mat3006 21.12.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Nijak się to ma do izolacji z jakiegokolwiek materiału, jest po prostu wykonana niezgodnie ze sztuką. ....Bez foli paroizolacyjnej, w dodatku .. Krokwie mają 4x większą przewodność cieplną. Merkawa: nie schodź do poziomu popława, plizzz Skąd wiesz, że nie będzie paroizolacji? Przecież profili jeszcze nie ma zamontowanych. Co do krokwi to zgoda. Jeżeli chudzi o okna to nie jest konieczna zabudowa płytą. Nie będę zdradzał tajemnic kuchni... Edytowane 21 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Nie chcesz zdradzac tajemnic kuchni.... Czyli co robisz na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.12.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Merkawa: nie schodź do poziomu popława, plizzz Skąd wiesz, że nie będzie paroizolacji? Masz rację, za raptownie się pośpieszyłem... z ferowaniem wyroków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 21.12.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Nie chcesz zdradzac tajemnic kuchni.... Czyli co robisz na forum ? Rejon okien połaciowych można zrobić dobrze i bez zabudowy ale to sprawa wykonawcy żeby wiedział jak. Nie będę szkolił konkurencji. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Rejon okien połaciowych można zrobić dobrze i bez zabudowy ale to sprawa wykonawcy żeby wiedział jak. Nie będę szkolił konkurencji. Wnosze z tego, ze na forum prowadzisz biznes, reklamujesz pianke , a nie dzielisz sie doswiadczeniami i udzielasz dobrych porad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 21.12.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Wczoraj se kombinowałem cały dzień w głowie jak tu ożenić pianke z wełną, żeby nie było kontra tylko cuzamen Ciekawe jak wykonać, przygotować wcześniej taki panel z wełny mineralnej na szerokość trochę mniejszą jaką mamy miedzy krokwiami, ale wełna ta byłaby zamknieta w powłoce z pianki. Powiedzmy jesli miedzy krokwiami mamy 1m to przygowujemy taki panel na 80cm i to zamontować na pianke montażową tak żeby tylko złapało i potem na to trysnąć pianke - wyszło by pewnie taniej niz tylko pianka i lepiej niz tylko wełna. Tylko jak to przygotować? Myślałem o jakimś pojemniku do ktorego wklada sie kawał wełny na jakis dystansach i z kazdej strony aplikuje sie pianke przez jakies otwory i wyszły by wtedy jakies takie panele. Jak bym miał maszyne do piankowania to bym poeksperymentował. A może nie trzeba żadnej maszyny, może by się jakiś jaśkowy sposób znalazł. Jasiek71 czytasz to? Rydwan dasz rade to policzyć od strony skuteczności termoizolacji? Może zrobimy fabrykę paneli na zamówienie? Bo widzę niszę a nisze są cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.12.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Wełnę w płytach, na wcisk, plus wiatroizolacja, pod paroizolacja, wełna w dwóch warstwach, wełna 30 i więcej kg/m3 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 21.12.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Wnosze z tego, ze na forum prowadzisz biznes, reklamujesz pianke , a nie dzielisz sie doswiadczeniami i udzielasz dobrych porad ? Nie mam wpływu na to co wnosisz. Jeżeli na podstawie tego, ze nie będę opisywał dokładnie co i jak się robi, bo dochodziłem do tego latami, przy dużym nakładzie środków, to Twoje stanowisko. Ja tylko w odpowiedzi na wpis arturo napisałem, ze jest możliwe dobre wykonanie bez zabudowy płytami. Jest tak wiele przypadków, że decyzję o określonym sposobie wykonania trzeba podejmować na miejscu. To są kwestie techniczne. Spodziewasz się, że będę szczegółowo rozpisywał się jak i w którym przypadku? To jest kwestia poziomu wykonawstwa. Jeżeli ktoś będzie miał konkretne pytanie to odpowiem w miarę możliwości ale raczej na PW. Nie jest moim celem dyskredytowanie sposobu pracy innych firm. Są plusy dodatnie, są i ujemne wolnego rynku. Na postawie obserwacji w którą stronę dryfuje poziom i bezpieczeństwo realizacji natrysków coraz więcej producentów systemów wprowadza autoryzacje dla wykonawców. Mam nadzieję, ze będą rzeczywiste, oparte na wiedzy i standardzie kwalifikacji i sprzętu. Wcześniej zwracałem uwagę na potrzebę okazania i sporządzenia przez wykonawcę określonych dokumentów. Jeżeli ich nie ma to już samo to powinno dać do myślenia. Jakich dokumentów? Pisałem wcześniej ale zawsze mogę odpowiedzieć. Na PW bo nie chcę pompować już tego rozdętego paplaniną wątku. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 21.12.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Rejon okien połaciowych można zrobić dobrze i bez zabudowy ale to sprawa wykonawcy żeby wiedział jak. Nie będę szkolił konkurencji. Można zrobić dobrze-tego nie neguję, ale czy lepiej- jak g-k jest założone koło okien, każdy milimetr newralgicznego miejsca wykorzystany jest na ocieplenie, piana wszędzie dojdzie, można w 100% wykorzystać jej zalety-rozprężność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 21.12.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Można zrobić dobrze-tego nie neguję, ale czy lepiej- jak g-k jest założone koło okien, każdy milimetr newralgicznego miejsca wykorzystany jest na ocieplenie, piana wszędzie dojdzie, można w 100% wykorzystać jej zalety-rozprężność. Artur: w tym problem, że jeżeli zostały zastosowane zbyt szerokie, w stosunku do "światła" między krokwiami, okna połaciowe, lub jest mocno dosunięte do jedne strony, to szczelina między "lewą" stroną płyty a krokwią czasem jest poniżej 2 cm. Istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że nie uzyska się 100% szczelności, zwłaszcza w newralgicznym miejscu, przy ramie okna. Jeżeli zostanie zastosowany "siłowy" natrysk to można zdeformować płyty i cała robota od nowa. Dużo pisania. Dochodzi kwestia wykonania, co do którego zawsze namawiam, szpaleciku dolnego i górnego. Odrębną sprawą jest to, że często dolna krawędź okna wypada w licu ścianki kolankowej. Jak wtedy wykonać kiedy nie ma tzw. dojścia z powodu płyty a jest wykonana paroizolacja? Dość już napisałem. