Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na wiosnę zaczynamy z murami, potem strop i dach. Macie może jakieś podpowiedzi na temat dachu? Czym lepiej go pokryć? Dachówka czy blacho-dachówka? I jakie koszty ponieśliście poszczególnych elementów dachu? Jeżeli macie więcej zdjęć z wnętrz swoich Heliosów proszę o przesłanie na moją skrzynkę pocztową [email protected]

Pozdrawiamy wszystkich

Super, przynajmniej juz ruszyliście z miejsca, a to wazne:yes:

Ja walcze z urzedami i papierami bo jak nie stanowisko archeologiczne na działce to jeszcze pozwolenie wodnoprawne z operatami wodnoprawnymi na zrobienie przepustu oraz mostku poniewaz mam przed działka rów melioracyjny. Az sie boje co jeszcze wyskoczy:o

Cały czas jednak mam nadzieje że ząłozona data rozpoczecia prac czyli czerwiec 2011 wypali.

Ja zdecydowalem się na dach z ceramiki. Poprostu dach jest elementem który ma byc na długie lata a nie co kilka lat malowanie blachy albo naprawa uszkodzeń.

W tym pokoju tzw "tramwajem" przerabiam okno na balkonik więc bedzie duzo lepiej doswietlony. Jeśli chodzi o okna dachowe to zdecydowałem sie na te zmiany poniewaz miałem okazję zwiedzić Heliosa gdzie zlikwidowano okno połaciowe w pokoiku od frontu i jedno w łazience. Nie wplyneło to znaczaco na doswietlenie.

Budowął ktoś z was Heliosa z betonu kom. o wymiarach 24x24x59 ?? Ile wyszło w takim razie bloczków na ściany??

Pozdrawiam,

Krzysiek

My tez tak zrobiliśmy. ;)

Przemyśl sprawę...

Helios 008.jpg

• 2 weeks później...
Halo, ludziska! Dlaczego tu tak cicho?Ja się pochwalę, że najprawdopodobniej za tydzień przeprowadzamy się. W najbliższy weekend montaż mebli kuchennych, a nastepny weekend miejmy nadzieję spędzimy w nowym domku. Już nie mogę się doczekać.

• 1 month później...
Zmiany jakie dokonaliśmy to drzwi do kotłowni od dworu są na przemian z okienkiem tam gdzie drzwi to okno a gdzie okno to są drzwi:)Schody w wewnątrz będą robione otwarte na salon w ten sposób jest poszerzony wiatrołap bo już nie stawialiśmy jeszcze jednej ścianki i pod schodami od strony jadalni będzie wejście i zrobimy sobie spiżarkę !

• 1 month później...
Atorod26 Mam takie pytanie do ciebie odnośnie schodów czy mógł byś mi podać wymiary stopnia i podstopnia i pół podestu bo będziemy robić w taki sam sposób co ty masz zrobione czyli z pół podestem i otwarte na salon!!!Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ:) Edytowane przez sysia805

• 1 month później...

Witam wszystkich.

Jestem zainteresowany budową domu wg projektu "Helios". Domek jest piękny. Obawiam się tylko o wielkość pomieszczeń (skosów) na poddaszu.

W sieci jest bardzo mało zdjęć poddasza. Proszę o opinie i zdjęcia tych którzy mają SSZ lub już mieszkają. Z góry dzięki za pomoc.