מרכבה 04.12.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Natomiast nie widziałem domu który zużywa na oświetlenie w lipcu więcej jak w październiku. No chyba że mi się tylko tak wydaje ale tam się w tym zestawieniu dziwne cuda działy .. oprócz klimy na coś dom zjadł 898 kWh ..oczywiście pod odjęciu tego co zużył na co inne dom piankowy .. czyli 1323 kWh -425 kWh ..= 898 kWh na coś ... w lipcu musiał zjeść ten dom... trzymając takie zużycie na coś .. patrząc na koniec zestawienia ... okazało by się że dom z wełny miał produkcję ciepła .. a co dopiero straty .. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68d58df71534.jpg jak widać w hameryce mądrzeją ludzie, chyba nikt nie powie że to taki kaprys płacić .. 60tyś $ za usuwanie ..chyba że źle kwotę usłyszałem .. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.12.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) dokładnie w tą nutę panie humanista, pokonaj mnie swoim doświadczeniem, opisz dokładnie, fachowo na liczbach wymiernych co konkretnie zyskałeś na droższej inwestycji w piankę ?? za taką próbę ja w ciemno daję ci mój głos w głosowaniu na najlepszego doradcę czyli w liczbach wymiernych jak konkretnie na twoim przykładzie to by wyszło ?? coś w okolicach 50zł/m3 kontra 150zł/m3 ?? czyli w liczbach wymiernych te porównywalne parametry to: 1 oraz 0,66 oraz 0,4 albo lipiec 2573 kontra listopad 1830 lub maj 969 Nie bede sie z toba licytowal. Doswiadczenie masz wieksze ale kultury za grosz. Jesli Ty stawiasz dom z kredytu to podlicz sobie koszt inwestycji po jego splaceniu i potem mozemy przystapic do porownywania kosztow. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.12.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) ... to wyjątkowe chamstwo, jakże typowe dla budującego na kredyt Nie wiem o czym mowisz mnie to nie dotyczy, przeczytaj uwaznie moj poprzedni post dotyczacy porownania kosztow inwestycji. Moze nie zbyt jasno sie wyrazilem ale po edycji powinno byc lepiej. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.12.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 natomiast normalne domki bez grama pianki bez problemu schodzą poniżej 0,4 Abstrahujac od waszego sporu pianka vs welna, pokaz mi te normalne domy bez problemu schodzace pozniej 0,4. Sformulowania: normalne, bez problemu sugeruja ze tych domow na peczki. Czyzby mowisz o tych wszystkich wybudowanych przez TB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 04.12.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Abstrahujac od waszego sporu pianka vs welna, pokaz mi te normalne domy bez problemu schodzace pozniej 0,4. Sformulowania: normalne, bez problemu sugeruja ze tych domow na peczki. Czyzby mowisz o tych wszystkich wybudowanych przez TB ? Jak przesuniemy przecinek to się zgodzę. NORMALNE domy bez problemu schodzą z n50 poniżej 4 ! Oczywiście wyniki można naciągnąć, źle obliczając kubaturę, albo taras i ogród dodając do kubatury "ogrzewanej". Pozdrawiam GREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.12.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 czyli w liczbach wymiernych te porównywalne parametry to: 1 oraz 0,66 oraz 0,4 albo lipiec 2573 kontra listopad 1830 lub maj 969 ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.12.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Przeglądałem sobie katalog ponad 3 tyś domów pasywnych .. 1 celuloza 2. wełna 3. słoma 4. EPS ... nigdzie PUR.. masa różnych domów .. masa .. nigdzie nic o marketowym eps'sie w płynie .. z dodatkami .. ta wodą się spienia ... A może co to są diizocyjany .. VOC.. Jest tyle ekonomiczniejszych technologi .. że ten temat jest zabawny .. jakoś nikt problemów ze szczelnością nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.12.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) a co do budowy na kredyt to odpowiedź masz w moim dzienniku budowy, gdzieś na samym początku Chetnie bym go przestudiowal, prosze o informacje gdziego znalezc? Stopka nie dziala. Moze jakis link? Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.12.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Nie przypominam sobie, wystarczy podac link i jesli masz racje to zwroce honor. Widze, ze nie spuszczasz z tonu to znaczyc tylko moze ze taka Twoja natura. Tylko wspolczuc.Nie zamierzam sie wiecej spierac bo juz watek jest mocno zasmiecony. Zdazyles wyplakac swoje zale modom, naciskales by pomogli Ci posprzatac w tym watku wiec troche ulatwie im prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Nie mając pojęcia co to jest konwekcja, oraz jaki składnik wpływa głównie na przewodność cieplną, miksuje tu ktoś pewne pojęcia.Typowy marketingowy mix .. pojęć. Na wszystkie linki jakie mi w padły w łapy .. tylko demelic podawał dane z ITB..reszta to same kłamstwa, naciąganie faktów typu przewodność cieplna na poziomie 0,02 gdzie tak naprawdę jest 2x gorzej.Ale szaraczka można złowić.. przytaczanie Edytowane 5 Grudnia 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.12.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Wciaz nie odpowiedziales na moja prosbe. Co do izolacji dachu dobrze wiesz, ze na piance OK nie poprzestalem, wystarcz przeczytac stopke. Nie bez powodu od dluzszego czasu w tym watku nikt nie nawiazuje z Toba merytorycznej wymiany zdan. O czyms to swiadczy.Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=290879&d=1416871906widać jak na dłoni, że wełna daje radę. Co widzę ? większość domów pasywnych, bo sobie przeglądam katalog.. ma albo celulozę, lub wełnę drzewną .. później wełnę min oraz EPS'a .. czasem kingspan się trafi ..pianki jeszcze nie widziałem .. na ponad 500 przeglądanych pozycji .. z ponad 3 tyś .. http://mad-jax.com/2012/spray-foam-saga/ a może warto zapytać czemu ten wspaniały materiał .. ktoś usuwał .. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.12.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Dalej nie kumam dlaczego mieszasz mnie w osobiste porachunki miedzy Toba a innym urzytkownikiem forum? Gdybym w 100 % zaufal piance OK to nie docieplalbym poddasza. To, ze raz dalem sie wyprowadzic z rownowagi nie znaczy ze zawsze tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.12.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Co widzę ? większość domów pasywnych, bo sobie przeglądam katalog.. ma albo celulozę, lub wełnę drzewną .. później wełnę min oraz EPS'a .. czasem kingspan się trafi .. Te izolacje to w kontekscie dachu, czy globalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Globalnie, całego domu. Szkielety głównie celuloza. szczelności przeważnie koło 0,2-0,3 wymiany przy teście n50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.12.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 a masz tam jakie murowane pasywne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 są, wszelakiej maści .. murowane to przeważnie EPS na ścianach i celuloza na dachu .. wełna drzewna .. ale zdziwiło mnie to jak dużo jest tej celulozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.12.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 są, wszelakiej maści .. murowane to przeważnie EPS na ścianach i celuloza na dachu .. wełna drzewna .. ale zdziwiło mnie to jak dużo jest tej celulozy Statystyka ze mną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 http://www.passivehousebuilder.com/recent-projects/athenry-passive-house celulozowiec .. kliknij sobie w obrazek certyfikatu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.12.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Troche welny tez tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts