kasiamarcin 13.06.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja oczywiście jeszcze w sprawie nieszczęsnych okien Przepraszam Was, że tak zamęczam tym tematem, ale mój wykonawca zwrócił mi uwagę, że jeśli dodam jeden pustak od góry nie zmieniając dotychczasowych wysokości okien, to powstanie próg od sufitu do okna o wysokości około 46 cm. Ponoć to dużo i może nieciekawie wyglądać. A Wy jak dodaliście ten jeden pustak? P.S. Ponieważ wykonawca wszedł w sobotę, dzisiaj postaram się wrzucić nowe zdjęcia. Niech tylko ten upał zelżeje, bo styki mi się przegrzewają Basiu u nas będzie tak jak w projekcie +/- 88-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja oczywiście jeszcze w sprawie nieszczęsnych okien Przepraszam Was, że tak zamęczam tym tematem, ale mój wykonawca zwrócił mi uwagę, że jeśli dodam jeden pustak od góry nie zmieniając dotychczasowych wysokości okien, to powstanie próg od sufitu do okna o wysokości około 46 cm. Ponoć to dużo i może nieciekawie wyglądać. A Wy jak dodaliście ten jeden pustak? P.S. Ponieważ wykonawca wszedł w sobotę, dzisiaj postaram się wrzucić nowe zdjęcia. Niech tylko ten upał zelżeje, bo styki mi się przegrzewają Basiu u nas będzie tak jak w projekcie +/- 88-90 +/- 88-90 to wysokość czego? od posadzki do parapetu czy jak? Kasiu i Marcinie, Bep ale macie już fajnie dużo zrobione. Aż oczy się śmieją, jak oglądam Wasze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 13.06.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja oczywiście jeszcze w sprawie nieszczęsnych okien Przepraszam Was, że tak zamęczam tym tematem, ale mój wykonawca zwrócił mi uwagę, że jeśli dodam jeden pustak od góry nie zmieniając dotychczasowych wysokości okien, to powstanie próg od sufitu do okna o wysokości około 46 cm. Ponoć to dużo i może nieciekawie wyglądać. A Wy jak dodaliście ten jeden pustak? P.S. Ponieważ wykonawca wszedł w sobotę, dzisiaj postaram się wrzucić nowe zdjęcia. Niech tylko ten upał zelżeje, bo styki mi się przegrzewają Basiu u nas będzie tak jak w projekcie +/- 88-90 +/- 88-90 to wysokość czego? od posadzki do parapetu czy jak? Kasiu i Marcinie, Bep ale macie już fajnie dużo zrobione. Aż oczy się śmieją, jak oglądam Wasze postępy. Basiu, mozna przyjąc, że 90 od ostatniej warstwy surowej, czyli wylewki, a 88 od poziomu podłogi. I jeszcze jedno, nam też sie oczy śmieją na widok stanu naszej budowy, ale gdy spojrzymy na poziom poniesionych wydatków to się nam na płacz zbiera. To tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.06.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 I jeszcze jedno, nam też sie oczy śmieją na widok stanu naszej budowy, ale gdy spojrzymy na poziom poniesionych wydatków to się nam na płacz zbiera. To tak na marginesie o tak, już doznałam tego również, niestety Kaska wypływa w zadziwiająco szybkim tempie Chciałam się z Wami podzielić, że my również jesteśmy uzależnieni od banku Millenium. Mam nadzieję, że nas nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 14.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Chciałam się z Wami podzielić, że my również jesteśmy uzależnieni od banku Millenium. Mam nadzieję, że nas nie zawiedzie Basiu, Poza tym, że dwa razy poprawiali umowę, to jak narazie nie mamy zastrzeżeń. Teraz czekamy na uruchomienie drugiej transzy, zobaczymy czy zdążą sie wyrobić w ustalonym przez nich terminie, musimy tylko zaliczyć obecnośc rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 14.06.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Kasiu i Marcinie, u nas też nawalili. Raz źle obliczyli zdolność kredytową, gdyż wzięli dochody z jednego miesiąca za dochody z kilku i wpadli w panikę, że starsznie nam zarobki spadły więc kredytu dać nie mogą . Potem była cisza przez jakieś małe 2 tygodnie Liczyli i sprawdzali, sprawdzli i liczyli. Wreszcie dostaliśmy info, że redyt można podpisywać Ale nagle okazało się, że bank zagubił moje zaświadczenie z ZUS o niezaleganiu i nie chcieli podpisać z nami umowy bez dostarczenia kolejnego (no, a to trwa dobry tydzień). Wreszcie się udało, ale zaświadczenie i tak musiałam drugie dostarczyć, bo inaczej nie byłoby szans na kolejną transzę. My jeszcze o drugą nie występowaliśmy. Zobaczymy czym teraz nas "zachwycą". Poza tym jest OK. Lecę teraz do Waszego Dziennika zerknąć co i jak Dzisiaj mierzylam wstępnie wysokość od posadzki do parapetu w gabinecie (no, bo w kuchni jeszcze okna brak) i wyszło koło 85 cm na gotowo. W projekcie jest 84. Nie wiem czy to nie będzie za nisko Mam jedynie nadzieję, że projektował to ktoś z głową. A ponieważ ja wzrostem nie grzeszę, więc zbyt wysoko być nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.06.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Basia , ja tez po rozum i inne takie stałam jak wzrost dawali ale blat kuchenny na wysokości 84cm to stanowczo za nisko . My mamy 89cm i jest super . W mieszkaniu mialam 85cm i dopiero w domku sie przekonałam że to było za nisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.06.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Maxtorka, dzięuję Ci bardzo za opinię i podpowiedź. Spróbuję pokombinować, żeby było wyżej. U nas są już nadproża, więc wielkiego pola manewru nie mam. Ale zawsze coś tam jest. Mozna na przykad od góry dać mniej pianki montażowej a na dole więcej czy może troszkę niższą posadzkę. Pomyślę. Dziękuję Zawsze mogę okna o parę centymetrów mniejsze zamowić, ale to już będą jako niestandardowe, więc inna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 18.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Lecę teraz do Waszego Dziennika zerknąć co i jak Miło nam, ze ogladasz Dzisiaj rozpoczął się etap więzby. Poza tym taka uwaga na marginesie ... budowa potrafi być bardzo mecząca emocjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.06.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Miło nam, ze ogladasz Dzisiaj rozpoczął się etap więzby. Poza tym taka uwaga na marginesie ... budowa potrafi być bardzo mecząca emocjonalnie Jasne, że oglądam. Wszyscy w domu oglądamy i dopingujemy Wam i Bepowi też Kurcze, już więźba? No, no. SUPER. U mnie dopiero za miesiąc (jak wszystko dobrze pójdzie). A myślałam, że tylko ja tak emocjonalnie podchodzę do wszystkiego co z budową związane Zaraz lecę do Waszego Dziennika. Może już są jakieś nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No i byłam i widziałam poczatek więźby Kasi i Marcina Bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 20.06.2007 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No i byłam i widziałam poczatek więźby Kasi i Marcina Bardzo fajnie to wygląda. eee tam narazie same murłaty, to w sumie żadna atrakcja. tak naprawdę podziwiałem chłopaków, gdy sobie defilowali po tych legarach balansując na krawędziach budynku Jutro powinien się ukazac oczom jakis zarys konstrukcji Basiu, ale Ty tu po cichutku, po cichutku i praktycznie parter już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 eee tam narazie same murłaty, to w sumie żadna atrakcja. tak naprawdę podziwiałem chłopaków, gdy sobie defilowali po tych legarach balansując na krawędziach budynku Jutro powinien się ukazac oczom jakis zarys konstrukcji Basiu, ale Ty tu po cichutku, po cichutku i praktycznie parter już stoi No to czekam dalej na zdjęcia więźby A u nas pomalutku, pomalutku, ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 27.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kasiu i Marcinie, Bep, czy mozecie wkleić bardziej szczegółowe zdjęcia Waszych schodów? Bardzo interesuje mnie ten kawałek, któreg nie widać na zdjęciach, czyli spocznik. Jak to u Was wygląda? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Was serdecznie z "jesiennej" Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek_77 27.06.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam szanownych inwestorów Długo mnie nie było a tu widzę że Libry rosną w siłę Bep, podziwiam Waszą budowę - tak schludnie wygląda. Nasi chłopcy okazali się niestety partaczami, o zbrojeniu nie chcę sobie nawet przypominać - wyglądało niemal jak rozrzucone bierki... Wczoraj zalaliśmy betonem strop, po bojach i walkach z wykonawcami, inspektorami i kierownikami... uff. Z góry mamy widok na jezioro My mamy schody zabiegowe mimo, że chceliśmy z podestem - trochę za późno się zdecydowaliśmy, a jak się okazało konstruktor dał ciała.... A z nowości- pochwalę się - zostałam po raz drugi mamusią, mamy nowego 5tygodniowego małego librowicza, nie muszę dodawać, że jest cudny Budowa przeszła na drugi plan. Czekam na dalsze foty do podziwiania Ola Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 27.06.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A z nowości- pochwalę się - zostałam po raz drugi mamusią, mamy nowego 5tygodniowego małego librowicza, nie muszę dodawać, że jest cudny Budowa przeszła na drugi plan. Hoooo, hoo moje gratulacje W końcu tak wielki dom trzeba zapełnić U nas też dwie pociechy tylko już takie trochę wyrośnięte Gratuluję i życzę, aby był zdrowy i dawał Wam wiele radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 28.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Kasiu i Marcinie, Bep, czy mozecie wkleić bardziej szczegółowe zdjęcia Waszych schodów? Bardzo interesuje mnie ten kawałek, któreg nie widać na zdjęciach, czyli spocznik. Jak to u Was wygląda? Będę bardzo wdzięczna. Basiu, jasne, że możemy, powiedz tylko z której strony chcesz aby go obfotografować, to jeszcze dzis wieczorem wrzucę zdjęcia. W sobotę kończymy więźbę. We wtorek ma przyjechac dachówka, elektryk juz może też od końca przyszłego tygodnia wchodzić ... no jednym słowem dzieje się cały czas Olek_77 No gratulacje!!! gratulacje!!!! :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 28.06.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 KiM, obojętnie z której strony. tak, aby byly widoczne te zakręty, czyli półpiętro. I może jeszcze zakończenie ich u góry. Dziękuję bardzo, bardzo. Aż Wam zazdroszczę, że tak dużo się dzieje. Jeli nie jest to tajemnicą, napiszcie ile zażyczył sobie Wasz dekarz za dach (moze być na priva). Coś czuję, że będę wykonawcę rzeczywiście ściągała spoza 3City, bo tutaj chyba jeleni szukają czy ja nie wiem co. W porównaniu do ceny Bepa dekarza nasz zażądał ponad trzykrotnie więcej AAAA i jeszcze cały material miał być kupowany przez niego. Na przykład ceny za okna połaciowe dał mi takie, jak w katalogu. A ja w hurtowni na dzień dobry mam 23% upustu. Tak więc szukam dalej. Jestem z kolejnym umówiona na rozmowę w sobotę. Zobaczymy. Najwyżej zadeskujemy i przezimujemy, ale mi szkoda. Chciałabym zimą coś robić i okna wstawić i bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 28.06.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 KiM, obojętnie z której strony. tak, aby byly widoczne te zakręty, czyli półpiętro. I może jeszcze zakończenie ich u góry. Dziękuję bardzo, bardzo. Aż Wam zazdroszczę, że tak dużo się dzieje. Jeli nie jest to tajemnicą, napiszcie ile zażyczył sobie Wasz dekarz za dach (moze być na priva). Coś czuję, że będę wykonawcę rzeczywiście ściągała spoza 3City, bo tutaj chyba jeleni szukają czy ja nie wiem co. W porównaniu do ceny Bepa dekarza nasz zażądał ponad trzykrotnie więcej AAAA i jeszcze cały material miał być kupowany przez niego. Na przykład ceny za okna połaciowe dał mi takie, jak w katalogu. A ja w hurtowni na dzień dobry mam 23% upustu. Tak więc szukam dalej. Jestem z kolejnym umówiona na rozmowę w sobotę. Zobaczymy. Najwyżej zadeskujemy i przezimujemy, ale mi szkoda. Chciałabym zimą coś robić i okna wstawić i bramę Basiu, My płacimy kwotę rzędu ... 14-15 tys. Jak Cie dekarze jacys wkręcają to machnij ręką na nich. nam jeden tłumaczył, że trzeba będzie ciąć dachówki, bo nie wyjdzie ... Ale dzwoniliśmy do Białegostoku i oni bardzo chętnie chcieli szkolic nam dekarzy. Tak naprawdę wszystko sprowadzasię do tego, że trzeba pomyśleć. reszta jest juz prosta, czasem czasochłonna, no ale to inna para kaloszy Zdjęcia wykonam jutro chyba najwczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 28.06.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 [/b] My płacimy kwotę rzędu ... 14-15 tys. jestem w szoku. Naprawdę. Jak mogą być takie róznice cenowe . Ci wykonawcy chyba powariowali . Z góry dziękuję za zdjęcia, mogą być jutro albo kiedy indziej. Panowie schody będą robili chyba w sobotę, bądź w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts