Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Troche się nie zrozumieliśmy ,wkleiłem link bo z reguły robi to osoba zadająca pytanie po to by ktoś kto chce skomentować miał go pod ręka :p

co do oceny to domek śliczny i pewno kosztowny..

Dla mnie osobiscie schody zabiegowe to porażka(choć projekt ,który sam kupiłem ma tez zabiegowe i robie co moge by zrobić schody ze spocznikiem).DLA mnie wazne tez jest by dom miał na parterze dodatkowy pokój (biuro czy dodatkowa sypialnia dla np starszej osoby by nie musiała biegac po schodach) .no i wiele tez osób próbuje do małej dolnej łazienki wcisnąć prysznic(ja tez do tych osób należe :( )

pozatym zwroc uwage na skosy na górze .jak wysoko jest ścianka kolankowa np. w łazience.

I jeszcze garaż jest raczej z tych najmniejszych po otworzeniu drzwi ciezko bedzie sie przecisnac.

Witam

Dzięki za informacje. Dzisiaj byłem oglądać projekt Helios w realu, jest super, więc na pewno zdecyduję się na niego.

Co do schodów zabiegowych co masz całkowitą rację , ja też będę kombinował żeby zrobić ze spocznikiem.

Jeśli chodzi o prysznic w łazience to też może coś wykombinuję, natomiast niestety nie wcisnę dodatkowego pokoju na parterze (niestety).

Dom myślę trochę powiększyć jeśli chodzi o powierzchnię zabudowy by zwiększyć powierzchnię garażu.

Wszystko to się uda, niestety oprócz dodatkowego pokoju na parterze.

Jeśli chodzi o koszty to myślę że jest to raczej dom o tych niższych kosztach budowy. Wcześniej podobał mi się Virgo II z pojedynczym garażem ale zrezygnowałem z niego właśnie ze względu na zbyt duże koszty budowy.

Pozdrawiam

Benia i Kylu

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Witam marzących o HELIOSIE oraz tych którzy owe marzenie już spełnili. Od dwóch lat obserwuję projekty z Dobrych Domów, widziałem ich wiele w realu ale nie udało mi się jeszcze zobaczyć tego projektu na własne oczy. Rozmawiałem z architektem na temat dobudowania garażu tak jak w Jupiterze lub Virgo. Może ktoś buduje taki dom lub wie gdzie taki dom jest budowany? Pozdrawiam.

Witaj,sama jestem ciekawa informacji na temat tego domu.Przeglądamy z mężem również projekty domów z pracowni Dobre Domy,byliśmy już prawie na 100% pewni,że będzie to Libra,ale ostatnio zastanawiamy się nad Emanuelą,Tytanem i właśnie Heliosem.Miejmy nadzieję,że ktoś ten dom gdzieś w kraju buduje i się do nas odezwie.Chętnie obejrzałabym fotki domu.Pozdrawiam.

Miałem okazję być i widzieć Librę u dwóch inwestorów, Tytan został zbudowany nieopodal, Emanuela czy Manuela... te projekty ogólnie są tak podobne do siebie zarówno w bryle jak i kubaturze. Zauważyłem że w katalogu są przedstawiane z tej - ładniejszej strony a to kusi. Szukamy projektu na działkę o bokach trójkąta dość dużą, wokół las i na dzisiaj nie zmieniliśmy zainteresowania projektem Heliosa chociaż Metis po drobnych kosmetycznych zmianach również by mógł być. Więc cierpliwie czekamy, może KTOŚ, gdzieś już buduje i zechce pochwalić się swymi marzeniami z Heliosem w tle.

• 2 weeks później...