Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Hej Renken, pewnie juz po montażu kuchni, może uchylisz rąbka tajemnicy i wrzucisz jakąs fote kuchni, jestem bardzo ciekawa, ja dopiero jestem na etapie projektowania kuchni. Oczywiście czekamy na informacje jak sie mieszka w Heliosiku "naszym" pięknym, kochanym. Ja już niemogę sie doczekać kiedy tam zamieszkam, choć jeszcze troszke pracy przed nami.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nareszcie coś się zaczyna dziać powoli na forum bo już myślałam że ci co mieli pobudować i wykończyć swoje cudeńka to po wykańczali i że nikt już nie będzie się chwalił swoim Heliosem:)A ja bym się mogła pochwalić swoim co prawda fundamenty są dopiero zrobione resztę zaczniemy po zimie ale nie wiem dokładnie jak wstawić fotki może jakaś podpowiedz.Pozdrawiam wszystkich ciepło! Edytowane przez sysia805

Hey wszystkim,

Renken bardzo chętnie zobaczymy twoją kuchnię :)

Wzieliśmy projektantkę wnętrz...jak zaczniemy wykańczać wstawimy zdięcia :-) przed zimą jeszcze okna i do wiosny lipa.

Zrobiliśmy 2 balkony, zlikwidowaliśmy kotłownię robiąc duży salon, dostawiliśmy okno w salonie, takich samych wymiarów jak są w wykuszach.

Więźbę dachową rzeźbiliśmy i heblowaliśmy.

Helios 011.jpg

Helios 006.jpg

Helios 008.jpg

Helios 010.jpg

• 4 weeks później...

Witam wszystkich heliosowiczów :-)

Mam ogromna prośbę czy moglibyście przesłać na adres [email protected] wszystkie mozliwe fotki waszych domków chodzi mi najbardziej o wnętrza, bardzo proszę.

Jesteśmy na etapie formalności związanych z budową domku Helios, jednak chciała bym wprowadzić w nim kilka zmian niektóre pokrywają się z waszymi zmianami, najbardziej jestem zainteresowana otwartymi na salon schodami i piwnicą ;-)

Wybraliśmy projekt w odbiciu lustrzanym.

Z góry dziekuję

• 2 weeks później...
My tez będziemy jak wstawiać okna to oknoplast Kraków bo widzieliśmy u znajomych i nam się podobały i również ten sam kolor w wewnątrz.A jaki wybraliście profil.I jak by nie było tajemnicą to ile was wyniosło bo również będziemy robić okna z łukami i mniej więcej byśmy chcieli wiedzieć jak by nie był to problem:)A czy okna dachowe już wstawialiście?Z góry dziękuję za odpowiedz!!!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam

Posiadam projekt domu Helios- odbicie lustrzane do sprzedaży, jesli ktoś jest zainteresowany projektem i chciałby go odkupić proszę o kontakt 721 130 628, cena 1200 zł wraz z przesyłką.

Projekt nowy:

4 egzemplarze projektu

1 egzemplarz materiałów pomocniczych

uprawnienia projektantów

zaświadczenie przynależności do izb

dowód zakupu projektu

Projekt pochodzi z pracowni Dobre Domy

• 3 weeks później...

Witam wszystkich Heliosowiczów:)

Zedecydowaliśmy z mężem, że naszym nowym "gniazdkiem" również będzie HELIOS.

Dokonalismy zmian które wielokrotnie powtarzają sie wśród Was:

1. likwidacja spiżarki na rzecz powiększenia WC na parterze

2. adaptacja łazienki przy syplialni na poddaszu na garderobę

3. zamiana okna w sypialni nad jadalnią na balkonowe ( takie jak w sypialni nad salonem)- z tej strony będziemy mieć duży ogród:)

Czy ktoś z Was zdecydował się bądż analizował możliwość zamiany schodów zabiegowych na dwubiegowe ze spocznikiem? W Heliosie jest dosyć mało miejsca na schody a mój małż upiera się że takie są wygodniejsze i funkcjonalniejsze z czym sie zgadzam ale czy się da?

Będę wdzięczna za każdą podpowiedz

Witajcie,

Zmiany w moim projekcie wygladaja nastepująco:

1. Likwidacja drzwi z pomieszczenia gospodarczego na zewnatrz ( adaptacja przymusowa ze wzgledu na waska działkę)

2. Zastąpienie okien garazowych luksferami ( adaptacja przymusowa ze wzgledu na waska działkę)

3. W pokoju nad jadalnia powstanie balkon

zamiast okna

4. Wejście z wiatrołapu do garazu

5. Likwidacja spiżarki

6. Likwidacja 2 okien połaciowych. Jedno w łazience i jedno w pokoju od frontu

Budowe rozpoczynam ok czerwca tego roku pod Wrocławiem. Czekam obecnie na PnB.

Mam nadzieje że znajdą sie osoby budujace, które podziela sie uwagami oraz spostrzeżeniami z osobami dopiero zaczynajacymi inwestycję :D

Pozdrawiam,

Krzysiek

6. Likwidacja 2 okien połaciowych. Jedno w łazience i jedno w pokoju od frontu

Nie jestem pewna czy to dobra decyzja...Okna dobrze doświtlają pomieszczenia, załuję że nie dołożyliśmy jeszcze jednego w pokoju który Renken nazywa tramwajem ;-) bo w sumie teraz widzę że jest za ciemno!

Ale zrobisz jak chcesz :)

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Nie jestem pewna czy to dobra decyzja...Okna dobrze doświtlają pomieszczenia, załuję że nie dołożyliśmy jeszcze jednego w pokoju który Renken nazywa tramwajem ;-) bo w sumie teraz widzę że jest za ciemno!

Ale zrobisz jak chcesz :)

Pozdrawiam!

W tym pokoju tzw "tramwajem" przerabiam okno na balkonik więc bedzie duzo lepiej doswietlony. Jeśli chodzi o okna dachowe to zdecydowałem sie na te zmiany poniewaz miałem okazję zwiedzić Heliosa gdzie zlikwidowano okno połaciowe w pokoiku od frontu i jedno w łazience. Nie wplyneło to znaczaco na doswietlenie.

Budowął ktoś z was Heliosa z betonu kom. o wymiarach 24x24x59 ?? Ile wyszło w takim razie bloczków na ściany??

Pozdrawiam,

Krzysiek