Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

budujemy HELIOSA stan surowy zamknięty chętnie wymienię się doświadczeniami z osobami o podobnym stopniu zaawansowania robót

oraz udzielę informacji osobom które zaczynają budowe.

Dokonaliśmy kilku zmian i myślimy że dom na tym zyskał. :-?

Witam wszystkich posiadaczy Heliosa!!! :lol:

My również budujemy ten domek,jesteśmy na etapie ścianek działowych na poddaszu.Mam pytanie odnośnie wentylacji,jak zrobiliście podłączenie pod okap kuchenny w kuchni?I na poddaszu w łazience,ponieważ jest jego brak w projekcie?

My również wprowadziliśmy kilka zmian,mianowicie:

-z garażu zrobiliśmy pokój,

-ze spiżarki większą łazienkę,

-słup na dole przy schodach zrobiliśmy widoczny od strony salonu,natomiast schody od korytarzyka zabudowaliśmy ścianką,również pod schodami wstawimy drzwi(zyskamy w ten sposób utraconą spiżarkę),(postaram się dołączyć wkrótce fotki),schody są częściowo widoczne z salonu-daje to wrażenie większej przestrzeni,również na górze wprowadziliśmy zmiany.

z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam

Witam wszystkich Heliosów. U mnie jak widać dach juz zrobiony. Są juz na dole okna , ale zdjęć z nimi jeszcze nie wstawiłam. Zaczęli juz robić elektrykę. Jutro będziemy równać ziemie wokół domu koparką.Prace posuwaja się do przodu powolutku, ale coś sią juz tam dzieje.Pozdrawiam.

Dzięki Windows. Napisz co tam u Ciebie. Na jakim etapie jesteście.Powiem szczerze ja nie chciała bym sie od poczatku znów budować. Murarzy miałam super. A teraz zaczynają się schodki z tymi kolejnymi fachowcami.Jeden na drugiego narzeka. A najgorsi są fachowcy od okien. Popełniłam błąd że zapłaciłam całą kwotę za okna i drzwi a oni sie opóźniają ze wstawienie okien na górze.Pozdrawiam.Do usłyszenia.

Witam Renken!

Twój Helios też pięknie wygląda. Wiesz mieliśmy tez zrobić taki sam kolor dachu. W ostatniej chwili zrezygnowaliśmy.

Mam pytanie masz może jakieś projekty realizacji kuchni i łazienki na górze. Nie mam pojęcia jak to wszystko porozmieszczać.Szukam w internecie coś ciekawego, ale nic mi nie wpadło ładnego, bardzo mi zależy jak byś miała coś . Co będziecie jeszcze robić w tym roku? Pozdrawiam!

Gratulacje też dla renken. U mnie sytuacja przedstawia się tak że 10 dni temu panowie zalali drugą płytę. W październiku zaczynam dalszy etap, nie śpieszy mi się zbyt bardzo więc panowie poszli gdzieś na drugą budowę. Umówieni jesteśmy tak że przed zimą dom ma być przykryty.

fajne zdjęcia domów niestety ja będe się mógł pochwalić dopiero tak gdzieś za 2 tygodnie.

• 2 weeks później...
Witajcie Heliosi!! Dziś już wiem,że nie mam czego żałować-chodzi mi o podniesienie domu o więcej niż jeden pustak.My podnieśliśmy o jeden-tak nam doradzał fachowiec,chociaż upieraliśmy się o dwa,ale dom całkowicie zmieniłby swój wygląd.Widać ogromną różnicę w obydwu domach ewy197020 i renken(mój podobny jest do renken).Na jakim etapie jesteś renken?Pozdrawiam i gratuluję tego co już jest.[/i]