Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Zaczęłam budowę domu projektu HELIOS od 3 tygodni. Na razie jest tylko nie cały fundament. Projekt sie ogólnie podoba.Chciała bym zobaczyć zdjęcia z realizacji. Może ktos juz budował ten dom.Bardzo proszę o wstawienie zdjęć. Jak na razie to powiekszyła garaż na podwójny. I powiększyło mi sie pomieszczenie gospodarcze. To pomieszczenie przedzielę i zrobię tam nieduży pokoik. Którego brakuje mi da dole. Pozdrawiam.

Witam! Cieszę się że ktoś sie odezwał. Zdjęcia postaram się wysłać w tym tygodniu. Robie je na bierząco. Od dziś zaczynaja stawiać bloczki. Cieszę się bardzo z tego co już jest. Tylko pogoda troszkę nam przeszkadza. Budowa u nas idzie powolutki, ponieważ mamy tylko dwóch murarzy. Prosze napisz czy robicie jakieś zmiany w projekcie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Zmiany jakie My zrobilismy to;

- zamiast garażu pokój /którego brak na dole/, garaż wolno stojący

- spizarki na dole nie bedzie zamiast tego będzie dołączona do łazienki i tam będzie prysznic nie duży ale zawsze coś

- na parterze powiekszona łazienka kosztem pralni /i tak juz małej niestety/

Rozumiem że macie dużą działkę jeśli garaż będzie wolnostojący.Nasza działka ma 12 arów. Tak jak pisałam wcześniej my powiększyliśmy garaz i automatycznie zwiększyła się góra. Z tego najmniejszego pokoju mamy zrobić malutki pokoik i garderobę do naszej sypialni. Ponieważ mamy jedno dziecko to wystarczą nam dwa pokoje na górze. Postaram sie dziś jeszcze wstawić zdjęcia jak mi sie uda oczywicie. Bo mam z tym problem. Pozdrawiam

Witam!Budowa powolutku się posuwa. Jak pisałm wczesniej mamy tylko dwóch murarzy i dlatego jest tak wolno, ale nam sie nie spieszy. lepiej niech to będzie wykonane powoli a dokładnie .Jest juz bloczek betonowy i obłożony jest styropianem z zewnątrz. Postanowiliśmy położyć go jeszcze od środka żeby było cieplej.Dziś mają podobno juz obklejać siatką, ale pogoda nam przeszkadza w pracy.A poza tym nasi murarze robia nam studnię. Woda jest już podłączona, ale woda ze studni się przyda bardzo do podlewania trawnika póżniej.Wstawiam zdjęcia.

To pięknie że coś sie dzieje. Z drewnem jest tak, że byłem w tartaku pokazałem plan, a pan mi na to że dach jest skomplikowany i ta osoba która bedzie mi robic dach musi obliczyc i wypisać na kartce ile czego potrzeba. Byłem ciekaw ile wejdzie m3 na dach, muszę trwać w niewiedzy.

Pochwale sie moją działką bo nie mam za bardzo czym, na dzień dzisieszy kupuje materiał który tylko można pozdrawiam i czekam na zdjęcia.

http://images24.fotosik.pl/131/d91d333644d10005.jpg

• 2 weeks później...