sysia805 05.09.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Strop nareszcie mamy zalany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 05.09.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Schody są zrobione z pół podestem otwarte na salon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 08.09.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Widze, ze jestesmy na podobnym etapie z budową Ja będe miał zalewany strop w sobote. Jak do tej pory wszystko idzie bez wiekszych problemów. Jedyna rzecz, która mnie przeraza to koszty budowy Heliosa:( Projekt jest mega przesadzony jesli chodzi o ilosci i przekroje stali, betonu itp itd. co zreszta przyznał juz nie jeden kierownik budowy, z którym omawialem ten projekt. Teraz poszukuje ładnej dachówki. Koszta dachu po pierwszych wycanach oczywiście powalają ale musze jakoś je zmniejszyc. Jesli chodzi o dachówkę to wybór padnie najprawdopodobniej na Creaton Premion w kolorze łupka lub czerń kryształowa... Wycena więźby + deskowanie to 15tys zł netto Koszt dachówki + okna + folia + ławy kominiarskie itp itd to 26tys zł brutto Do tego koszty robocizny wiec sumka jest imponujaca:( Jak u was idzie budowa i czy tez ten wasz Helios jest taki drogi jak mój ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 09.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam! jak do tej pory co jest na razie zrobione tylko do stropu to wydane było co na materiał ponieważ mój teść jest murarzem a maż i mój tato są jako pomocniki!A co dachu to daliśmy projekt zrobi nam wycenę to się okaże ale na pewno w tym roku nie będziemy kryć tylko odeskujemy i położymy papę!Za zalanie stropu i schodów z gruchy wyniosło nas 5,400zł.Ciekawe ile w twoich okolicach zapłacisz taniej czy drożej???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 09.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ja niestety musiałem wynająć ekipę ludzi do pracy:yes:Na jutro na strop i słupy zostało zamówione 28m3 betonu. Tak wyliczył szefu budowy. Wyjdzie jakies 6000zł + pompa ok 400-500zł. W projekcie jest 11 słupów do których wg wyliczeń wejdzie ok 6m3 betonu. Sysia a jak robisz ze ścianką kolankową?? Bedzie podwyższona?? Pytam, bo ja podwyższam o dwa pustaki tak żeby docelowo miała 1m wysokości, i zastanawiam sie czy dużo muszę krokwie wydłużać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 10.09.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Jeżeli za bardzo podwyższycie ściankę kolankowa zmieni wam się trochę wygląd budynku i już nie będzie tak ładnie jak na zdjęciu w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 10.09.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Hej tak mamy zamiar podnieść ściankę kolankową ale tylko o jeden pustak bo jak widzieliśmy dom i było podniesione o dwa to brzydko wyglądał dach i cały dom i nam się to nie podobało i stwierdziliśmy że jeden pustak będzie wystarczająco.A co do wydłużenia krokwi to już musi Ci jakoś majster doradzić żeby było dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atorod26 11.09.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Witajcie,Nas postawienie domu, pokrycie deskami i papą wyniosło w sumie 105000 zł. Dodam jeszcze, że jest podwójny mur ze styropianem w środku, bo zwiększa to koszty budowy. Na pokrycie dachu blachodachówką wydaliśmy 24 tys (18 tys. materiały + 6000 robocizna). Co do ścianki kolankowej, to podnieśliśmy o jeden pustak, a i tak wyszedł 1 metr. Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2011 przez Atorod26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 11.09.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 My w tym roku pokryliśmy dach a resztę zostawiamy na przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 13.09.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witajcie, Nas postawienie domu, pokrycie deskami i papą wyniosło w sumie 105000 zł. Dodam jeszcze, że jest podwójny mur ze styropianem w środku, bo zwiększa to koszty budowy. Na pokrycie dachu blachodachówką wydaliśmy 24 tys (18 tys. materiały + 6000 robocizna). Co do ścianki kolankowej, to podnieśliśmy o jeden pustak, a i tak wyszedł 1 metr. Pozdrawiam W jaki sposób wyszłed 1metr podwyższając o 1 pustak?? Z czego bdujesz?? Ja w projekcie mam jeden bloczek (25cm wysokosci) do tego dochodzi wieniec (25cm) i jest 50cm. Doliczyłem dla bloczki zeby docelowo mieć 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 13.