Maxtorka 01.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witaj violka Podłoga w salonie i jadalni to panele Pergo , kolor bodajże orzech jakiśtam , sorki ale nie pamiętam a na fakturze nie jest to podane . Myśleliśmy o drewnie i w grę wchodziła właśnie jatoba albo merbau , ale przy naszym piesku brudasku szybko byśmy ją zajeździli i zwyciężył rozsądek , tym bardziej , że te panele świetnie się nam sprawdziły w poprzednim mieszkaniu . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 22.04.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witaj Maxtorka!!! Szukam na forum informacji o oknach. Przez przypadek trafiłam na Twój wątek. Mogę zadać Ci kilka pytań ale dotyczących właśnie okien? Co prawda będą je montowac za dwa miesiące, ale już teraz szukam wszelkich nowinek na ten temat. Tym bardziej, że czym więcej czytam, tym bardziej jestem ... zielona! W każdym razie doczytałam się, że na parterze domku (ślicznego zresztą!!!) masz okna z Oknovidu. Robiłam wycene swojej stolarki w tej firmie. Niestety, słyszałam różne opinie na temat tej firmy. Podobno mało sumienna A jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Możesz podzielić się doświadczeniami? Poza tym czy możesz mi zdradzić jakie okna masz, tzn. ilu komorowe? Jak sprawdzają się w rzeczywistości? A jeszcze, nade wszytko, interesuje mnie kolor stolarki. Zauważyłam (ależ jestem bystra, co? ), że na zewnątrz są brązowe, a w środku białe. Słyszłam opinie, że taki system się nie sprawdza, gdyż okleina z biegiem czasu odchodzi... Czy coś takiego zauważyłaś? A panelami mnie niemal powaliłaś! To naprawdę są panele a nie deski podłogowe??? Możesz zdradzić mi gdzie je kupiłaś???? Pozdrawiam ciepło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witaj niu Jeśli chodzi o okna to niestety nie wiem czy są 4- czy 5-komorowe . Mieszkamy 1,5 roku i jak na razie sprawują się dobrze , okleina nie schodzi , sa szczelne , choć jedno musieliśmy regulować , bo od dołu trochę wiało . Teraz jest ok . Firma z tego co pamiętam była dość solidna a na pewno terminowa ( jak się umówili tak przyjechali i okna zamontowali ) . A byłaś w firmie M&S ? Oni mają chyba trochę lepsze okna ale niestety droższe . Braliśmy ich pod uwagę ale cena przeważyła . Z tego co wiem to mają od czasu do czasu jakieś promocje , więc może warto do nich zajrzeć ? My od nich braliśmy tylko parapety i jesteśmy z nich i z kontaktu z firmą zadowoleni . A nasze panele kupowaliśmy w firmie ESPO , mają sklep na C-Skłodowskiej , w pawilonach mniej więcej na przeciw Sanitasu , tzn . jak jedziesz C-Skłodowskiej w kierunku Bartodziejów , mijasz skrzyżowanie z Wyszyńskiego , po lewej stronie . Mają tam duży wybór , nie tylko Pergo . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witaj MAXTORKA No to teraz namieszała . Wielkie dzięki za te wszystkie fotki ale dopiero teraz jestem zakręcony. Wszystkie argumenty przemawiajš za Waszym rozwišzaniem. Muszę to jeszcze przemyleć (obecnie jest 99% za). MAXTORKO na zdjęciu kuchni, zauważyłem szufelkę od odkurzacza centralnego. Napisz proszę gdzie rozmiecilicie inne gniazda i czy takie rozwišzanie się sprawdza. pozdrawiam Adam PS jeszcze raz dzięki za fotki sš SUPER !!! (na drugim zdjęciu kto zakosił obraz ) okolice Wejherowa, czyli gdzie budujesz i na jakim jesteś etapie? My w poniedzialek odbieramy projekt Libra II w lustrzanym odbiciu. Rozpoczęcie budowy planujemy na marzec 2007. Na razie mnóstwo papierologii przed nami. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Versus 02.07.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witam w klubie Librowiczów Nasza ok. roku temu wyglądała tak Twoja Maxtorko PIĘKNA ! Zwłaszcza pomysł z odkryciem schodów ...u mnie juz niestety na to za późno Pozdrawiam http://img300.imageshack.us/img300/7687/p1010141bis1wm.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.07.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Maxtorka mam pytanie - jakiej szerokości macie okno w kuchni? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 05.07.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Versus witaj w klubie Pokazałeś zdjątko sprzed roku . Mam nadzieję że teraz jest już inaczej . Jak będziesz miał okazje wklej kilka aktualnych fotek i napisz czy coś zmienialiście w projekcie . U nas też zaszła zmiana , wreszcie skończyliśmy elewację . Wkleję jakieś zdjęcia ale dopiero pod koniec lipca , bo wtedy wróci mój synek z aparatem . Aga , wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Maxi - domek rewelacja!!!Napisz coś o meblach łazienkowych, jeślimożesz. POdoba mi się to brązowe lustro, duża umywalka i szaflka pod nią. Jakiej są firmy?? I ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 fizuś , napisałam na priv .Przypomniało mi się tylko że umywalka to Aplauz z Koła - szer .80 cm , tyle samo co lustro . Librowicze odezwijcie się co u Was słychać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 26.08.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam i się odzywam , my walczymy z papierkami i architektem. Mam nadzieję, że na wiosnę zaczniemy. Umowa z ekipą podpisana jest na marzec. Oczyszczalnię wreszcie wybraliśmy i wykonawców pompy ciepła też. Właśnie myślimy nad wielkością okien i wyglądem tarasu. Coś nam nie pasuje, ale nie bardzo wiemy jeszcze co Pozdrawiam wszystkich librowiczów, Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 06.09.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam wszystkich Librowiczów! Projekt Libra II został przeze mnie już zakupiony. Z kilkoma nowymi pomysłami przekazałem go projektantowi (nad wyraz cierpliwy i kompetentny człowiek) do opracowania. Pozostała jeszcze kupa innych formalności, ale jestem optymistą (jeszcze?) i mam nadzieję załatwic pozwolenie do końca roku. Powinno się udac. Budowę mamy zamiar zacząc wczesną wiosną. Ekipa już jest. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Libr (szczególnie Maxtorkę za mega wkład do tematu (a wykonanie domu genialne - respect!) i Versusa za optymizm - "obyś się budował" ). PS> Pytanie do Maxtorki (o ile oczywiście można) - czy dodanie po pustaku do ścian na parterze i piętrze nie wpłynęło na widok domu z zewnątrz (wyciągnięcie do góry)? No i druga sprawa: łazienka na górze bomba (węże po wanną też , ale wejście z korytarza zostało chyba przesunięte o jakieś 2 m. Ciężko to będzie zrobic przy pierwotnym podziale piętra. Jeszcze raz pozdrawiam. Bep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Cześć Librowicze Zaglądam tu od czasu do czasu ale ostatnio coś cichutko było , tym bardziej się cieszę że ktoś się odezwał . Basiu to już macie z górki . A co Ci nie pasuje z oknami ? Bep witamy w Klubie Już Ci odpowiadam . My oprócz dodania jednego rzędu pustaka na parterze przedłużyliśmy krokwie . Przez to dom dostał taką " czapę " , jak mówi nasz majster i właściwie na zewnątrz tej zmiany nie widać , tylko w środku jest przestronniej . Polecam bardzo podniesienie . Przy takim dużym pomieszczeniu jakim jest dół Libry 260 to nieporozumienie . Byłoby wrażenie spadającego na głowę sufitu ( tak mówili fachowcy ) . Jeśli chodzi o łazienkę na górze to z pewnością chodzi Ci o drzwi z korytarza . Myślisz że to aż 2 metry ? Szczerze mówiąc nie bardzo pamiętam . Ale mogliśmy tak zaszaleć bo z tych dwóch pokoi zrobiliśmy jeden duży i drzwi do niego nas nie ograniczały , mogły być gdziebądź ( no prawie ) W razie czego śmiało pytaj , jak nie tu to na priva . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 11.09.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Maxtorka Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Oglądając projekt libry zwróciłem uwagę na niewielką wysokośc przede wszystkim parteru. Na sugestie dotyczące podniesienia o przysłowiowy "jeden pustak" parteru i ściany kolankowej większośc projektantów reagowała dośc nerwowo i proponowano mi zastanowienie się nad bryłą domu po takim zabiegu. Szkoda, że nie wpadli na pomysł wydłużenia krokwi. Na Twoim zdjęciu dom wygląda bardzo dobrze i już dałem znac projektantowi, że podnosimy ściany do 284 i wydłużamy krokwie o jakieś 10% (ew. modyfikacje na etapie budowy). Łazienkę na górze macie genialną. My mamy dwójkę małych dzieci i wejścia musimy zostawic oba. No chyba, że się z nimi dogadamy i zrobimy im pokój przechodni Mam jeszcze dwie prośby: czy masz może i mogłabyś udostępnic zdjęcia małego pokoju na dole i garderoby na poddaszu? I czy powiększyliście ją kosztem korytarza? Jeżeli nie sprawi to kłopotu to proszę o pozytywne rozpatrzenie podania A może masz jakieś ciekawe zastosowanie pomieszczenie nad garażem? Chciałem wstawic tam stół do bilarda, ale taki do snookera się nie zmieści (a to moja ulubiona odmiana). Zresztą żona coś mówiła o wybijaniu sobie z głowy, czy jakoś tak Nie wie tylko, że w tej sytuacji muszę postawic w ogrodzie pomieszczenie (na potrzeby ogrodowe oczywiście ), w którym zmieści się stół o wymiarach 4 x 2 m. Reasumując, nad garażem zrobimy pewnie kino domowe albo podzielimy na mały strych i pokój na "ciche dni" Na koniec jeszcze jedno pytanie: czy strych nad piętrem jest zdatny do użytku, czy też jest zbyt mały? Jeszcze raz wielkie dzięki za poprzednie informacje. Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością oczekuję na dalsze wieści. Bep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.09.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Cześć Bep , już Ci odpisuję Dobrze że uparłeś się na podniesienie parteru o jeden pustak , znacznie lepiej to wygląda . Uczulę Cię tylko na jedno . Jak wydłużysz krokwie , zwłaszcza te z przodu domu to najpierw poproś swojego inspektora ew. tego kto będzie projekt adoptował żeby wyliczył Ci jakiej grubości i długości muszą być te krokwie . Nasz mistrz intelektu nie przewidział że jak wydłuży krokwie tylko na odcinku zewnętrznym ( poza domem ) a wewnątrz domu nie , to powstanie dźwignia i krokwie pod ciężarem dachówki zaczną sie uginać . U nas tak sie właśnie stało i musieliśmy te krokwie podpierać od zewnątrz a także od środka pod wolim okiem . Na szczęście udało się . Pokój nad garażem na razie stoi pusty . Może zrobimy tam pokój do ćwiczeń ( ja czasami coś tam przy muzyce uskuteczniam ) . Myśleliśmy że zmieści sie tam stół do tenisa ale niestety nie , będziemy grać w garażu . A łazienka ma dwa wejścia - jedno z korytarza a drugie z naszej sypialni . W każdych jest zamek więc nie ma problemu z zaskoczeniem kogoś Zdjęć garderoby i pokoju na dole nie mam , ale też nie ma co fotografować . Garderoby jeszcze nie zabudowaliśmy a pokój na dole jest na razie składzikiem . W przyszłości planujemy w nim bibliotekę i pokój do pracy , z biurkiem , itp. Jeśli chodzi o garderobę to chyba jej nie powiększaliśmy i wyszła dziwna , średnio ustawna , choć mała nie jest . Postaram się w tygodniu zrobić fotki i prześlę Ci na priva . Na końcu strych . W sumie nie najmniejszy ale nadaje się raczej na składzik rzeczy niepotrzebnych lub mało używanych niż do zamieszkania ( chyba że za karę ) Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania nie ma problemu , w miarę swojej wiedzy odpowiem Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 15.09.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Wielkie dzięki Maxtorka! Krokwie i tak będę miał zmienione, bo projekt przystosowany jest do innej strefy wiatrowej i śniegowej (a u nas w Jeleniej czasami jak sypnie i zawieje, to nie wiem czy wjazd do garażu znajdę ). Niemniej jednak dziękuję za sugestie dotyczące grubości - powiedziałem projektantowi, żeby uwzględnił większą ilośc dachówek. W pokoju nad garażem będzie, jak rozumiem, mały klubik fitness Ja też powinienem trochę pocwiczyc, ale nie wiem czy strop wytrzyma Postawię raczej na tenisa w garażu. Jeżeli nie sprawi to kłopotu i będziesz miała fotki to czekam z niecierpliwością. Jeżeli chodzi o zamieszkanie strychu to postaram się wykorzystac wzrost jako argument przeciw zesłaniu mnie tam a tak poważnie przestrzeni na graty zawsze potrzeba, więc pewnie zagospodarujemy to pomieszczenie. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Nie dziękuj Bep , tylko buduj Będę Wam kibicować U nas na stryszku znalazły miejsce dachówki ( które notabene wykorzystamy przy budowie drewutni ) , resztki płytek , zostawione tak na wszelki wypadek no i leżakują dwa komplety opon ( aktualnie odpoczywają zimowe ) . Nad garażem pomieszczenie fitness to chyba za mocno powiedziane ale i owszem , jak ktoś będzie miał ochotę się zmęczyć to ma do tego ponad 40m2 , więc nawet i jogging uskutecznić można Zdjątka zrobię na pewno , może uda mi się w ten łikend Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 19.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Oj Maxtorka, też chciałbym mieć już dachówki na strychu W ramach rewanżu postaram się robić fotki na bieżąco w trakcie budowy. Teraz mam mały problem, bo sprzedałem moją starą lustrzankę i ciągle nie wiem jaką teraz kupić Na dniach podejmę decyzję i zrobię fotki mojej łąki. Budowę zaczynamy na wiosnę. Bardzo liczę na Twoje kciuki! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 19.09.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Bep, jeżeli miałeś lustrzankę i teraz się zastanawiasz nad nowym, to sugeruję (jeżeli można ) Canona, nawet 350D jest przyzwoity. Chociaż przede wszystkim musi dobrze leżeć w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bep 23.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jasne, że można kasiamarcin Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Tak się właśnie zastanawiam nad Cononem 350, Nikonem d70 i sonym alfa 100. Ale to jest poza topiciem i chyba mnie ktoś przegoni z tego tematu forum Ręce mam duże więc każdy chyba utrzymam Ale gabarytowo faktycznie Canon jest w mojej czołówce. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewabart 30.09.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witam, to ja również przyłączam się do grona Libry II. Po przejrzeniu sporej ilości projektów jest on jedynym gdzie dokonałabym najmniej zmian. Maxtorko bardzo śliczny masz domek, gustownie urządzony, kolory takie jak lubię, naturalne. Poza tym mam parę pytań do Ciebie jako użytkowniczki:1. czy jest możliwość zrobić wejście do garderoby (tej na poddaszu) z sypialni rodziców2. czy w momencie gdy przeniosłać drzwi do jadalni to salon nie zrobił się ciemniejszy, no i czy wielkość jest odpowiednia, gdyż pare osób pisało, iż jakby budowali dom jeszcze raz to zrobiliby własnie większy salon, bo 27 m to mało, chociaż mi wydaję się to ok, zwłaszcza, że jadalnie jest oddzielnie3. czy uważasz, że w kuchni może zmieścić sie wyspa i będzie do niej swobodny dostęp z kilku stron To chyba póki co te najważaniejsze dla mnie pytania. Mam jeszcze jedno do wszystkich czy projekt zamawialiście przez internet czy też bezpośrednio w biurze projektowym. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam,Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts