kasiamarcin 22.11.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Basiu, dziękuję za zadanie ważnych pytań, które i dla mnie sa istotne. Maxtorka, Fajnie, ze jest w końcu ktoś kto ma taki dom i moze udzielić bezpośrednio szczególowych informacji. Ja jednak nadal mam nadzieję, ze znajdziemy kogoś bliżej W-wy by moc ujrzeć real. Wcześniej rozmawiałamn z Basią i padły uwagi, ze garaż powinien być wiekszy - wy nie dokonaliścię żadnych zmian w tym wzgledzie. Co Ty na to? My przewidzieliśmy trochę inne zmiany - z pewnościa nie mozemy pomniejszyć ilości pokojów - mamy 2 córki Tymczasem muszę kończyć - postaram odezwać się z domu..... Narazie fajrant Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.11.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witajcie , rzeczywiście my w garażu oprócz zamknięcia drzwiami kącika ogrodowego po lewej stronie nic nie zmieniliśmy . Jeśli chodzi o jego wielkość to będę mogła coś powiedzieć za jakieś dwa tygodnie , bo wtedy mam nadzieję skończą układać kostkę na podjeździe i wreszcie wprowadzimy do niego dwa samochody . Myślę że nasze się tam zmieszczą ( Vectra kombi i Micra ) . Założyliśmy że w garażu będą stać tylko samochody a nie zrobimy w nim warsztatu , składziku narzędzi , rowerów i innego sprzętu . A co z tego wyjdzie w przyszłości zobaczymy I jeszcze jedno spostrzeżenie , o którym przypomniała moja druga połowa - warto ocieplić ścianę między garażem i domem . My tego niestety nie zrobiliśmy bo nikt nam tego nie zasugerował , a jak się sami zreflektowaliśmy było już za późno . Podrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 24.11.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Maxtorka, Twoje uwagi sa bardzo cenne - dzieki za nie . Z niecierpliwościa bede oczekiwala na obiecane fotki. Mam jeszcze jedno pytanko - my rownież zastanawialismy sie nad rezygnacją z lukarn na rzecz okien połaciowych - czy pokój sie przez to nie pomniejszył? Ściana kolankowa zaczyna sie tam na wysokości 90 cm (ponoć - ja nie bardzo potrafie odczytywać te przekroje ). Czy to nie przeszkadza zbytnio? Oczywiscie pamietam, ze wy z 2 pokoi zrobiliscie jeden..... Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Kasiu , chyba nie potrafię Ci powiedzieć , czy przez okna połaciowe zmniejszą się te dwa pokoje , bo jak wiesz my je połączyliśmy .Spróbuję wkleić zdjęcie kominka . Widok na kominek od strony jadalni : http://img292.imageshack.us/img292/7771/p1010880xa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Niestety nie chce się otwierać , spróbuję później . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 26.11.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 http://www.imageshack.us/img292/7771/p1010880xa.jpg próbowałem poprawić ale faktycznie coś nie działa jeżeli można to prośba o podesłanie na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Nadal próbuję http://img108.imageshack.us/img108/3000/p10108805sm.jpg no i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 http://img169.imageshack.us/img169/7178/p10108944cv.jpg A teraz widok na kominek od strony salonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Klatka schodowa i przejście go garażu http://img395.imageshack.us/img395/5833/p10108936xj.jpg Jadalnia i kuchnia od strony salonu http://img395.imageshack.us/img395/6227/p10108916nq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.11.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Czescja tez jestem zainteresowana tym projektem, zreszta byl to moj pierwszy typ, potem bylo sporo innych, ale powrocilam do libryogladalam taka libre "na zywo" - zbudowana bez wiekszych zmian i bardzo mi sie podobalageneralnie zmiany byly dwie:1. parter byl wyzszy o jeden rzad pustakow i robilo to super wrazenie2. scianko kolankowa na poddaszu tez byla wyzsza niz w projekcie - dzieki temu poddasze zyskalo sporo przestrzeni, a pokoj z wolim okiem wyszedl zupelnie bez skosow generalnie mi ten projekt sie podoba i jesli nie zdecyduje sie na indywidualny to wybiore wlasnie libre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 27.11.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Maxtorka, serdecznie dziękuję Ci za zdjęcia. Wnętrze robi bardzo duże wrażenie. Jest tam naprawdę super. dziękuję za zdjęcia kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 27.11.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Maxtorka widoki są wspaniałe, jak widzisz wszystkim się podoba to zapewne powód do dumy dla Ciebie, a my szare myszki dopiero szykujące się do budowy możemy patrzeć ze szczera i nieskrywaną zazdrością ... no i ten kominek ... powala na kolana ... szczerze gratulujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.11.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Dzięki o dobrzy ludzie za ciepłe slowa , ale troszkę nam do zrobienia zostało ( na zdjęciach to wszystko ładnie wygląda ). Ale coś mi się jeszcze przypomniało . W dolnej łazience pod schodami jest taka mała przestrzeń , którą zamknęliśmy drzwiami i powstała całkiem zgrabna rupieciarnia , no nie , żartuję , tam trzymamy środki czystości , zapasik papieru toaletowego i takie tam inne ..... http://img505.imageshack.us/img505/83/p10105741nq.jpg Pokażę Wam jeszcze hall na górze . Jak wiecie przesunęliśmy okno na środek schodów a przestrzeń po prawej stronie schodów zamknęliśmy drzwiami , przez co powstała taka mała garderóbka . http://img505.imageshack.us/img505/4724/p10106022kr.jpg W hallu na górze jest wystarczająco jasno , w dodatku nasze drzwi są mocno przeszklone co zwiększa dopływ światła . I jeszcze nasze okno w sypialni http://img423.imageshack.us/img423/1590/p10109369kp.jpg Pozdrowionka Jeśli macie w planach połączenie dwóch łazienek na górze chętnie pokażę jak to u nas wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 30.11.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Maxtorka, brakuje mi słów. Jest naprawdę super!!! Co dom to jakiś nowy pomysł Jeśli chodzi o tę garderóbkę to wspaniały pomysł. Szczerze przyznam, że nie bardzo wiedziałam co tam zrobić z tą przestrzenią, a opis jakoś niewiele mi pomógł . Serdecznie dziękuję za zdjęcia i proszę o jeszcze Łazienki na górze raczej nie połączymy (raczej), ale z przyjemnością ją zobaczę, bo też trudno mi sobie wyobrazić. Zresztą każde zdjęcie jest dla mnie na wagę złota. Proszę prześlij mi zdjęcie Twojego domku z zewnątrz. Z góry dziękuję Ci w imieniu wszystkich przyszłych Librowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.12.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witajcie Librowicze , to kilka zdjątek naszej łazienki na górze . 1. Widok od strony okna http://img210.imageshack.us/img210/256/p10105961vf.jpg lewe drzwi prowadzą do naszej sypialni a prawe na korytarz . 2.Widok z wanny http://img210.imageshack.us/img210/281/p10105988qp.jpg we wnęce po prawej stronie prysznica będzie stała pralka i jakaś szafeczka 3.Widok z drzwi korytarza http://img210.imageshack.us/img210/7389/p10109221id.jpg 4.Widok z wnęki za prysznicem - tzw.smaczny kącik , jak mawia nasz hydraulik http://img210.imageshack.us/img210/8494/p10109250ti.jpg Basiu , zdjęcia zewnętrzne zrobię w przyszłym tygodniu jak nam ułożą kostkę . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 01.12.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Dziękuję Maxtorka, jak oglądam Twoje zdjęcia to nie mogę już się doczekać swojej Libry. masz naprawdę ładny domek i gustownie urządzony. Czekam z niecierpliwością na następne zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 01.12.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Maxtorka, Dokładnie tak jak powiedziała Basia - masz naprawdę piękny i gustowny domek i też się nie możemy doczekać czasu kiedy takie cudo nam wyrośnie i jeszcze pytanie, rozumiem, że na dole wanny masz podświetlenie schowane za czyms w rodzaju luksferów ( no tak przynajmniej odczytuje to ze zdjęcia). Jak technicznie dokonujesz wymiany oświetlenia? i z ilu żarowek (jeżeli to są żarówki) owo podświetlenie się składa? pozdrawiamy i oczekujemy kolejnych zdjęć, bo się doprawdy napatrzeć nie możemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.12.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Kochani , jeszcze raz piękne dzięki za Wasze miłe słowa . Jeśli chodzi o wannę to na samym dole jest rząd takich prostych mlecznobiałych luksferów połówkowych a w środku jest wąż świetlny - dokładnie taki jakim ozdabia się wystawy sklepowe , choinki . My wybraliśmy wąż o świetle białym ale tych kolorów jest mnóstwo . Muszę powiedzieć , że to był fajny pomysł , raz , że jest to subtelne , romantyczne światełko do miłej nasiadówki w wannie a po drugie w nocy , kiedy zdarza się wizyta w WC to światełko tak nie daje po oczach a delikatnie naprowadza na cel Pozdrowionka i śmiało pytajcie , chętnie odpowiemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 03.12.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Maxtorka, poprostu dech zapiera i super innowatorskie pomysły . Powiedz jeno czy "wygodnie" sie korzysta z wanny - na jednym ze zdjeć, ktore zamieścilaś widać iż strop jest dosyć nisko? Poza tym, my nie bedziemy łaczyć łazienek i martwię się czy nasza nie będzie zbyt mała, tymbardziej, ze chcemy miec jeszcze prysznic (podejrzewam, ze wy też go macie z tym ze jest nie widoczny na zdjeciach). My malą łazienkę chcemy przenieść w miejsce za schodami czyli "Waszej sterowni", a odzyskaną powierzchnie przeznaczyc na powiększenie pokoju dziecęcego (jednego z ...) Wiem, ze jest to klopotliwe pytanie, ale czy z kosztami budowy pod klucz mozna sie zmieścić w 400 tys.? Niestety koszty to jest kolejna zmora kazdego jak sadzę budujacego Pozdrowionka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.12.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Kasiu i Marcinie , Jeśli chodzi o korzystanie z wanny to dla mnie ( 161 w kapeluszu ) jest OK , natomiast wyższe osoby muszą się troszkę schylić przy wchodzeniu i wychodzeniu , ale to tylko parę sekund , można przeżyć . A tak naprawdę to z wanny korzystam praktycznie tylko ja , moi panowie wolą prysznic . Ustawienie wanny wymusił ten drewniany słup , który widać na zdjęciu . W sumie mogliśmy wannę przesunąć prawie do samego słupa , zyskalibyśmy jakieś 10cm na wysokości , ale nie jest źle . Kabinę prysznicową też mamy , jest koło umywalki , nawet duża 90 . Jeśli chodzi o Waszą łazienkę to nie wiem czy uda Wam się tam zmieścić wannę i prysznic , może być ciut mało miejsca , bo skosy są dosyć duże . A pomieszczenie gdzie jest nasza sterownia jest malutkie , w dodatku ze skosem . Moim zdaniem tam mogłaby być jedynie toaleta , chyba że my coś tam pozmienialiśmy ( muszę spojrzeć w pierwotny projekt ) . Co do kosztów , te 400tys. to absolutne minimum , bardzo wyśrubowane ( my niestety się nie zmieściliśmy ) , nie mówiąc o obejściu , czyli ogrodzeniu i urządzeniu ogrodu . A meble i takie różne duperełki , które nadają klimat domowi , tego też się nie wlicza do kosztów . No ale to się gromadzi latami Na pewno troszkę można urwać z kosztów negocjując ceny praktycznie wszystkiego , od materiałów budowlanych , robocizny , po wyposażenie wnętrza . Nie każdy to umie ( jak my na początku ) , ale można się szybko nauczyć . Zawsze trzeba spytać o rabacik , sprzedawca sam z własnej woli tego raczej nie zaproponuje . Trzymam za Was kciuki i śmiało pytajcie . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts