Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wlasnie wróciłem z polandii,w poniedziałekrozmawiałem z ekipą od tynków gipsowych.Metrów wewn wyszło okolo 340-360 m.kw.,bez garazu i gospodarczego i sufitów(oprócz salonu)reszta bedzie podwieszana.Zmieszcze sie w 10 tys zlotych(rob+materiały).

Za tydzien wchodzi hydraulik bedzie robił piony i rozprowadza wode i kanalize wewnątrz domuok 3 tys(material+robota),nastepnie podlogówka,ale to po tynkach.U Nas niema pospiechu wracamy dopiero za 3 lata

Dzięki za odpowiedż. Mi też się nie spieszy, ale chciałbym żeby coś powoli robić.

Jestem też na takim etapie i wiem że ceny usług są bardzo zróżnicowane, dlatego pytam. Jaką grubość planujecie dać wełny w ociepleniu poddasza i ile płyt chodzi mi czy jedną czy dwie na zakładkę?

• 5 weeks później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich, fajnie że znalazłam to forum, super że można zobaczyć co już zdziałaliście, my ruszamy juz od poniedziałku, wiem że przed nami długa droga ale myślę że warto bo Helios to cudo :D :D :D

Bardzo bym prosiła o jakieś nowe fotki, a może ktoś się pokusi wkleić fotki z wewnątrz.

pozdrawiam wszystkich

• 1 month później...

Witamy wszystkich forumowiczów...

My też dołączyliśmy do grona Heliosowiczów ;)

Dziś dostaliśmy pozwolenie, 14 dni na uprawomocnienie i już...

We wrześniu chcemy wylać fundamenty i pomurować bloczkami fundamentowymi...Pytanie czy ktoś tak robił z Was i ile wyszło betonu?

Też planujemy zrezygnować ze spiżarki na konto łazienki, podnieść o 2 pustaki ściankę kolankową i drzwi z wiatrołapu do garażu, łazienka przy sypialni też będzie garderobą.

Jesteśmy z Mysłowic...chętnie zobaczylibyśmy Heliosa na żywo...ktoś z Was jest gdzieś blisko na śląsku??

• 1 month później...

Witajcie Heliosi

Postanowiliśmy dołączyć do Waszego szanownego grona "Heliosów".

Budujemy Heliosa w okolicach Lublińca na Śląsku.

Nasz stan na dzień dzisiejszy, to położona dachówka i czekamy na okna.

Postaram się w najbliższym czasie wrzucić kilka fotek. :wink:

Dla "Milka_Pichu":

Do ław fundamentowych poszło ok. 20m3 betonu.

Pozdrawiam

• 1 month później...