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 My w tym roku pokryliśmy dach a resztę zostawiamy na przyszły Bardzo ładny domek wyszedł. Napisz ile wyszło cm na poddaszu scianki kolankowej i o ile podwyzszyłeś bo widze, ze budowałeś z bk tak jak ja. Masz moze jakies uwagi przy wykonaniu dachu na co musze uwazać albo jakiś sugestie równiez mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atorod26 13.09.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Mam dwa pustaki (po 25 cm), potem wieniec (też ok 25 cm) i na to jeszcze murłata. Może całego metra nie ma, ale niewiele brakuje. Jeśli podwyższysz o 2 pustaki, zmieni się wygląd domu, przy podwyższeniu o jeden nie rzuca się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 13.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) Witam Budowałem z betonu komórkowego. Podwyższyłem tylko o jeden pustak , nie chciałem dawać więcej bo to zmieniłoby wygląd całego budynku a tak praktycznie nie odbiega od oryginału. Czym planujesz kryć dach? Więźbe zrobiłem według projektu mimo, tego że kładłem blachę żadnych przekrojów nie zmieniałem. Koszt to ok. 35 tys zł z robocizną (systemem gospodarczym, choć nie zawsze da się zaoszczędzić ) Edytowane 13 Września 2011 przez mariusz.kwiatkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreyk1984 14.09.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witam Budowałem z betonu komórkowego. Podwyższyłem tylko o jeden pustak , nie chciałem dawać więcej bo to zmieniłoby wygląd całego budynku a tak praktycznie nie odbiega od oryginału. Czym planujesz kryć dach? Więźbe zrobiłem według projektu mimo, tego że kładłem blachę żadnych przekrojów nie zmieniałem. Koszt to ok. 35 tys zł z robocizną (systemem gospodarczym, choć nie zawsze da się zaoszczędzić ) A możesz zmierzyc ile cm masz scianke kolankowa?? Rzeczywiście moze nie powinienem az tak wysoko podnosić tej scianki..... Wieżbę zamówiłem taką jak w projekcie, wydłuzajac niewiele elementy ok 20cm-30cm. Wyszło za więźbe + deska czołowa, łaty i kontrłaty 10700zł Do tego dachówka Ceraton Premion czarny kryształ + Folia Dören Delta Vitaxx + elementy i dodatki + okna dachowe Veleux GHL i GGU 78/140 - 30 000 zł PS. Strop i słupy zalane. Weszło 22 m3 betonu wiec jest ok bo liczyłem że wejdzie 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz.kwiatkowski 18.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Niestety nie mogę Ci powiedzieć jaką wysokość ma ścianka kolankowa bo jestem teraz za granicą ale jak tylko będę wiedział to napisze. możesz przesłać zdjęcia twojego HELIOSA na mojego maila ? Chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda u innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 20.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Helios nie długo będzie miał daszek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 20.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Helios nie długo będzie miał daszek zrobiony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 21.11.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dach już mamy zrobiony wykonany przez mojego męża oprócz krokiew(zdolniacha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielik85 17.12.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam! Pragniemy z zona dolaczyc do grona heliosowiczow (projekt juz zakupiony i na wiosne ruszamy z budowa). Wiekszosc zmian jakie wprowadzimy bedzie sie pokrywac z waszymi, chcemy jednak zrezygnowac z garazu i zrobic maly pokoj oraz pomieszczenie gospodarcze. Nie byloby problemu, ale chcemy miec osobne wejscie do obu pomieszczen. Chcielbym w zwiazku z tym zapytac czy jest mozliwosc zmiescic drzwi pod schodami??A moze da sie zmiescic dwoje drzwi pomiedzy wiatrolapem a schodami. Ciekawi mnie jak to wyglada i czy jest tam na tyle miejsca. Pozdrawiamy i czekamy na szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 27.12.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Też tek kombinowalem ale dałem sobie spokój i zrobiłem jedno duże pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts