Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pianka ocieplająca kontra welna

Majka

Recommended Posts

Co niby wyraziłem? Oburzenie wynikiem podanym przez kszhu? Lecz się, popław, czym prędzej na nogi bo na głowę to już stanowczo za późno.

Skąd się biorą tacy ludzie?

Mam propozycję, popław, zgłoś się sam na moderatora, a zobaczysz jak jesteś odbierany i oceniany. Nawet na Olimpie.

Siejesz wszędzie gdzie wleziesz kwasy, pomówienia, przekręcenia. A może Twoje problemy są znacznie głębsze i po prostu potrzebujesz pomocy?

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Można zobaczyć jeszcze dziś etap piankowania :) Dla tych którzy chcą robić piankę mogę wytłumaczyć lub pokazać jak niektóre firmy robią ludzi w balona - oszczędzając na materiale itp :)

Ja tego pragnę, napisz coś bez wykresów, bluzgów i pitolenia. Napisz jaknajwiecej :) Wstaw foty, Napisz wszystko co wiesz o piance na Twoim dachu

Edytowane przez bob_budownik
nie dałem cytatu

:> Z uwagi na niedotrzymanie terminu przez instalatorów musieliśmy przesunąć termin na 4 stycznia. Nie zamówili na czas rozdzielaczy do podłogówki i mogliśmy włączyć piec gazowy a z uwagi na niedociągnięcia musieliśmy to przesunąć. Na pewno zamelduje jak już będziemy po. Póki co jeszcze się szykujemy. :)

FlashBack - lepiej powiedzcie jak może przez ocieplony dach wełną wiać i co z tym fantem można zrobić. Czy ktoś się zdecyduje na piankę czy na wełnę chętnie dowie się jak takich sytuacji uniknąć. I w razie przewiewów co z tym fantem można zrobić.

Bo chyba nie tylko według mnie to poważny problem :)

i jaki jest finał????/ bo juz minęło jakies dwa lata !!!!

Szkoda, że nie fotek z budowy od Justyny.

ps. po co aż 70, wystarczyło by 5 stron potem już były bluzgi

http://forum.muratordom.pl/entry.php?123438-pianka-pur#comments

dobry wybór :)

...łapie się frajera na natrysk pianki

szkoda, że autorka została powyżej tak obcesowo nazwana przez ND.

Edytowane przez mat3006

Nijak się to ma do izolacji z jakiegokolwiek materiału, jest po prostu wykonana niezgodnie ze sztuką.

Czemu tak ? ponieważ za bardzo poszło się w marketing i karczemne kłamanie co do parametrów pianki, niż skupienie się nad

poprawnej wykonanej izolacji. Ta na pewno taką nie jest. Bez foli paroizolacyjnej, w dodatku .. gdzie pianka nie ma parametrów = EPS'owi pod tym względem. Krokwie mają 4x większą przewodność cieplną.