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Dość już napisałem. No wlasnie nie dosc. Bo jak na razie to jestes bardzej sprzedawca i namawiaczem na pianke. Postrzeganie twojej osoby na tym forum byloby zupelnie inne gdybys nie zatajal swojej kuchni. Myslisz, ze ubyloby ci klientow ? Wg mnie raczej odwrotnie. A ze przy okazji doksztalcilbys troche konkurencji ? To zle dla branzy piankowej? Masz iles tam postow o tym jak to zle ktos natrysnal pianke. I zamiast 20 nastepnych potencjalnych klientow z ktorych 5 trafiloby do ciebie, jest 19 zniecheconych i jeden uderzajacy do superspeca mat3006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 21.12.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Masz iles tam postow o tym jak to zle ktos natrysnal pianke... Mogę prosić o przykład? Poza ostatnim gdzie przyznałem, że pozostawienie części krokwi jest błędem, choć nie do końca wiem jakie były założenia. Co do reszty to napisałem, że będę pomocny przez PW. Nie mam misji uczenia innych (konkurentów) jak wykonywać prawidłowo ich robotę, tym bardziej, że zostawiam sobie miejsce na możliwość "nie posiadania" racji. Robimy tak jak wypraktykowaliśmy i za co biorę odpowiedzialność. Naczelną moją zasadą jest zachowanie możliwości kontroli jakości i SZCZELNOŚCI wykonania a nie kierowanie się założeniem, że jest. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Mogę prosić o przykład? Poza ostatnim ... Napisalem postow, nie przykladow. Co do reszty to napisałem, że będę pomocny przez PW. Nie mam misji uczenia innych (konkurentów) jak wykonywać prawidłowo ich robotę, tym bardziej, że zostawiam sobie miejsce na możliwość "nie posiadania" racji. Robimy tak jak wypraktykowaliśmy i za co biorę odpowiedzialność. Naczelną moją zasadą jest zachowanie możliwości kontroli jakości i SZCZELNOŚCI wykonania a nie kierowanie się założeniem, że jest. Dobra i ta deklaracja o sluzeniu pomoca na PW. Co nie zmienia mojej opinii na temat tego jak funkcjonujesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.12.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Jesli sie nie myle to mat kilkanascie miesiecy temu w jednym ze swoich postow okreslil w jaki sposob obrabia okna polaciowe przed natryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.12.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Zostawił bym takie miejsca na inny materiał izolacyjny, o ile robienie okna w dachu ma sens ?...Matowi się nie dziwie, wypracował pewne dobre swoje rozwiązania... i nie bardzo chce karmić konkurencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Zatem PP wypadaloby kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 21.12.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Zatem PP wypadaloby kupic. Dlatego, że nie publikuję tu instrukcji od A do Z jak należy wykonywać natrysk? Na bazie własnych, doświadczeń, czasem kosztownych... Zawsze staram się być pomocny gdy padnie pytanie od osoby która rozważa wykonanie natrysku. Nie ma dla mnie znaczenia jaką firmę wybierze. No to może to samo pytanie zadaj wszystkim którzy dzielą się na forum radami a zajmują się wykonawstwem na bazie wełny czy celulozy. Pytanie byłoby zasadne gdybym był pracownikiem firmy która produkuje system izolacyjny, tak jak ma to miejsce w przypadku Rockwool'a czy Isover'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 21.12.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 chyba oboje macie troche racji i mat i karolek, tylko wg mnie forum jest po to by sie dowiedziec czegos czego sie nie wie lub poznac jakies inne opinie skoro mat jest taki dobry w tym co robi to co on robi na FM, tak slabo jest w branży? że trzeba łechtać swoja obecnością i to bez odpowiedniego profilu mat nie wiem jak drogie jest zalozenie PP ale napewno byś zyskał na wiarygodności bo poki co to taki zwykly czytacz co sie specjalnie nie zagłebia to nie wie kim jesteś, szara strefa? na fuche? po godzinach? czy profesjonalna firma - wez se poczytaj np to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15342-płyta-fundamentowa/page489 tam chłopaki robia furore bo są specjalistami i wspolpracują, rozmawiaja ze sobą, wzajemnie sie wspierają a nawet czasem kłucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 22.12.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Jestem w przededniu pianowania stropu z dolnego pasa wiązarów. Na płytę GK dałem zwykłą folię budowlaną aby piana się do płyt nie czepiła. Na coś konkretnie powinienem zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 22.12.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Jestem w przededniu pianowania Kurczę ja Ci nie pomogę sam jestem zielony ale ciekaw jestem jak diabli jak to wyjdzie, jak możesz to prosze porób jakieś foty przed, po w trakcie. Ale z tego co rozumiem izolujesz strop od góry, jak mogę coś poradzić to chyba tylko to żebyś szybko przeleciał dziennik piczmana, żeby ci sie to nie zarwało bo jemu sufit runął- ma tam foty. Sprawdź dobrze czy cie te wszystkie wihajstry kupy trzymały od KG. On wełne pozbierał i zrobił od nowa - z pianka nie wiem czy to sie uda. Życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts