moniamona 04.10.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej Renken, pewnie juz po montażu kuchni, może uchylisz rąbka tajemnicy i wrzucisz jakąs fote kuchni, jestem bardzo ciekawa, ja dopiero jestem na etapie projektowania kuchni. Oczywiście czekamy na informacje jak sie mieszka w Heliosiku "naszym" pięknym, kochanym. Ja już niemogę sie doczekać kiedy tam zamieszkam, choć jeszcze troszke pracy przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 18.11.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Witajcie,Buduje ktos z was Heliosa w okolicy Wrocławia ewentualnie Radomia lub Kielc?? Edytowane 18 Listopada 2010 przez dreyk1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzykow 19.11.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich Heliosów,buduje w okolicy Kielc, a dokładnie ok. 40 km na północ, w Stąporkowie, jesteśmy na etapie wstępnej wykończeniówki która nas trochę wykańcza:-) W najbliższym czasie wrzucę parę fotek, pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 19.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) Nareszcie coś się zaczyna dziać powoli na forum bo już myślałam że ci co mieli pobudować i wykończyć swoje cudeńka to po wykańczali i że nikt już nie będzie się chwalił swoim Heliosem:)A ja bym się mogła pochwalić swoim co prawda fundamenty są dopiero zrobione resztę zaczniemy po zimie ale nie wiem dokładnie jak wstawić fotki może jakaś podpowiedz.Pozdrawiam wszystkich ciepło! Edytowane 19 Listopada 2010 przez sysia805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 20.11.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Hey wszystkim, Renken bardzo chętnie zobaczymy twoją kuchnię Wzieliśmy projektantkę wnętrz...jak zaczniemy wykańczać wstawimy zdięcia przed zimą jeszcze okna i do wiosny lipa. Zrobiliśmy 2 balkony, zlikwidowaliśmy kotłownię robiąc duży salon, dostawiliśmy okno w salonie, takich samych wymiarów jak są w wykuszach. Więźbę dachową rzeźbiliśmy i heblowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 20.11.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 A to można wiedzieć gdzie zrobiliście sobie pomieszczenie gospodarcze!A więc czekamy na fotki pewnie będziecie mieć ślicznie wykończone wnętrze jeszcze jak wzieliście sobie projektantkę to można już się spodziewać niezłego efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 21.11.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 W garażu zrobiliśmy kotłownię przegradzając go na pół. I tak w zamyśle chcemy wybudować wolnostojący garaż z wiatą obok domu. Zabiegiem tym uzyskaliśmy duuuuuży salon Jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-krzyś 13.12.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam wszystkich heliosowiczów Mam ogromna prośbę czy moglibyście przesłać na adres [email protected] wszystkie mozliwe fotki waszych domków chodzi mi najbardziej o wnętrza, bardzo proszę. Jesteśmy na etapie formalności związanych z budową domku Helios, jednak chciała bym wprowadzić w nim kilka zmian niektóre pokrywają się z waszymi zmianami, najbardziej jestem zainteresowana otwartymi na salon schodami i piwnicą Wybraliśmy projekt w odbiciu lustrzanym. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 26.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Nasze okienka... Oknoplast Kraków Fajne okienka.... my zdecydowaliśmy się na orzechowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 27.12.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 My tez będziemy jak wstawiać okna to oknoplast Kraków bo widzieliśmy u znajomych i nam się podobały i również ten sam kolor w wewnątrz.A jaki wybraliście profil.I jak by nie było tajemnicą to ile was wyniosło bo również będziemy robić okna z łukami i mniej więcej byśmy chcieli wiedzieć jak by nie był to problem:)A czy okna dachowe już wstawialiście?Z góry dziękuję za odpowiedz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 04.01.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Za okna z Krakowa wyszło 19,200 pln. Natomiast za VELUX -y płaciliśmy 6200 pln tylko ze tam były okna dachowe plastikowe, do lazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-krzyś 19.01.