Scarlet 12.08.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Dom został zbudowany na działce ze spadem, jest w całości podpiwniczony. Część mieszkalna jest ocieplona i otynkowana, ściany piwnicy od strony zewnętrznej będą wkrótce malowane, wiec przy okazji chciałem je ocieplić.- teraz są to gołe cegły. Styropian położyc do miejsca w którym zaczyna się ziemia czy trochę ziemi odkopać i położyć więcej styropianu? Jak zabezpieczyć styropian w miejscu w którym będzie się stykał z ziemią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 14.08.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Naprawdę nikt nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 14.08.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 moja propozycja to odkopac troche sciany wedle uznania i checi np 0,5m (lub wiecej) i ocieplic takze ta czesc, ale ocieplenie pozozstajace w ziemi zrobic np. styrodurem, powyzej zrobic zwykly styro tej samej grubosci. Ja styrodur przylozylem folia kubelkowa i zasypalem ziemia, folia z naddatkiem, pozniej ucieta lekko ponad wg poziomu ziemi (opaski,chodnika). Folie kubelkowa zakonczylem od gory listwa zamykajaca (nie napisalem nigdzie i nie napisze ze uzylem takiej folii w celu wentylacji badz podobnym temu rzeczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 24.08.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 poszukaj tutaj: PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ SWÓJ PIERWSZY POST! czyli jak szukać informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts