy i teraz jest na innej budowie Pozdrawiam cieplutko Librowiczów , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek_77 11.05.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Hej i hallo Jak miło popatrzeć na librowe prace U nas powoli ale do przodu. Pogoda nam ostatnio nie dopisuje, majster się krzywi na deszczyk Zajęci budowaniem czekamy na drugiego potomka, ostatnim przedporodowym tchem biegam po hurtowniach i zamawiam zamawiam wybieram i zamawiam. Obecnie top temat (oprócz synka w drodze) to dachówka. Odradzają nam wszyscy Robena naturalną (choruję na esówkę) bo ponoć zarasta na zielono szybko. Co powiecie na ten temat? Pozdrawiam, jeszcze w jednym kawałku O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 11.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Olek_77, trzymamy kciuki za Twój poród. Oby synek urodzi się zdrowy. A pierwsze dzieciątko to chłopiec czy dziewczynka? Ja jeszcze takich zakupów jak Ty nie robię . Cały czas czekamy na kredyt. A oszczędzona kaska poszła na przyłącza, papierki, stan zero, silkę i więźbę Jednak jeśli chodzi o dachówkę to doświadczenia niestety nie mam. My wybieramy Creatona, karpiówkę. Może ktoś inny się wypowie? Czekamy na Wasze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 12.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Na początku obiecane Basi Z. zdjęcia: -okno w garażu (120x60) http://img142.imageshack.us/img142/5456/img0409la9.jpg -wylewane nadproże bramy garażowej http://img142.imageshack.us/img142/507/img0421se6.jpg -podciągi w salonie (zapytajcie ekipy, czy wygnie Wam pręty 18tki ; my musieliśmy załatwiać to "na zewnątrz" ) http://img208.imageshack.us/img208/9503/img0412tn6.jpg http://img142.imageshack.us/img142/73/img0414ul2.jpg Przepraszam za bałagan na budowie, obiecuję poprawę Maxtorka Dziękuje za wymiary okien. Kiedyś już Cię o to męczyłem i wziąłem pod uwagę przy projektowaniu. Powiększyliśmy okno do ogrodu do 210 cm, 180 ma to na taras. Był to kompromis między doświetleniem salonu (okna są od płd-płd-zach) a możliwością ustawienia mebli. Olek_77 Przede wszystkim trzymam kciuki za pomyślne "rozpęknięcie". Po drugie raczej odradzałbym dachówkę naturalną. Faktycznie zarasta w ciągu 2-3 lat i pojawia się zielonkawy nalot. Angoba, nawet najprostsza, jednak przed tym chroni. Mój dekarz nawet nie chciał rozmawiać o naturalnej dachówce (chociaż to absolutnie nie musi być dla nikogo argument). Jako jedyną zaletę wymienił jednakowy kolor przy docinaniu (środek jest taki sam jak powierzchnia). Basia Z. Nasza dachówka to Creaton KeraPhanne czerwona miedz. Pozdrawiam serdecznie! Bep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bep, bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie zdjęcia. Jesli chodzi o pręty 18, to jest dokonana na nie adaptacja i są zastąpione 12-tkami, Za każdą 18 będą dwie 12. Mój wykonawca już wcześniej "krzyczał", że na budowie nie da rady takich wygiąć. Cały czas zastanawiam się nad powiekszeniem tych nieszczęsnych okien w salonie. No i oczywiście nad oknem/oknami w garażu Czas ucieka, a ja taka niezdecydowna Czyli dachówki bedziemy mieli takie same. Może jak zobaczę Waszą na dachu, to też się skuszę na KeraPhanne. Kobieta zmienną jest, a ja już szczególnie http://www.modre.pl/galeria/photo12.jpg Jak szukaliśmy domu wykończonego karpiowką Creaton miedź angobowana, to wskazano na całe osiedle, gdzie dachy pokryte są tą dachóweczką . No i jak tu się nie zakochać http://www.modre.pl/galeria/photo14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.05.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bep,na tych zdjęciach powyżej podbitka jest jasna. Wydaje mi się, że wygląda to bardzo elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 12.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Basia Z. Mój wykonawca też mówił, że projektant domu dał się ponieść z tą 18tką Ponieważ nie było większych problemów z załatwieniem gięcia zostaliśmy przy pierwotnych założeniach. Nad oknami zastanawiać się będę jeszcze miesiącami. To chyba normalne, że człowiek nie do końca wie, czy będą dobre. Okaże się w praniu KeraPhanne jest dachówką zakładkową, zobaczymy czy nie będzie "piała". Jak zamierzacie kończyć dach we wrześniu/październiku to zdąże Wam podesłać fotki. Zobaczymy co wyjdzie. Osiedle piękne. Jeszcze trochę i nasze domy też tak będą wyglądać. Miejmy nadzieję Pozdrawiam Bep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 12.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Basia Z. Faktycznie, podbitka wygląda bardzo elegancko. Tylko jak z utrzymaniem jej w należytym porządku Jeszcze trochę i też wybiorę białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bep, Dach zapewne będzie robiony nie wcześniej niż w październiku. Może nawet w przyszłym roku, jeśli nie znajdziemy dobrego dekarza. Bierzemy pod uwagę również opcję sprowadzenia dobrego dekarza z innego regionu Polski. Mamy wolne mieszkanie, w kórym mógłby przez ten okres czasu sobie tam mieszkać. Naszym pierwotnym założeniem było zrobienie całego dachu, zadeskowanie otworów i "przezimowanie". Na wiosnę chcieliśmy zacząć wykończeniówkę. Ale zobaczymy jak będzie. Tak, osiedle jest rzeczywiście piękne. Te zdjęcia nie oddają jego klimatu. No i najpięknieszych domków nie ma na zdjęciach. Nasze na pewno tez będą takie piękne . Tylko nad okolicą muszę trochę popracować Nie wiem jak ta biała podbitka będzie w utrzymaniu czystości. I to mnie martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 12.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Basia Z. Jak skończymy dach i nie będzie straszył to można porozmawiać z dekarzem, czy nie pojechałby do Was. Do Gdyni kawałek ma, ale jeździł już nawet do Danii Za miękkie kosze z karpiówki dostał kilka nagród, ale zobaczymy na froncie, czy nie na wyrost (miękkich koszy nie będzie, bo dachówka zakładkowa). Jeżeli jesteście mobilni, to zapraszamy po skończeniu dachu na wizję lokalną. Bep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.05.2007 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Bep, dziękuję za zaproszenie na "wizję lokalną". Oczywiście moblini jesteśmy. Jeśli nie znajdziemy żadnego dobrego dekarza u nas, być może uda nam się "dogadać" z Waszym . Będę bardzo zobowiązana za kolejne zdjęcia z Waszej budowy. Jestem ciekawa jak dalej obrabia się te podciągi. A swoją drogą byłam już w niejednej Librze i nawet nie przypuszczałam, że tam takie "mosty" pobudowano Poznaliśmy wspaniałych ludzi we Wrocłwiu, którzy mieszkają w Librze. Jak byliśmy u nich na "wizji lokalnej" padł pomysł, aby zrobić kiedyś zjazd Librowiczów Uważam, że to super pomysł. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.05.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Maxtorka, bardzo, bardzo dziękuję za zaproszenie. Jak będę u moich dziadków, na pewno przyjedziemy się przywitać , No ja myślę Serdecznie zapraszam A jak będziecie do Bepa na wizję lokalną jechać , to tak czy owak , przez Osielsko musicie przejechać , cudów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.05.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Maxtorka, a no cudów nie ma Przez Osielsko będziemy jechac jak nic. Zajedziemy i do Was na chwilkę Gorąco pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.05.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Maxtorka, a no cudów nie ma Przez Osielsko będziemy jechac jak nic. Zajedziemy i do Was na chwilkę , No to jesteśmy "po słowie" Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 No to jesteśmy "po słowie" Buziaki Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts