Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LIBRA 2 pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Kasia i Marcin – ogromna prośba do Was, czy moglibyśmy któregoś dnia podjechać i zobaczyć Waszą Librę w całej okazałości? Będziemy baaaardzo więczni i zobowiązani.

Pozdrawiamy serdecznie

Kasia i Szymon

Z pewnym opoznieniem odpowiedzieliśmy na Waszego maila, ale serdecznie zapraszamy.

Pozdrowienia dla wszystkich budujących, my obecnie ocieplamy stropy oraz testujemy instalacje grzewczą. :)

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Forum prawie zamiera..zostaje mi tylko blog warszawskybuduje :). KasiaiMarcin, chcieliśmy Wam bardzo podziękować za możliwość obejrzenia Waszej Libry. Byliśmy pod wrażeniem. Fantastyczny dom, piękna działka i idylliczna okolica. Trzymamy kciuki, żebyście jak najszybciej mogli się wprowadzić. My cały czas czekamy na decyzję o warunkach zabudowy. Pani powiedziała, że leży na kupce, może za miesiąc...

Pozdrawiamy serdecznie

Kasia i Szymon

• 2 weeks później...
Forum prawie zamiera..zostaje mi tylko blog warszawskybuduje :). KasiaiMarcin, chcieliśmy Wam bardzo podziękować za możliwość obejrzenia Waszej Libry. Byliśmy pod wrażeniem. Fantastyczny dom, piękna działka i idylliczna okolica. Trzymamy kciuki, żebyście jak najszybciej mogli się wprowadzić. My cały czas czekamy na decyzję o warunkach zabudowy. Pani powiedziała, że leży na kupce, może za miesiąc...

Pozdrawiamy serdecznie

Kasia i Szymon

Nie ma sprawy ;) miło nam było Was gościć. Nasza przeprowadzka juz jest zaplanowana - weekend majowy :)

pozdrawiamy

• 5 months później...

Witam Was wszystkich. Od ponad roku sledzę to forum, które jest dla mnie skarbnica wiedzy.

Od kilku tygodni buduje się moja LIbra i jestem na etapie ścian (pierwszego poziomu).

Porobiłem od "ciorta" zmian i teraz zmagam się z realizacją.

POzdrawiam

p.s.

nasza libra stanie w Nowej Wsi pod Warszawą

Podjęliśmy z zoną decyzję, ze postawimy LIBRA 2 na naszej działce 870m2 w Wałbrzychu. Mamy 300 tys zł i liczymy na to, że za te pieniądze postawimy stan surowy zamknięty (z oknami, elewacją drzwiami, instalacjami wewnątrz, piecem ekogroszkiem). Natomiast za 100 tys zł chcielibyśmy go wykończyć - kominek, kuchnia, łazienka, panele, gładzie (nie licząc mebli w każdym pokoju). czytam te formu i zastanawiam się... czy damy radę?!!

http://www.dobredomy.pl./?id_project=110&infopage=1&lustro=1

• 2 weeks później...
Pilnie poszukuję osób, które przystąpiły do budowy domu wg. tego projektu. Sama chcę go wybudować i liczę na cenne rady, szczególnie jak sensownie można uciąć koszty. Jeżeli byłaby to osoby w okoilicy W-wy chętnie też bym go obejrzała i wysłuchała sugestii bardziej doświadczonych w zakresie budownictwa. Tak się składa, że to będzie moja pierwsza (i mam nadzieję ostatnia) budowa czegokolwiek (prócz karmika dla ptaków) i nie za bardzo się orientuję w tej materii. Wobec tego jeżeli ktoś pomógłby mi, uniknąć bezsensownych błędów byłabym ogromnie wdzięczna.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Dzień dobry .

Poszukuję rodzinki która wybudowała Librę II w okolicach Wrocławia lub w Wielkopolsce i zgodziłaby się pokazać dom w środku.Od kilku tygodni przyglądam się projektowi ale nie mam wyobrażni przestrzennej i nie potrafię sobie wyobrazić niektórych pomieszczeń,tym bardziej że w naszym przypadku potrzebne będą zmiany-jesteśmy lekarzami i potrzebujemy dodatkowego gabinetu.Pozdrawiam i liczę na pomoc.Alicja Zimoch z Milicza.

Jeśli Libra II z Domowych Klimatów to proponuję kwoty pomnożyć x2 i powinno starczyć :)

Podjęliśmy z zoną decyzję, ze postawimy LIBRA 2 na naszej działce 870m2 w Wałbrzychu. Mamy 300 tys zł i liczymy na to, że za te pieniądze postawimy stan surowy zamknięty (z oknami, elewacją drzwiami, instalacjami wewnątrz, piecem ekogroszkiem). Natomiast za 100 tys zł chcielibyśmy go wykończyć - kominek, kuchnia, łazienka, panele, gładzie (nie licząc mebli w każdym pokoju). czytam te formu i zastanawiam się... czy damy radę?!!

http://www.dobredomy.pl./?id_project=110&infopage=1&lustro=1

Dzień dobry

Pragnę nawiązać kontakt z rodzinką która postawiła Librę II na Dolnym Śląsku lub w Wielkopolsce i zgodziłaby się pokazać dom.Nie potrafimy z mężem się zdecydować ostatecznie na zakup projektu ,gdyż nie mamy ażtak dobrej wyobrażni przestrzennej,a to przecież bardzo ważna decyzja!Pozdrawiam Alicja z Milicza

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj Marcin

Bardzo dziękuję za zaproszenie.Jeśli wybierzemy librę II na pewno chętnie wpadniemy aby zobaczyć wasze dzieło.Na razie wciąż mamy wątpliwości co do górnych łazienek i pokojów(chodzi o te skosy i słupy)Pozdrawiam Alicja

My podnieśliśmy o jednego pustaka pięterko i co do skosów, to nie ma się już czego czepić :) Zresztą, na dole zrobiliśmy to samo.

PS. Póki co zrobiliśmy roboty ziemne, fundamenty, chudziaki i takie tam... czyli pierwszy etap za nami. Z przyłączem wody, kanalizy wyszło 35 tys brutto.

LIBRA II