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam Posiadam projekt domu Helios- odbicie lustrzane do sprzedaży, jesli ktoś jest zainteresowany projektem i chciałby go odkupić proszę o kontakt 721 130 628, cena 1200 zł wraz z przesyłką. Projekt nowy:4 egzemplarze projektu1 egzemplarz materiałów pomocniczychuprawnienia projektantówzaświadczenie przynależności do izbdowód zakupu projektu Projekt pochodzi z pracowni Dobre Domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 20.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Halo Heliosowicze! Śpicie???? Co tam u Was? Chwalcie się! Renken jak twoje wnętrza? Chciałabym je zobaczyć...mogę liczyć na fotki? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 24.01.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Chyba zapadli w sen zimowy i dopiero obudzą się na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyb 15.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam wszystkich Heliosowiczów:) Zedecydowaliśmy z mężem, że naszym nowym "gniazdkiem" również będzie HELIOS. Dokonalismy zmian które wielokrotnie powtarzają sie wśród Was: 1. likwidacja spiżarki na rzecz powiększenia WC na parterze 2. adaptacja łazienki przy syplialni na poddaszu na garderobę 3. zamiana okna w sypialni nad jadalnią na balkonowe ( takie jak w sypialni nad salonem)- z tej strony będziemy mieć duży ogród:) Czy ktoś z Was zdecydował się bądż analizował możliwość zamiany schodów zabiegowych na dwubiegowe ze spocznikiem? W Heliosie jest dosyć mało miejsca na schody a mój małż upiera się że takie są wygodniejsze i funkcjonalniejsze z czym sie zgadzam ale czy się da? Będę wdzięczna za każdą podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 22.02.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witajcie, Zmiany w moim projekcie wygladaja nastepująco: 1. Likwidacja drzwi z pomieszczenia gospodarczego na zewnatrz ( adaptacja przymusowa ze wzgledu na waska działkę) 2. Zastąpienie okien garazowych luksferami ( adaptacja przymusowa ze wzgledu na waska działkę) 3. W pokoju nad jadalnia powstanie balkon zamiast okna 4. Wejście z wiatrołapu do garazu 5. Likwidacja spiżarki 6. Likwidacja 2 okien połaciowych. Jedno w łazience i jedno w pokoju od frontu Budowe rozpoczynam ok czerwca tego roku pod Wrocławiem. Czekam obecnie na PnB. Mam nadzieje że znajdą sie osoby budujace, które podziela sie uwagami oraz spostrzeżeniami z osobami dopiero zaczynajacymi inwestycję Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 24.02.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nasz projekt salonu...Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 24.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 6. Likwidacja 2 okien połaciowych. Jedno w łazience i jedno w pokoju od frontu Nie jestem pewna czy to dobra decyzja...Okna dobrze doświtlają pomieszczenia, załuję że nie dołożyliśmy jeszcze jednego w pokoju który Renken nazywa tramwajem bo w sumie teraz widzę że jest za ciemno! Ale zrobisz jak chcesz Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 25.02.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Ogólnie jest super projekt!Bardzo podobają mi się te ścianki przeznaczone na TV.Ja bym zrobiła może inaczej sufit!Ale to już jak kto woli każdy ma inny gust chyba że w realu będzie to super wyglądać:)Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2011 przez sysia805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 08.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Nie jestem pewna czy to dobra decyzja...Okna dobrze doświtlają pomieszczenia, załuję że nie dołożyliśmy jeszcze jednego w pokoju który Renken nazywa tramwajem bo w sumie teraz widzę że jest za ciemno! Ale zrobisz jak chcesz Pozdrawiam! W tym pokoju tzw "tramwajem" przerabiam okno na balkonik więc bedzie duzo lepiej doswietlony. Jeśli chodzi o okna dachowe to zdecydowałem sie na te zmiany poniewaz miałem okazję zwiedzić Heliosa gdzie zlikwidowano okno połaciowe w pokoiku od frontu i jedno w łazience. Nie wplyneło to znaczaco na doswietlenie. Budowął ktoś z was Heliosa z betonu kom. o wymiarach 24x24x59 ?? Ile wyszło w takim razie bloczków na ściany?? Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts