mar1982kaz 08.02.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) to ty chyba nigdy nic nie liczyłeś!!!! porównaj sobie współczynnik przenikania ciepła wełny a pianki to zrozumiesz o co chodzi Dalej nie rozumiem czemu wy wszyscy tak czepiacie się tych współczynników. Jakby producent z Chin zrobił wełnę o nazwie ROCKNOL 500 i podał że jej współczynnik ciepła wynosi 0.016 to skakalibyście pod niebiosa że ktoś stworzył tak ciepły materiał czyżbym się mylił. Wy naprawdę nie rozumiecie o co tutaj chodzi z jednej strony goście co sprzedają wełnę (ci są bardziej aroganccy bardziej oczytani, pewnie odpisując na posty przeszukują cały internet w celu odnalezienia swych kąśliwych danych) z drugiej ludzie którzy próbują coś nowego coś co mooże tym pierwszym uszczuplić dochody. To o to tu wszystko chodzi. A gdzie ten normalny zwykły inwestor który buduje swój dom na kredyt lub z oszczędności. Ludzie to miejsce jest dla was skopcie tyłki tym naukowcom wszechwiedzącym i powiedzcie co dla was samych jest najlepsze. Pozdrawiam Od tego są przecież certyfikaty i inne dokumenty potwierdzające zgodność produktu z normą. Jeżeli liczby kłamią to równie dobrze mogę powiedzieć że pianka ma nie 0.3-0,4 a 0,8 ...... Współczynnik przenikania ciepła określa ile ciepła przedostaje się przez daną przegrodę o danej grubości..... Czy według ciebie jest jakaś inna metoda?? dlaczego nie jest stosowana?? dlaczego nawet chcąc dostać dofinansowanie (40tys.)na budowę domu energooszczędnego musimy spełnić określone parametry czyli okolo U= 0,1 dla dachu??? I proszę cię ustosunkuj się do tych wszystkich osób na forum mający wełnę w dachu i płacący po 1000zł za ogrzewanie, jak to możliwe??? Jeżeli przeczytałeś ten wątek to wiesz że sam przymierzałem się do pianki..... miałem nawet wyceny które tu wklejałem.... niestety po bardziej wnikliwym przyjrzeniu się temu materiałowi okazało się że jego parametry są takie same jak wełny , co do palności to weź od ekipy kładzącej piankę jakiś kawałek i podstaw zapalniczkę to zobaczysz!! Potem pomyśl o piorunie uderzającym w twój dach. albo o zwarciu w kablach itd itd Edytowane 8 Lutego 2013 przez mar1982kaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 08.02.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Od tego są przecież certyfikaty i inne dokumenty potwierdzające zgodność produktu z normą. Jeżeli liczby kłamią to równie dobrze mogę powiedzieć że pianka ma nie 0.3-0,4 a 0,8 ...... Współczynnik przenikania ciepła określa ile ciepła przedostaje się przez daną przegrodę o danej grubości..... Czy według ciebie jest jakaś inna metoda?? dlaczego nie jest stosowana?? dlaczego nawet chcąc dostać dofinansowanie (40tys.)na budowę domu energooszczędnego musimy spełnić określone parametry czyli okolo U= 0,1 dla dachu??? I proszę cię ustosunkuj się do tych wszystkich osób na forum mający wełnę w dachu i płacący po 1000zł za ogrzewanie, jak to możliwe??? Jeżeli przeczytałeś ten wątek to wiesz że sam przymierzałem się do pianki..... miałem nawet wyceny które tu wklejałem.... niestety po bardziej wnikliwym przyjrzeniu się temu materiałowi okazało się że jego parametry są takie same jak wełny , co do palności to weź od ekipy kładzącej piankę jakiś kawałek i podstaw zapalniczkę to zobaczysz!! Potem pomyśl o piorunie uderzającym w twój dach. albo o zwarciu w kablach itd itd Nareszcie ktoś mówiący z sensem jeśli chodzi o te nieszczęsne liczby to chodziło mi o to że my jako kupujący dany produkt musimy ślepo wierzyć że producent nas nie oszukuje i tego nigdy nie uda się nam sprawdzić. co do ogrzewania to ominąłem wątek ale 1000 to jakaś groteska. sąsiedzi już mieszkają wychodzi ok 500-600 za miesiąc zimą ogrzewanie gazowe. Po raz kolejny wrócę do cyferek mimo że według większości lambda dla obu produktów jest taka sama ja optować będę na swoim dachu za pianką. byłem i w domu gdzie jest wełna oraz pianka nie da się stwierdzić która jest w danym momencie lepsza jednak wizualny efekt oraz estetyka przemawia dla mnie za pianką. wszyscy mówią o liczbach a czemu nikt nie powie że pianka scala konstrukcję dachu eliminuje mostki termiczne, eliminuje przewiewy dla mnie to same plusu i jeśli to ma mnie kosztować 2000 więcej niż wełna i trwać szybciej wwykonaniu wchodzę w to pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 08.02.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Nareszcie ktoś mówiący z sensem jeśli chodzi o te nieszczęsne liczby to chodziło mi o to że my jako kupujący dany produkt musimy ślepo wierzyć że producent nas nie oszukuje i tego nigdy nie uda się nam sprawdzić. co do ogrzewania to ominąłem wątek ale 1000 to jakaś groteska. sąsiedzi już mieszkają wychodzi ok 500-600 za miesiąc zimą ogrzewanie gazowe. Po raz kolejny wrócę do cyferek mimo że według większości lambda dla obu produktów jest taka sama ja optować będę na swoim dachu za pianką. byłem i w domu gdzie jest wełna oraz pianka nie da się stwierdzić która jest w danym momencie lepsza jednak wizualny efekt oraz estetyka przemawia dla mnie za pianką. wszyscy mówią o liczbach a czemu nikt nie powie że pianka scala konstrukcję dachu eliminuje mostki termiczne, eliminuje przewiewy dla mnie to same plusu i jeśli to ma mnie kosztować 2000 więcej niż wełna i trwać szybciej wwykonaniu wchodzę w to pozdrawiam U mnie różnica w cenie była ogromna...... chciałem wybudować dom energooszczędny i wyszło mi wełną około 45zł za m2 natomiast zachowując ten sam parametr potrzebowałbym pianki za około 130zł za m2 Pomijam kwestie mostków bo wełnę kładłem sam docinając na wcisk i to w kilku warstwach na tzw "mijankę" wiem że zrobiłem to mega dokładnie Poczytaj wątki o domach energooszczędnych to zobaczysz że są osoby które płacą po 1000-2000zł i to grzejąc prądem bez pomp ciepła!! Ja teraz przepalam malutką kozą (4,5kw) przez około 6-8godz dziennie bo trwają prace remontowe (jeszcze nikt nie mieszka w domu) dzisiaj miałem 18st!!! Rano jak wchodzę to temperatura wynosi 13-14st więc przez 16-18godz temperatura spada o 4-5st....Przypominam że dopiero co ociepliłem dach i mury nie są jeszcze wygrzane!! Podejrzewam że w moim przypadku wyliczenia OZC które robił mi forumowy "asolt" mogą się sprawdzić bo wyszło w nim że do podtrzymania ciepła potrzebuje około 4kw mocy. Nie myśl sobie że jak dasz 15-20cm piany to będziesz miał cieplej niż przy 30-40cm prawidłowo założonej wełny, która i tak wyjdzie cię ze dwa razy taniej.... Jeśli chodzi o cyferki i współczynnik przenikania ciepła to ja osobiście nie znam osoby która po założeniu 30-40cm wełny by narzekala, Na forum jest cała masa wątków o domach energooszczędnych ocieplonych wełną, gdzie użytkownicy porównują między sobą wydatki na CO..... natomiast nie znam nikogo kto ma dom mocnoenergooszczędny ocieplony pianą, nie wydaje ci się to dziwne?? Edytowane 8 Lutego 2013 przez mar1982kaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 08.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 U mnie różnica w cenie była ogromna...... chciałem wybudować dom energooszczędny i wyszło mi wełną około 45zł za m2 natomiast zachowując ten sam parametr potrzebowałbym pianki za około 130zł za m2 Pomijam kwestie mostków bo wełnę kładłem sam docinając na wcisk i to w kilku warstwach na tzw "mijankę" wiem że zrobiłem to mega dokładnie Poczytaj wątki o domach energooszczędnych to zobaczysz że są osoby które płacą po 1000-2000zł i to grzejąc prądem bez pomp ciepła!! Ja teraz przepalam malutką kozą (4,5kw) przez około 6-8godz dziennie bo trwają prace remontowe (jeszcze nikt nie mieszka w domu) dzisiaj miałem 18st!!! Rano jak wchodzę to temperatura wynosi 13-14st więc przez 16-18godz temperatura spada o 4-5st....Przypominam że dopiero co ociepliłem dach i mury nie są jeszcze wygrzane!! Podejrzewam że w moim przypadku wyliczenia OZC które robił mi forumowy "asolt" mogą się sprawdzić bo wyszło w nim że do podtrzymania ciepła potrzebuje około 4kw mocy. Nie myśl sobie że jak dasz 15-20cm piany to będziesz miał cieplej niż przy 30-40cm prawidłowo założonej wełny, która i tak wyjdzie cię ze dwa razy taniej.... Jeśli chodzi o cyferki i współczynnik przenikania ciepła to ja osobiście nie znam osoby która po założeniu 30-40cm wełny by narzekala, Na forum jest cała masa wątków o domach energooszczędnych ocieplonych wełną, gdzie użytkownicy porównują między sobą wydatki na CO..... natomiast nie znam nikogo kto ma dom mocnoenergooszczędny ocieplony pianą, nie wydaje ci się to dziwne?? Dalej nie rozumiem jednej rzeczy wszyscy podają że nawet dla pianki otwarto komórkowej lambda przy gr. warstwy 15cm wynosi 0.032-0.039 jaki więc sens dawać 25 cm waty o tej samej wartości nawet jeśli miałbym zapłacić 2000drożej. Dostałem kalkulację 12 cm otwartej piany + 3 cm zamkniętej na wierzch wszystko za 65 zł/m2 nikt mnie nie przekona że wełna będzie lepsza wybaczcie. zyskuję 10cm na wysokości do skosów. ludzie mieszkam teraz w starej kamienicy wys 3.2. W nowym domu robię minimum 2.7 uwierzcie to kosmos te 50cm w dół robi masakryczne wrażenie pozdrawiam wszystkich prócz suuuuuuuppppeeerrrrrrrrrr doradcy z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 08.02.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dalej nie rozumiem jednej rzeczy wszyscy podają że nawet dla pianki otwarto komórkowej lambda przy gr. warstwy 15cm wynosi 0.032-0.039 jaki więc sens dawać 25 cm waty o tej samej wartości nawet jeśli miałbym zapłacić 2000drożej. Dostałem kalkulację 12 cm otwartej piany + 3 cm zamkniętej na wierzch wszystko za 65 zł/m2 nikt mnie nie przekona że wełna będzie lepsza wybaczcie. zyskuję 10cm na wysokości do skosów. ludzie mieszkam teraz w starej kamienicy wys 3.2. W nowym domu robię minimum 2.7 uwierzcie to kosmos te 50cm w dół robi masakryczne wrażenie pozdrawiam wszystkich prócz suuuuuuuppppeeerrrrrrrrrr doradcy z łodzi przy tej grubości izolacji to zejdziesz ledwo co poniżej minimum wymogów dla dachu.... żadna rewelacja, co z tego że szczelnie skoro przez całość będzie uciekać baaaaaaaardzo dużo tego ciepła. Bedzie tak jak pisze mpoplaw - będziesz kolejnym który bulił po 400-500zł za miesiąc grzania i żył w przekonaniu że ma cieplutki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 08.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 na początku wątku masz takiego jednego co mu piana popękała w wielu miejscach, jemu powiedz że to same plusy, że eliminuje przewiewy, że scala dach itp, jestem ciekaw czy wyśmieje ciebie bardziej niż ja ergo: bardzo się cieszę że założysz sobie w domku piankę, wydasz kupę kasy a już po pierwszym sezonie grzewczym będziesz pisał posty jak to g...o z dachu zdjąć i wełnę położyć bo dziura na dziurze się porobiła, albo będziesz się chwalił kosztami CO 500zł/miesiąc i będziemy mieli czarno na białym dowód jak marketing piany ludziom w głowach miesza chłopie żal mi cię parę sezonów i zapukasz tu pod innym nickiem i będziesz pianę sprzedawał bo tylko to potrafisz odnośnie tych 500 zł za ogrzewanie sąsiedzi mają wełnę kolego spuść z tonu i stań się obiektywny to nic złego że sie chwali dwie różne technologie. klient ma głos dominujący on wybiera. ty naciskasz a ludzie od pianki proponują pamiętaj o tym dalej bez pozdrowień chciałbym ci puścić soczystą wiązanke ustawić się na ustawkę ale to i tak by nic nie zmieniło w twoim myśleniu nauczcie się jednego to klient ma wybrać ale nie w taki sposób jak ty proponujjesz bo mnie do siebie zraziłeś chciałbym żeby twój menager to czytał i wyciągnął odpowiednie wnioski. żegnam i następnym razem pisz do mnie z rzeczami praktycznymi takimi które naprawdę są istotne. Ludzie naprawdę powinni zrozumieć że świat idzie do przodu. to jest tak jakbyś chciał przekonać kierowcę mercedesa by jeździł audi klasa ta sama ale czemu większość woli gwiazdę z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.02.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 na początku wątku masz takiego jednego co mu piana popękała w wielu miejscach, jemu powiedz że to same plusy, że eliminuje przewiewy, że scala dach itp, jestem ciekaw czy wyśmieje ciebie bardziej niż ja Ciągle wracasz do tego ale dziwnym trafem za każdym razem zapominasz dodać że chodzi o piankę ZK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 08.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ciągle wracasz do tego ale dziwnym trafem za każdym razem zapominasz dodać że chodzi o piankę ZK szkoda że nie umiem wysłać ci emotikona ale jak będziesz kiedyś w pobliżu k-koźla daj znać masz u mnie piwo. to jest normalny człowiek zero liczb tylko słowa a piątek msię zaczyna czas do baru pozdrawiam wszystkich oczywiście prócz superrrrrrrrrrrr doradcy i jego kumpli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 08.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ciągle wracasz do tego ale dziwnym trafem za każdym razem zapominasz dodać że chodzi o piankę ZK Dziwię się, że jesteś jeszcze zdziwiony... Może chodzi o to, że po prostu Najlepszy TenTego nie odróżnia tych pianek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 08.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) obiecuje 2000 zł rocznych rachunków przy natrysku 10cm grubo, może skorzystasz z jego oferty ?? zyskasz 15cm sufitów wiesz co jest mi wstyd że takie coś jak ty istnieje umieszcza tu posty to karygodne jesteś zwykłym ignorantem nie widzącym nawet czubka swej małej końcówki w spodniach ale lubię gaworzyć z takimi cementami jak ty bo co byś do nich nie powiedział i tak wiesz co odpowiedzą Edytowane 8 Lutego 2013 przez muras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 09.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 a ty zdajesz sobie sprawę że pianka jest tak fajnym materiałem że można go na ściany i w podłogę, może bądź konsekwentny i idź za ciosem, zamów sobie kompleksowe ocieplanie całego domku wyłącznie pianką, pokaż jaki jesteś postępowy Jejku jaki ty jesteś drętwy na twoje 9447 postów nie widać żadnego postępu a gdybyś trochę poczytał to na posadzki też się daję piankę tyle że zamkniętą może to ty powinieneś pokazać swoją postępowość i nie negować tak technologii która odbiera ci chleb. Widzę że pracujesz od 8 w soboty bo tyle co się zalogowałeś już jest wpis ale musiałeś być zły że nikt nie odpisał. Szkoda bo nie usłyszę cie ze 2 tygodnie bo jadę natryskiwać to czego tak nie lubisz w cieplejsze rejony Europy przyjemne z pożytecznym a wiesz ile kasy mi wpadnie od tych wszystkich frajerów którzy mnie wynajmują. A ty tu wskakuj i powiększaj swoją liczbę postów mówiąc co jest lepsze dla ciebie.bye bye jeśli wiesz co to znaczy. Może jak dam rade to spróbuje tu wskoczyć i póścić jakąś ripostę w twoją stronę wwwwssszzeeecchwwwwwwiieddddzącccy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 09.02.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jejku jaki ty jesteś drętwy na twoje 9447 postów nie widać żadnego postępu a gdybyś trochę poczytał to na posadzki też się daję piankę tyle że zamkniętą może to ty powinieneś pokazać swoją postępowość i nie negować tak technologii która odbiera ci chleb. Widzę że pracujesz od 8 w soboty bo tyle co się zalogowałeś już jest wpis ale musiałeś być zły że nikt nie odpisał. Szkoda bo nie usłyszę cie ze 2 tygodnie bo jadę natryskiwać to czego tak nie lubisz w cieplejsze rejony Europy przyjemne z pożytecznym a wiesz ile kasy mi wpadnie od tych wszystkich frajerów którzy mnie wynajmują. A ty tu wskakuj i powiększaj swoją liczbę postów mówiąc co jest lepsze dla ciebie.bye bye jeśli wiesz co to znaczy. Może jak dam rade to spróbuje tu wskoczyć i póścić jakąś ripostę w twoją stronę wwwwssszzeeecchwwwwwwiieddddzącccy muras- buras... przeczytaj najpierw te swoje 17 postów zanim podważysz 9.447....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 09.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 masz: Od dzisiaj izolujemy zamiast wełną płytami kamiennymi - lambda bliska 0! genialne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 09.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kszhu, bijecie piane na kilku watkach, dajcie sobie juz spokoj albo zalozcie lwasny watek: kszhu kontra mpoplaw. TU sobie przeczytajcie przed snem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przewodno%C5%9B%C4%87_cieplna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 09.02.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 masz:Zobacz post (...) Udało mi się w zwykłym imadle z oryginalnych 15cm producenta (rockwool rockton lambda 0,036W/mK) uzyskać poniżej 2 cm. Powiedz mi (...) czy lambda czegoś takiego zmaleje.(...)muras- buras... przeczytaj najpierw te swoje 17 postów zanim podważysz 9.447....pozdrawiam Od dzisiaj izolujemy zamiast wełną płytami kamiennymi - lambda bliska 0! Po pierwsze fiucie bucie słyszałem że się tu nie obraża po drugie do ściśnięcia takiej wełny nie potrzebuję imadła poproszę swojego pięcioletniego syna i zgniecie to do tej samej grubości a po trzecie to jeśli według was buców liczba postów świadczy o posiadanych wiadomościach to żal mi cię bo ty dalej nic nie wiesz sory do admina ale jeśli ktoś mnie obraża daję ripostę i jeszcze do tego buca tuca jeśli stać cię na izolowanie płytami kamiennymi może lepiej zamieszkaj w jaskini zminimalizujesz koszty a to do kszhu.int f... ..u dopisz se środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 09.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kszhu, bijecie piane na kilku watkach, dajcie sobie juz spokoj albo zalozcie lwasny watek: kszhu kontra mpoplaw. TU sobie przeczytajcie przed snem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przewodno%C5%9B%C4%87_cieplna Pozdrawiam bbbrrawwwwwwwwwoooooooooooooooooooooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 09.02.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Rozumiem, że się pomyliłeś bo chyba z czytaniem nie masz problemów? Aby na pewno do mnie to chciałeś pisać czy do: w takim przypadku sory ale z tymi płytami kamiennymi przesadziłeś tamten cały tekst z fiutem butem to tego pana skierowany mar1982kaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 09.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie szkodzi, zdarza się A płyty to oczywiście skrajna ironia! Choć są tu tacy (te ponad 9.400 postów) co się dadzą pokroić za to, że to prawda! ok jeszcze raz sory za tą pomylkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.02.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Gdyby kolega Muras miał wiedzę równie bogatą jak słownictwo to cały wątek sporo by zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 10.02.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) A płyty to oczywiście skrajna ironia! Choć są tu tacy (te ponad 9.400 postów) co się dadzą pokroić za to, że to prawda! Czasem się zastanawiam czy jest to realna postać. Nie miałem jeszcze, wątpliwej, przyjemności poznania uczestnika dowolnego forum o cechach, nawet w przybliżeniu, zbieżnych z tym co prezentuje tzw. Najlepszy Doradca popław. Aż trudno uwierzyć, że istnieje realnie ktoś którego jedynym dostrzegalnym udziałem jest wieczna pyskówka, wyrywanie z kontekstu zakurzonych postów fragmentów zdań, sklejanie z tego "fałszywek" i podrzucanie jak śmierdzących jajek. Wiedza jaką prezentuje jest skromna, na poziomie pomocnika magazyniera w składzie budowlanym handlującym wełną po 2 godzinnym szkoleniu ale wiara w jeden wzór jest klasycznym przykładem totalnej niewiedzy i nieświadomości innych zjawisk. Jeżeli istnieje Związek Zawodowy Najlepszych Doradców na tym forum to rozważcie czy Waszym ( w większości zasłużonym ) tytułom nie przynosi ujmy jego zachowanie i poziom. Może też być, że robi tzw. wynik ilości postów. Nie wiem dlaczego, być może jest coś więcej do osiągnięcia ale osobiście wolałbym żeby recytował po jednym słowie całego "Pana Tadeusza" niż odpisywał do mnie. Odpisywał ? Hehe... zlepek chamskich, w poczuciu bezkarności, epitetów bez najmniejszej wartości merytorycznej. Może być, że taki "Stańczyk" jest w interesie adminów forum. W końcu nic nie zwabia dodatkowych "wejść" na stronę jak kontrowersje. Im goręcej tym lepiej. Chociaż nie zgadzam się z mar....kaz'em to szanuję jego poglądy i jestem, pomimo pewnego zniecierpliwienia, skłonny z nim dyskutować. Z takim osobnikiem ( cały czas podejrzewam , że jest wirtualny ) jak popław się nie dyskutuje. Połączenie doświadczenia ( w końcu te ponad 9 tys postów to kapitał ) plus totalny brak zasad polegający na celowym kłamstwie, przypisywaniu wypowiedzi które nigdy nie padły ze strony interlokutora, przeinaczanie i wyrywania z kontekstu, całkowite pomijanie odpowiedzi na konkretne, wielokrotnie powtarzane pytania... Może to jest też emanacja możliwości intelektualnych...? Dla mnie to jedynie sensownym rozwiązaniem jest pełne i bezwarunkowe ignorowanie, "zlewanie" jego postów. Odpowiedź na nie nic nie da i nie wniesie nic istotnego do dyskusji . Wręcz przeciwnie. Przykład: i na deser jeszcze jeden bardzo stary post naszego specjalisty od lambda Napisał kszhu.int U(otw.) = 0,0875 przy 40cm ilość 4kg/m3 powierzchnia 150 suma systemu 600kg wartość 1 800€ wartość 7 560zł jak widać na załączonym obrazku już 2 miesiące temu miał wybitne doświadczenia z pianką otwartokomorową 4kg/m3 lambda 0,035 To że kszhu post dalej poprawił błąd w podaniu gęstości to nie ma znaczenia bo popław chciał coś udowodnić po lini: za kark i do gleby a wyszedł jak zwykle... Inni odwiedzający to forum nie będą mieli cierpliowści żeby grzebać i sprawdzać gdzie jest prawda. I o to właśnie jemu chodzi "Najlepszemu Doradcy" i tym się żywi i na tym buduje swoją ( hłehłe) "pozycję i autorytet". ŻENADA !!! Z mojej strony jest to ostatnia wypowiedź w kontekście tej osoby ( cały czas towarzyszy mi wrażenie, ze to byt wirtualny ) Całą resztę pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2013 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts