mic81 11.01.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 umówione było 26 cm tyle akurat było od stropu do dolnej krawędzi jętek - tam gdzie piana jest ponad dolną krawędź to gratis lub akurat w tym miejscu jest rura od wentylacji i przez to jest wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 mnie fotek starczy, teraz kosztorys dawaj, oraz audyt techniczno-finansowy, i na koniec parę słów specjalnie dla mat dlaczego tak grubo ?? wypadało by się wytłumaczyć przed nim dlaczego olałeś jego zalecenia co do maksymalnej grubości co do kosztów to zapłaciłem 9200 pln miało być około 9000 pln ale się okazało (pan mierzył przy mnie) ze mam więcej m2 niż wynika z projektu czemu 26 cm? tyle było efektywnego miejsca resztę do górnej krawędzi zasypie granulatem styropianowym - w dachu okien nie mam wiec niby UV nie dotrze do pianki ale efekt będzie da mojego oka bardzie estetyczniejszy 1m3 regaranulatu 39 pln - z pobieżnych wyliczeń wychodzi ze 9 m3 starczy w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 1,6 m robi wrażenie ale wejście na taki strych tak jak robota sapera każdy kolejny krok i szybka wizyta na parterze bez używania drabiny murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.01.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Nie przesadzaj mpoplaw - gdzie byś to 1,6 m zmieścił i jak utrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 11.01.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 mic81 - ładnie, ładnie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 11.01.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Widzę, że Tymiński dalej unosi się w oparach absurdu...mic81: pamiętaj, że sufit g/k na ruszcie, na wieszakach, jest "nośny" do pewnych granic. Już był wcześniej przykład zerwanego sufitu, zasypywanego od góry. Inwestor chyba wczytał się i uwierzył w rady Najlepszego Doradcy. Gdyby ND nie był tak pocieszny to jest groźny. Pianka OK nawet gdyby (co nie ma sensu) miała 1,6m to dzięki połączeniu adhezji do konstrukcji dachu i wytrzymałości samonośnej z lekkością nie stanowi zagrożenia. Granulaty wszelkiego rodzaju już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Już miałem ekipę od celulozy za około 5000 pln ale własnie ten ciężar nie dawał mi spokoju. Wata czy wełna u mnie nie wchodziła w grę zbyt wiele rur od wentylacji to by nie mogło się udać tym bardziej że to własnie wentylacja "decyduję" kiedy i jak działa w domu ogrzewania dlatego między innymi padło na pianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.01.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Mic poprostu wez szpachle wydłub tą pianke i daj wełnę, bo Cie będzię nękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Mic poprostu wez szpachle wydłub tą pianke i daj wełnę, bo Cie będzię nękał. chyba tak dla dobrego zdrowia krętacza mpoplaw trzeba byłoby tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.01.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Widzę, że Tymiński dalej unosi się w oparach absurdu... mic81: pamiętaj, że sufit g/k na ruszcie, na wieszakach, jest "nośny" do pewnych granic. Już był wcześniej przykład zerwanego sufitu, zasypywanego od góry. Inwestor chyba wczytał się i uwierzył w rady Najlepszego Doradcy. Gdyby ND nie był tak pocieszny to jest groźny. Pianka OK nawet gdyby (co nie ma sensu) miała 1,6m to dzięki połączeniu adhezji do konstrukcji dachu i wytrzymałości samonośnej z lekkością nie stanowi zagrożenia. Granulaty wszelkiego rodzaju już tak. Tak... JEDEN przypadek bo chlop usypał sobie górkę na 60 cm granulatu welny na KG nad środkiem salonu. Wystarczy kilka prostych kroków (zagęszczenia profili i wieszakow, zageszczenie wkrętów, rozlozenie na profilach 5cm plyt z welny mineralnej - Rozckwool Rockton na przyklad - aby granulat nie opieral sie bespośrednio na KG, ale profilach) i nośności wystarczy z zapasem na 40-50 cm izolacji typu celuloza, wełna, a granulatu styro nawet więcej. O ile jeszcze moge zrozumieć natrysk w przypadku poddasza uzytkowego (bo się nie zsuwa), to w tym przypadku sens ekonomiczny jest żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 15.01.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Co taka cisza w wątku? Ci co mają wełnę - siedzą pod kordłą Ci co mają piankę zbierają i wylewają wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.01.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Co taka cisza w wątku? Ci co mają wełnę - siedzą pod kordłą Ci co mają piankę zbierają i wylewają wodę Cytnę.Nie kumasz.Jak ten troll.Ci co mają wełnę.nie watę.Mają komfort i spokój.Ci co mają piankę czeka ich gehenna bo spokoju mieć nie będą. :hug:Poniałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 16.01.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 No właśnie - u mnie jest gehenna.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.01.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 No właśnie - u mnie jest gehenna.......... A jak Ci można pomóc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.01.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Pewnie pompa głębinowa jest potrzebna:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.01.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Pewnie pompa głębinowa jest potrzebna:bash: Walcz masz wielkie serce. serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 16.01.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Za gorąco mam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 17.01.2015 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Za gorąco mam....... Cierpliwości, poczekaj do lata to będzie chłodno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.01.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 W moim przypadku to koszt 45 zl/m2. Czy to jest duzy koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 28.01.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) plus dla wełny jest taki że można to zrobić samemu.. wtedy koszt robocizny zerowy, jak dla mnie oszczędność duża - 10 kpln (200m2 x 50pln/m2). fakt tracimy własny czas wolny (MD).. a pianki sam bym nie robił Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Jacekss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts