mariusz.kwiatkowski 09.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam wszystkich Heliosowiczów! Oto co do tej pory udało nam się zrobić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 09.03.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Nie obyło się też bez małych problemów Edytowane 9 Marca 2011 przez mariusz.kwiatkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 09.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Na wiosnę zaczynamy z murami, potem strop i dach. Macie może jakieś podpowiedzi na temat dachu? Czym lepiej go pokryć? Dachówka czy blacho-dachówka? I jakie koszty ponieśliście poszczególnych elementów dachu? Jeżeli macie więcej zdjęć z wnętrz swoich Heliosów proszę o przesłanie na moją skrzynkę pocztową [email protected] Pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 09.03.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Super, przynajmniej juz ruszyliście z miejsca, a to wazne:yes: Ja walcze z urzedami i papierami bo jak nie stanowisko archeologiczne na działce to jeszcze pozwolenie wodnoprawne z operatami wodnoprawnymi na zrobienie przepustu oraz mostku poniewaz mam przed działka rów melioracyjny. Az sie boje co jeszcze wyskoczy:o Cały czas jednak mam nadzieje że ząłozona data rozpoczecia prac czyli czerwiec 2011 wypali. Ja zdecydowalem się na dach z ceramiki. Poprostu dach jest elementem który ma byc na długie lata a nie co kilka lat malowanie blachy albo naprawa uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzykow 12.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 po małych przejsciach z meblarzami za 3 razem udalo sie i mamy juz meble w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 14.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 W tym pokoju tzw "tramwajem" przerabiam okno na balkonik więc bedzie duzo lepiej doswietlony. Jeśli chodzi o okna dachowe to zdecydowałem sie na te zmiany poniewaz miałem okazję zwiedzić Heliosa gdzie zlikwidowano okno połaciowe w pokoiku od frontu i jedno w łazience. Nie wplyneło to znaczaco na doswietlenie. Budowął ktoś z was Heliosa z betonu kom. o wymiarach 24x24x59 ?? Ile wyszło w takim razie bloczków na ściany?? Pozdrawiam, Krzysiek My tez tak zrobiliśmy. Przemyśl sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 14.03.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 My tez tak zrobiliśmy. Przemyśl sprawę... Wyszło bardzo dobrze! nie jestes zadowolona/zadowolony z tego rozwiazania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 26.03.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Jesteśmy zadowoleni z drzwi co nie zmienia faktu że gdyby byłą taka możliwość to w tramwaju zrobilibyśmy jeszcze okno dachowe na końcu pokoju bo jest stosunkowo ciemno...ale już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkw1 27.03.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam jestem nowy na forum ,bardzo podoba mi sie projekt domu Helios .Proszę Was o przesanie na meila ( [email protected]) kosztorysu stanu surowego otwartego.-fundamenty-ilość pustaków na pakęWielkie dzieki jeżeli mi ktoś odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaiWojtek 29.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Halo, ludziska! Dlaczego tu tak cicho?Ja się pochwalę, że najprawdopodobniej za tydzień przeprowadzamy się. W najbliższy weekend montaż mebli kuchennych, a nastepny weekend miejmy nadzieję spędzimy w nowym domku. Już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 29.03.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 To może jakieś fotki byście wrzucili i się pochwalili jak macie wykończony swój domek!Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 29.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam!!! Dodawajcie zdjęcia swoich Heliosów....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 31.03.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Nasza wizja kuchni... może wam się coś spodoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 12.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Oto kilka fotek naszego Heliosa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 12.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 jeszcze kilka zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 12.05.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Zmiany jakie dokonaliśmy to drzwi do kotłowni od dworu są na przemian z okienkiem tam gdzie drzwi to okno a gdzie okno to są drzwi:)Schody w wewnątrz będą robione otwarte na salon w ten sposób jest poszerzony wiatrołap bo już nie stawialiśmy jeszcze jednej ścianki i pod schodami od strony jadalni będzie wejście i zrobimy sobie spiżarkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka_Pichu 12.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Salon na dole + klatka schodowa na podaszu oraz sypialnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 14.06.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Atorod26 Mam takie pytanie do ciebie odnośnie schodów czy mógł byś mi podać wymiary stopnia i podstopnia i pół podestu bo będziemy robić w taki sam sposób co ty masz zrobione czyli z pół podestem i otwarte na salon!!!Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ Edytowane 16 Czerwca 2011 przez sysia805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 15.06.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Milka_Pichu!!! Mam do ciebie prośbę jak byś mógł wstawić zdjęcie i pokazać w jaki sposób zrobiłeś sobie schody i podać ich wymiary!Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuch1 12.08.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Jestem zainteresowany budową domu wg projektu "Helios". Domek jest piękny. Obawiam się tylko o wielkość pomieszczeń (skosów) na poddaszu.W sieci jest bardzo mało zdjęć poddasza. Proszę o opinie i zdjęcia tych którzy mają SSZ lub już mieszkają. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts